Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Obchody spustily předvánoční slevy

19. 12. 2008 | Finance
V tuzemských obchodech letos vypukla vlna sezónních slev mnohem dříve než v předchozích letech, kdy obchodníci zlevňovali zimní sortiment většinou až po vánočních svátcích.

Například zimní oblečení nyní lidé mohou pořídit se slevou až několika desítek procent. Obchodníci se podle zpráv z oboru obávají, že kvůli nižší poptávce, způsobené teplým počasím a zřejmě i obavami lidí z dopadů finanční krize, neprodají velké zásoby zimního sortimentu, a proto zahájili slevy s velkým předstihem.

Zahájením rozsáhlého výprodeje sortimentu textilu, konfekce a obuvi chtějí obchody zákazníkům umožnit nákup se slevou ještě před vánočními svátky a kompenzovat tak letošní trochu nevánoční počasí, které k nákupům tohoto sortimentu zatím příliš neinspiruje.

Slevy, slevySlevy před vánočními svátky nabízí především obchodní řetězce. Zákazníci mohou využít stejně jako loni různé předvánoční nabídkové akce, aby si mohli před svátky vybrat dárky ze široké nabídky zboží. Cílem je rozložit nakupování na delší období, aby si lidé mohli dárky vybrat i v klidu. Zákazníci si mohou každý týden vybrat určitý druh zboží za zvýhodněnou cenu. Dárky i potraviny lze nakoupit v daném termínu podle typu akce v průměru o 25 až 30 procent levněji.

Slevy zimního zboží již několik týdnů mají specializované prodejny s textilem či sportovními potřebami. Podle zástupce jednoho z významných tuzemských obchodníků, letos obchodní řetězce začaly s velkým předstihem hromadně zlevňovat zimní zboží, protože se obávají, že jim po Novém roce kvůli nižší poptávce způsobené teplým počasím i obavami lidí z finanční krize zůstanou plné sklady. Hlavně specializované řetězce mají plné sklady a teď zjistily, že letošní prodeje nesplňují jejich očekávání. Všichni proto zlevňují a slevy se týkají především nepotravinářského zboží.

Šéfové obchodních řetězců s napětím očekávají, jaké budou jejich letošní vánoční tržby poté, co globální ekonomická krize dorazila i do Česka v podobě rostoucí nezaměstnanosti a propadu říjnového zahraničního obchodu do téměř čtyřmiliardového schodku. Vánoce jsou totiž pravidelně nejsilnějším prodejním obdobím v roce, kdy obchodníci hlásí rekordní tržby. Již říjen byl podle analytika Pavla Sobíška ovlivněn globální finanční krizí a v dalších měsících mohou spotřebitelé negativně reagovat na zvyšující se nejistotu na pracovním trhu. "Předpokládám, že vánoční nákupy budou v reálném vyjádření letos slabší než loni," upozornil.

vánoční nakupováníJeho slova potvrzuje prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR a šéf Svazu českých a moravských spotřebních družstev Zdeněk Juračka. "Když se podívám na obrat za měsíc listopad, tak to je katastrofa. Nečeká nás (obchodníky) v budoucnu nic zvláště moc dobrého," prohlásil Juračka. Dodal, že například rostoucí nezaměstnanost pocítí obchodníci vždy mezi prvními.

Podle Vyhnálka je ale zatím počet zákazníků v hypermarketech Globus ve srovnání s loňskem mírně vyšší a "lehce vzrostlo" i množství prodaného zboží. Útraty jsou však meziročně nižší, protože v závěru loňského roku byly podle Vyhnálka potraviny většinou výrazně dražší. "Například mléčné výrobky jsou letos až o polovinu levnější," uvedl


Zdroj: SOS

Hana Houbičková
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
copak nám letos obchodníci nabídnou? Ještě, že nic opravdu nesháním,,,,,
Obrázek uživatelky
profil
to je jasné...ľudia to aj tak zaplatia za nakupnú cenu
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles