Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Setkání, které se nekonalo

20. 03. 2012 | Vaše příběhy

Ve svých vzpomínkách se musím vrátit na střední školu, do prvního ročníku. Tehdy bylo povinné, jít jednou týdně na praxi do nedaleké továrny. Výroba sice nijak nesouvisela s typem školy, ale měli jsme se seznámit, s životem dělníků. Prošli jsme celou výrobou, naučili jsme se teorii výroby a těsně před koncem školního roku jsme si všichni odpracovali několikadenní brigádu.

Za odměnu nám ředitel závodu zaplatil celé třídě týdenní pobyt v Nízkých Tatrách. Jeli jsme všichni a bylo to fajn. V rámci výletu jsme navštívili krasovou jeskyni. Před vchodem visel plakát a mě nenapadlo nic jiného, než na něj napsat svou adresu. Asi měsíc se nedělo nic, potom mi ale dorazil pohled z Moravy s adresou a s žádostí, abych určitě odepsala.

Samozřejmě jsem hned odepsala/ jsem přece zvědavá ženská/ a tak začalo dopisové kamarádství se stejně starým chlapcem. Psali jsme si sáhodlouhé Setkánídopisy. Nelíbilo se mi jeho staromódní křestní jméno, tak to pro mě byl od začátku Petr. Nevadilo mu to. Jeho dopisů jsem se nemohla dočkat, často jsem ze školy letěla domů v polední pauze a raději jsem obětovala oběd. Psali jsme si tři roky, než ho napadlo, že bychom se mohli třeba i vidět. Měl motorku, tak zkusí přijet. Jen ten datum jsme nevychytali. 21. srpna 1968. Tak raději ani nevyrazil. Naše dopisy řídly, každý jsme měli svého partnera, tak už nebylo ani tolik času jako dřív.

Za rok jsem se vdala a Petrovi jsem poslala svou svatební fotografii, na které jsem byla sama, on mi na oplátku za rok poslal své svatební oznámení a na pár let jsme se oba odmlčeli.

Když se mi narodilo první dítě, poslala jsem mu fotku s miminem, on mně další svatební oznámení. Jen ta nevěsta byla jiná. Poslala jsem mu blahopřání a zase čekala. Za pár let mi přišel desetistránkový dopis, kde mi vylíčil, co se s ním za tu dobu dělo. Vyšly mu i nějaké knížky /proto ty zajímavé dopisy/, odstěhoval se na Slovensko a měl v úmyslu opustit republiku úplně. Zpáteční adresa chyběla. Tak skončilo naše platonické, dopisové přátelství aniž bychom se kdy viděli.


Autor:datura

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Krásný příběh, možná to tak prostě mělo být. A kdoví, třeba se ozve, až už to vůbec nebudeš čekat, život má plné kapsy překvapení...
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Poštu pro tebe ani náhodou, nelíbí se mi, jak tam chodí lidi s city na trh. A rodiče bych taky neobtěžovala a navíc mám ráda manžela a spokojené manželství nebudu ničím narušovat.
Obrázek uživatelky
profil
Možná by se dali najít jeho rodiče, nebo zkusit pátrat ve městě, nebo vesnici, odkud naposledy psal.
Já bych to určitě zkoušela, ale nevím, co už jsi podnikla ty.A co třeba pošťák Ondra?
SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Na internetu jsem ho už hledala, ale nenašla Smajlík knížky mu vycházely v Polsku, tak nemám.
Obrázek uživatelky
profil
Hezký příběh.Smajlík A nezkusila jsi ho najít přes internet? Jen tak, abys věděla, že žije. Nebo máš alespoň nějakou jeho knížku?
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles