8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ty a já ... a ta příští ...

2. 08. 2009 | Vaše příběhy
Nedávno jsem někde četla, že lidé často touží po něčem, co je šťastnými neudělá. A ačkoliv to bylo vědecké pojednání o ryze citové, iracionální podstatě člověka... o jeho velmi individuální podstatě, věřím tomu.

Mít někoho, kdo vás vidí takové jací jste, je velmi vzácné. Ještě vzácnější je mít někoho, kdo vás takové vidí a nechce na tom nic podstatného měnit. Považuji ovšem za nejvzácnější mít někoho, kdo vás vidí takové jací jste, nechce na tom měnit vůbec nic a umí vás vidět takové, jak se chcete vidět Vy sami. A Vy mu to věříte.

O ženách muži napsali a řekli zdánlivě všechno. To si myslí muži. Mnoho z těchto mužů Vám také bude tvrdit, že právě kvůli tomuto jsou právě oni "odborníci na ženy". Myslím, že tihle muži si zaslouží lítost. Především pokud se na celou věc muž podívá "ženskýma" očima: Ženy o mužích píší daleko víc, než muži o ženách. A ženám připadá, že je to pořád zoufale málo.

Ty a já ... a ta příští ... Muži se učí o ženách celý život. Drtivá část z nich skončí u toho, že by prodali polovinu doby svého vyměřeného života na tomto světě kvantitě. Množství námi zlomených srdcí. Znám mnoho "exotů", kteří by kolem sebe měli nejraději nepřehledné davy ošklivých, hloupých žen. Těch, které by jim padaly k nohám v poblouzněném šílenství. Evolučně vyspělejší forma muže ( zase ne o tak moc ) usiluje o davy atraktivních žen. Nemusí být v endorfinové extázi, stačí jejich povolnost, byť po velmi promyšleném a důkladném "zpracování".

Obě tyto "formy" mužů projdou více či méně bolestným střízlivěním. Stejně jako ti, kterým stačí splnit rozmnožovací povinnost.

Někdy ovšem "úder" příjde z naprosto nečekané strany. Způsobem, který je neopakovatelný. Který je bezprecedentní, který donutí TVOŘIT ... nikoliv opisovat. Na to už ani tak vypracované schéma jaké načrtnul Shakespeare, nestačí. Ba co víc. Muži si uvědomí, jak relativní jsou všechna "fakta" o ženách samotných. Ne o těch 90% - tam samozřejmě platí, ale o tom zbytku.

Pořád ještě existují panenská území ve vztahu muž a žena. Ta, která nebyla popsána, definována, sdělena. Bohužel celou jejich krásu dokáží ocenit jen lidé, kteří se podobají aktérům těchto úžasných dějů. Když si člověk přečte běžnou konzumní literaturu o lásce a vztazích, cokoliv z této oblasti ...měl by se na určité úrovni inteligence za chvíli nudit.  Například Jack London o tomto tématu ve své knize Tulák po hvězdách téměř nic nepíše, přesto...některá slova se obrací tak palčivě k podstatě lásky (nejen mezi dvěma lidmi), že to svou nadčasovostí až bere dech.

"...takže až se zase někdy uvidíme Ty a já...říkej mi ty slova znovu. Věřila jsem tomu.

Lindita - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
myslím, Lindito, že máte na muže příliš vysoké požadavky. Slova jsou sice krásná, ale důležitější jsou skutky. Láska je i o tom, jestli vás muž "podrží" v těžké chvíli a jestli za vašimi názory bude stát, i když jim moc rozumět nebude. To jen tak na okraj, abyste nebyla zklamaná.
Obrázek uživatelky
profil
taky jsem nějak nepochopila o co se vlastně jedná Smajlík možná to bude pokročilou noční hodinou
Obrázek uživatelky
profil
Vaše články nechápu, zamyšlení a dál, nemá to hloubkuSmajlík
Nic si z toho nezapamatuju a nic zajímavého nedovím, nemyslím to zle.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles