Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Některé letenky pořídíte velmi levně

7. 07. 2009 | Finance
Díky vstupu Česka do Evropské unie a prostoru bez hranic můžete pohodlně cestovat do zahraničí. K přepravě si můžete vybrat nízkonákladovou leteckou společnost, u které nezaplatíte přemrštěné peníze za letenku.Většina prodejců v České republice stále drží ceny letenek poměrně vysoko. Zatímco v zahraničí v důsledku krize cestování zlevňuje, v České republice lidé za letenky platí stále víc. Prodejci tak nadále zneužívají neznalosti cestujících, kteří si mohou pořídit letenky do většiny destinací přímo u leteckých společností a často zcela bez poplatku.

Přímý nákup má několik výhod. Kromě toho, že zaplatíte jen nezbytné poplatky, můžete často získat letenky v akci, které se nenabízejí nikde jinde než na webu aerolinky. Při troše štěstí si tak můžete koupit dvě letenky za cenu jedné, nebo pořídit letenku jen za cenu letištních poplatků. Máte navíc také plnou kontrolu nad objednáním dodatečných služeb, které letecké společnosti nabízí.

Některé letenky pořídíte velmi levněVětšina nízkonákladových aerolinek si účtuje poplatek za každé odbavené zavazadlo, jenž je výhodnější zaplatit hned při koupi letenky. Pokud to neuděláte a budete si chtít zavazadlo odbavit, poplatek na letišti může být až dvojnásobný oproti ceně na webu. Někteří zprostředkovatelé však o nutnosti zaplatit za zavazadlo neinformují a na letišti vás pak může čekat nepříjemné překvapení v podobě zvýšení nákladů na cestu.

Jakým způsobem však zjistíte, které letecké společnosti na vybrané trase létají? Můžete využít internetový portál A letenky.cz který nabízí jednoduché vyhledání spojení z České republiky a dalších měst z okolních zemí. Server přehledně zobrazí letecké společnosti poskytující vyžadovaný let a přesměruje vás přímo na internetové stránky aerolinky. Tam je možné si letenku přímo a bez jakýchkoli zbytečných poplatků zakoupit. Další možností, jak ušetřit, je sledovat akční nabídky aerolinek. Zejména západoevropské aerolinky jsou proslulé masivními slevovými akcemi. Denně aktualizované informace v češtině naleznete například na Akční letenky.cz Pokud umíte anglicky můžete využít sofistikovaného systému zasílání upozornění na slevy na My air deals.com

Než začnete hledat, promyslete si, jestli pro vás bude výhodnější cestovat se zmíněnými nízkonákladovými, nebo běžnými leteckými společnostmi. V čem spočívají největší rozdíly? Paradoxně to nemusí být vždy cena letenky.

Kvůli konkurečnímu boji musely některé běžné letecké společnosti na oblíbených trasách zlevnit a jejich ceny mnohdy odpovídají levným aerolinkám. Na problémy s nalezením letenek za přijatelnou cenu ale můžete narazit, když hledáte pouze jednosměrný let, nebo letíte jen na otočku a nechcete být omezovaní minimální délkou pobytu. Zatímco nízkonákladové letecké společnosti nerozlišují, zda kupujete jednosměrnou nebo zpáteční letenku, klasické aerolinky cenu jednosměrného letu často navyšují, někdy dokonce natolik, že se vyplatí nákup zpátečního letu, i když druhou cestu vůbec nepoletíte.

U nízkonákladových aerolinek se také nesetkáte se žádnými omezeními na zpáteční let. Můžete letět ráno a vrátit se hned večer za stejnou cenu. U běžných společností se oproti tomu můžete setkat s povinností zůstat ve vybraném místě několik dnů, nebo přes noc, aby jste dosáhli na výhodnou cenu. Pokud chcete letět jen na jeden, nebo dva dny, cena se může výrazně zvýšit. Velkou výhodou klasických aerolinek zůstává to, že mají v ceně letenky zahrnutý celkový servis – neplatíte navíc za odbavení na letišti, přepravu odbavených zavazadel, u malé nadváhy zavazadel společnosti často přimhouří oči a neúčtují poplatek za nadbytečné kilogramy. Na palubě také obvykle dostanete zdarma občerstvení.

Rozmyslete si proto před koupí letenky, s kolika chcete letět zavazadly a které tašky chcete mít rozhodně s sebou na palubě. U klasických aerolinek je možné vzít si na palubu kromě malé tašky ještě notebook, nebo kabelku.

Zdroj: SOS

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !