Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nebuďte lhostejní - pomozte

17. 10. 2009 | Finance
Společnost pro sociální rehabilitaci je sdružení, které od roku 1991 zabezpečuje služby pro zdravotně postižené. Díky těmto službám poskytovaným v rámci projektu DOMA je DOMA nemusejí být umisťování do ústavů, mohou  se plně zapojit do života a zkrátka žít život, jako kterýkoliv jiný „zdravý“ člověk.

 

Osobní asistence

Je vlastně soubor služeb zabezpečující pomoc při základních úkonech, které každého provází během celého dne. Ať už se jedná o ranní hygienu, oblékání, nákupy, přípravu stravy,  návštěvy lékařů, doprovod do práce nebo večerní ukládání do postele.

Zaměřujeme se právě na tyto elementární úkony, protože pracovní rehabilitace a terapie je dle nás dostatek. Bohužel, ale pokud se nejste schopni ráno obléct, vyčistit si zuby, použít WC, bude Vám zajisté dokonale vybavená bezbariérová počítačová učebna de facto k ničemu, protože se do ni zkrátka nedostane. Obdobně to platí samozřejmě i pro další běžné denní činnosti, návštěvy lékaře či školy. Na tuto skutečnost se dost často, tak nějak, zapomíná a mnohdy je z nepochopitelných důvodů považována za nadstandardní. Prosaz tedy poskytuje pomoc při základních činnostech, bez kterých by nikdo nebyl schopen života.

Další poskytovanou službou úzce navazující na osobní asistenci  je odborné sociální poradenství, které dále napomáhá v aktivním zapojení zdravotně postižených do společnosti. Sociální pracovníci jsou schopni pomoci klientům s jednání úřady, vyřizování všech osobních záležitostí. Stěžejní činností poradny je v současné době vyřizování všech druhů dávek a pomoci pro zdravotně postižené. Je to každodenní boj s formuláři a administrativními překážkami, který mnoho klientů není schopno samo zvládnout. Specifická je pak skupina „čerstvě“ handicapovaných, kteří teprve zjišťují, co mohou a co ne.

 Poslední službou, která celý komplex dotváří je telefonická krizová linka, poskytující pomoc a jistotu, ve skutečně krizových situacích, kdy už člověk neví „kudy kam“.  Jedná se o nepřetržitou službu, zaměřenou na pomoc především zdravotně postiženým a to ve všech možných krizových situacích. Ojedinělost této linky je právě ve specializovaném zaměření na užší skupinu klientely, díky které je linka schopna poskytnou odbornou pomoc a celý problém dovést do úspěšného konce

Všechny tyto služby pak společně zabezpečují skutečně komplexní péči o zdravotně postiženého a zabezpečují plně jeho aktivní návrat do společnosti. Společně poskytované služby, pak zastřešuje projekt DOMA je DOMA, jehož název myslím vystihuje cíl našeho snažení.

Víme, že se prozatím jedná o projekt  ojedinělý, který svojí komplexností neřeší pouze jednotlivé dílčí problémy. Proto věříme, že najdeme u Vás pochopení a podporu, bez které by nadále nemohl pokračovat a musel by být po 18 úspěšných letech ukončen.

Naše sdružení zkrátka nemělo to „štěstí“ a nedostalo se pod ochranná křídla silného patrona, který je schopen ho mediálně prezentovat a zajistit mu tak dostatek finančních prostředků na činnost, která je výhradně ku prospěchu zdravotně postiženým.

 

Vážení přátelé, věřím, že oceníte naše humanitární služby, a že i v této pro všechny nelehké době, kdy se dotace na sociální služby pro zdravotně postižené občany krátí na minimum, které nezabezpečují prostor pro chod organizace, a finančně nás podpoříte. Získané finanční prostředky budou plně využity na přímou péči o zdravotně postižené a ne na administrativní činnost sdružení.

Transparentní sbírkový účet: 2224124001/5500

Děkujeme za PROSAZ

Iveta Pešková – předseda sdružení, tel: 603571156, e-mail: peskova@prosaz.cz

Michal Polonyi – místopředseda sdružení, tel: 777701804, e-mail: michal.polonyi@prosaz.cz

 

PROSAZ - Společnost pro sociální rehabilitaci občanů se zdravotním postižením

Kodymova 2526, 158 00 Praha 5, IČ: 43005853, reg. Ministerstvo vnitra ze dne 1.10.1991 č.j. VSC/1-7789/91-R


Zdroj: PROSAZ

Gabriela Straková
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Myslím si,že stačí,že platíme všichni daně.Ať se stará STÁT!
Obrázek uživatelky
profil
Plně s Vámi Babkoteta souhlasím a cítím.
Obrázek uživatelky
profil
Já sama mám postiženou dceru,a nikdy bych jí do ústavu nedala,pro takové lidi co mají potižení,jsou přeci bezmocnosti.A to je na to aby měli asistenta,a nejlépe by měli bejt doma a rodina by se o ně měla postarat.To je můj názor.
Obrázek uživatelky
profil
Také s Tebou naprosto souhlasím
Obrázek uživatelky
profil
Nikdo není zahleděn,chápu lidičky. Ať se stará o tyto lidi stát!!!! Promrhá miliony v arbitrážích ... Škoda se k tomu vyjadřovat. Mně už je z toho nanic. Koukejte na televizi, na zprávy. Vždyť je to hrůza!!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles