8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 01.05. 2024
Dnes má svátek všichni pracující
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Když partner odmítá mít dítě ze zkumavky

24. 10. 2009 | Manželství
Zda mít, či nemít dítě, případně kdy, je bezesporu jedno z nejdůležitějších rozhodnutí, které musí žena ve svém životě udělat. V ideálním případě se rozhodují oba partneři společně, avšak co když se jejich názory zásadně rozcházejí? Obecné doporučení zní: klidně a věcně vyložte partnerovi své názory a požadavky, stejně důležité je pak naslouchat a snažit se pochopit důvody, které partnera k jeho postoji vedou.

Touží vůbec muži po dětech?

Nejen erudovaní psychologové, ale i náš selský rozum nám říká, že možnost mít a vychovávat děti hraje v životě ženy podstatně důležitější roli než v životě muže. Samozřejmě i pro toto pravidlo lze najít dost výjimek, které jej potvrzují, avšak přinejmenším z historických důvodů v nás stále přetrvává dojem, že neplodná žena čelí větší životní katastrofě než neplodný muž. Více než touha po dítěti trápí muže skutečnost, že nemůže oplodnit ženu, kterou miluje a která to od něj očekává. Pokud tedy partner odmítá podstupovat spolu s partnerkou náročné procedury IVF nebo nechce vzít na sebe riziko adopce, může to být jednoduše proto, že jeho motivace k dítěti je menší.

Informujte sebe, informujte partnera

Jestliže neplodný partner odmítá jak pokusy o umělé oplodnění (IVF), tak adopci, je potřeba spolu nejprve podrobně probrat všechny možnosti a dopátrat se důvodů, proč vlastně. Pamatujte si, že informovat se o možnostech můžete sama, rozhodovat se však musíte vždy společně. Vyložte svému partnerovi, jaké metody IVF by pro vás přicházely v úvahu a co konkrétně by to u vás obou obnášelo. Informujte se o podmínkách a procesu adopce a poté je s partnerem v klidu proberte. Partner, který ženě ani nedá možnost si o těchto věcech seriózně promluvit, si snad ženu ani nezaslouží.

Rozhodnout se musíte společně

Některé problémy se nedají vyřešit rychle a hned. Pokud o partnerově neplodnosti víte teprve chvíli, je to jistě pro vás i pro něj tak trochu šok. Není dobře se hned upínat k rychlým řešením, nelehkou situaci je dobré nejdřív v klidu vstřebat. Také adopci je dobré nadhodit až ve chvíli, kdy se oba partneři se situací smíří a mohou se na ni podívat střízlivýma očima. Podle zkušeností psychologů partneři, kteří dítě adoptují příliš brzy, mohou mít tendenci klást na něj nepřiměřené požadavky a vybíjet si na něm svou frustraci.

Najdou se jistě ženy, které jsou zvyklé řešit věci samy a rozhodnou se na váhavého manžela nečekat. Protože provést IVF ženě bez souhlasu partnera není možné, zbývá takzvaný „krok stranou“. Lze se však spolehnout na to, že neplodný partner se s nečekaným přírůstkem do rodiny smíří a nebude se na nic vyptávat? Pravděpodobně ne. Nakonec i mít dítě s kamarádem či sousedem odvedle lze ospravedlnit, ale zařizovat si život bez vědomí nebo proti vůli svého partnera lze ospravedlnit jen těžko. 


Zdroj: Ženská-neplodnost.cz


Gabriela Straková

ChytráŽena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
S bývalým manželem jsem nemohla mít děti a chtěla podstoupit vše co se dá udělat, ale on nechtěl.
S nynějším manželem už toho máme spoustu za sebou a také se chystáme již na druhé IVF. První totiž nedopadlo dobře a mě to bohužel dostalo psychycky a tak na jaře chceme podstoupit dalši pokus.Moc toužíme po dítěti oba a manžel mě ve všem moc podporuje. Ale nevzdáváme to a stále víme že je nějaká naděje.
Obrázek uživatelky
profil
Ahojte já jsem podstoupila 1 IVF a hned se nám to povedlo máme 20 měsíční dvojčátka holky a jsem moc ráda, že jsem na nic nečekala a tohle podstoupila. Myslím si, že je nesmysl se trápit a zkoušet to několik let a pořád nic když místo těch protřpěných a každý měsíc oplakaných menstruací se můžete těšit s vašimy drobečky. Vím, že né každému se to povede jako nám na první pokus, ale věřím a moc moc držím palce všem kdo to podstupují, aby těch pokusů bylo co nejmín.
Obrázek uživatelky
profil
Ahoj já jsem taky podstoupila IVF a jsem moc ráda že ze tři zavedených embrii zůstala jedno. A dnes už má syn 2.5 roku a je zdravý a živý že vydá za tři. Tak držím palce všem které tohle čeka. Hlavně se nevzdávat a věřit. Hodně štěstí...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
co tohle musí podstoupit držím palce a přeji ať Vám to vyjde
Obrázek uživatelky
profil
všem holkám, které si tím procházejí, nevzdávejte to. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles