Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak si dnes najít práci? Na internetu!

7. 08. 2009 | Finance
Trh práce je výrazně zasažen pokračující ekonomickou krizí a zejména v posledních měsících zaznamenáváme rostoucí nezaměstnanost a velmi výrazný nárůst počtu uchazečů o zaměstnání. Konkurence na pracovním trhu se proti loňskému roku zvyšila a výsledkem je i výrazný nárůst počtu návštěvníků internetových portálů, které pracovní příležitosti nabízejí.

Na začátek je dobré udělat si jasno v cílech a vašich možnostech. Ušetříte si tím hodně času a zbytečného bloumání. Zkuste si nejdříve odpovědět na několik jednoduchých otázek: Proč hledám práci? Jaká práce mě bude bavit? Co umím, na co mám praxi? Mám dostatečnou kvalifikaci? Jsem ochoten za prací dojíždět? Jak daleko? Pokud si uděláte jasno v těchto základních bodech, můžete se pustit do samotného hledání.

Co tedy můžete udělat proto, abyste našli práci? Můžete sami aktivně prohlížet pracovní nabídky, využít služeb internetových vyhledávacích agentů, umístit své CV na internetu a nabídnout tak potenciálním zaměstnavatelům vlastní životopis, zeptat se známých, nebo oslovit firmy napřímo. Ideální je samozřejmě kombinace všech těchto nástrojů. Všechno tohle můžete udělat na internetu velmi rychle a z pohodlí vašeho domova.

Jak si dnes najít práci? Na internetu!


Kde hledat?


Na českém internetu existují desítky serverů, které uveřejňují nabídky práce. Jejich obsah se velmi často překrývá a tak si můžete vybrat ty, které vám uživatelsky nejvíce vyhovují. Vyberte si tři servery a ty pečlivě sledujte.

Procházejte inzeráty, které odpovídají vašemu zájmu a možnostem. Než se rozhodnete na některé z nich odpovědět, rozmyslete si, jestli byste některé z nich z vašeho výběru neměli vyřadit, protože jsou příliš na okraji vašeho zájmu. Ušetříte si tím čas a práci s odpovídáním.

Nabídněte sami sebe


Řada volných míst se vůbec ve formě inzerátu neobjeví, firmy je obsazují na základě životopisů, které mají interně k dispozici. Pokud nechcete, aby vám nějaké zajímavé místo uteklo, nebo prostě jen chcete mít přehled, zaregistrujte se a založte si vlastní životopis na internetu. Personalisté, které váš životopis zaujme, se vám ozvou s vlastní nabídkou.

Hledejte přes známé


Pro mnoho lidí je důležité vědět, do jakého prostředí se v nové práci dostanou. Jaké tam opravdu budou podmínky. Proto hledají nějaké spolehlivé reference a zkušenosti jiných lidí. V zásadě máte dvě možnosti, podívat se na hodnocení firem, které zveřejňují některé portály, nebo se zeptat vašich známých a nejlépe jejich známých.

Zdroj: Správný krok.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
také hledám...tak aspoň klikám na placené e-maily apod....http://www.ermail.cz/link/JlaCjec2XV2ecYXTXlAJYYCaYJ77jC2e
Obrázek uživatelky
profil
aspon je viac šancí
Obrázek uživatelky
profil
hlavne vedieť čo hľadám
Obrázek uživatelky
profil
já bych také potřebovala práci domůSmajlíkach jo..
Obrázek uživatelky
profil
zase bych potřebovala práci doma.Nemůžu nikam jezdit na školení a pod.Zatím jsem nic nesehnala.Neporadí mi někdo?
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles