8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kamarádka z dovolené

20. 04. 2012 | Vaše příběhy
Psal se rok 1987 a má kamarádka Simona nám oběma tenkrát přes noc vystála frontu na zájezd do bývalé Jugoslávie před tehdejší pobočkou cestovní kanceláře CKM. Já jsem tenkrát musela pracovat, tak tohle veškeré zařizování tenkrát zůstalo jen na ní.

Podařilo se jí zájezd zakoupit, ale tenkrát už neměli volné žádné dvoulůžkové pokoje a tak zakoupila dvě místa do čtyřlůžkového pokoje, a my obě jsme se moc těšily na konec června a na naši sluníčkovou zahraniční dovolenou. Jen jsme se trochu obávaly, s kým nakonec v hotelu Laguna v městečku Gradac budeme ubytovány. Čas rychle plynul a ani jsme se nenadály a seděly jsme v autobuse směr Gradac.

Cesta autobusem byla bezproblémová a většinu cesty jsme stejně prospaly. Další den ráno jsme konečně všichni byli na místě a my dvě s ostatními také netrpělivě a trochu i s obavami čekaly, jak a s kým nás ubytují. Nikoho jsme tam tenkrát neznaly, ale o to větší dobrodružství to tenkrát pro nás obě bylo. Naštěstí nás ubytovali s dvěma mladými a šikovnými děvčaty z jižní Moravy.

Kamarádka z dovolenéSice jsme si první den obě myslely, že děvčata mají nějaký problém s alkoholem, jelikož ihned po ubytování si každá během chvilky vytáhla z kufru láhev meruňkovice a několik dalších pečlivě zabalených lahví s vínem, což pro nás obě byl tenkrát takový ,,malý šok,,, jelikož pro nás v těch letech byl alkohol celkem tabu. Nedalo nám to a další den, jakmile jsme si po cestě pořádně odpočinuly a vyspaly se, jsme si s děvčaty začaly více povídat na sluncem zalité terase pokoje. Děvčatům jsme zase asi musely připadat trochu divné my, když po chvíli zjistily, že jsme si s sebou žádný alkohol na dovolenou nepřivezly, ale i přes tyto úsměvné okamžiky, o kterých během této skvělé dovolené nebyla nouze, jsem si takto díky dovolené a čtyřlůžkovému pokoji našla skvělou kamarádku Jitku.

Po zbytek pobytu už jsme většinou jak na pláži, tak i na procházkách trávily čas všechny společně. S další z děvčat bohužel už v kontaktu nejsem, jelikož se vdala a přestěhovala. Za Jitkou, jakmile mi to čas a možnosti dovolují, vždy moc ráda jedu a cítím se u ní jako doma, a moc rády obě při sklenici vína, které mne mimochodem tenkrát naučila správně pít a koštovat, na tuto dovolenou i zážitky vzpomínáme. A tak jsem moc ráda, že díky takové náhodě jsem tenkrát potkala a poznala skvělou kamarádku a naše kamarádství nám vydrželo dodnes.

jitka7777 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
na dovolené spřátelili s jednou rodinou a navštěvovali se, ale už se bohužel nestýkáme. Je fajn,že vaše přátelství vydrželo.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
My máme kamarádku na Slovensku od roku 1975. Naše rodiny se poznaly v Krkonoších na Špindlerovce.
SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
a přátelství..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
to bylo tenkrát Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles