Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mluvit nebo nemluvit?!

6. 08. 2009 | Vaše příběhy
Má známá trestá svého muže tím, že s ním nemluví. Dost možná to znáte, takové to dusno a věty sekané jako nožičky zavražděného vepře. Prásk. Večeři máš v lednici. Obličej, s prominutím spíš ksicht, jako nažraný sysel.

Prásk. A vyžehlený trenky v šuplíku. Prásk. Ksicht. Trest za to, že jel v sobotu na golf, když ona si přála do nákupního centra. Že nechtěl na víkend ke tchyni, že přišel domů nad ránem a zpíval .. jen pro ten dnešní den … a tak dále a tak dále.

Má známá mi připomíná nafukovací balónek. Takový ten s trubičkou, co prodávají na pouti. A její muž funguje jako pusa, která ho nafukuje. Pfúúú, když se mihne poblíž. Balónek se zvětší do velikosti fotbalového míče. Když je pryč, balónek splaskne. Je veselá, upovídaná. Pohodářka.

Někdy nemluví i on. To pak připomínají gymnastické míče. Ty velké, co je na nich moderní dělat sedy lehy a všelijaké ty nesmyslné cviky a těhotné si tu ulevují od velkých břich. Koulejí se po pokoji a když do sebe narazí, odskočí metry daleko.

Mluvit nebo nemluvit ?!Onehdy jsem se jí ptala, hele, jak to můžeš vydržet, když spolu pořád nemluvíte? Je nemožnej … tsss.
Na to nešlo nic říct, rozhodně jsem se nechtěla pouštět do analýzy, kdo je a není „nemožnej“. Jen jsem zkrátka chtěla vědět, jak se žije trvale nafouknutým…

A ještě dodala, lepší, než kdybysme na sebe řvali, ne? No … Možná …

No nevím, jestli je lepší mlčet a nafukovat se, nebo křičet a nadávat. Obojí, myslím, vyrábí jen další nafukovací a řvoucí potomky, co budou mít další potomky. Nafukovací a řvoucí.

Nechci být za moudrou, i já si už v životě vyzkoušela, jaké to je být balonem velkým jako montgolfiéra a Sirénou taky.

Jenže čím jsem starší, tím víc mi dochází, že nejlepší je – i ve chvílích, kdy má krev sto stupňů - prostě mluvit.

Prostě jen normálně mluvit.

Lindita - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Máš svatou pravdu...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Nejlepší co člověk může duělat je si promluvit,když má nějaký problém.
Obrázek uživatelky
profil
zastáváme s manželem názor....když je nějaký spor, jít si o něm popřemýšlet do druhé místnosti, to neznamená, že bychom se urazili a nemluvili spolu protože to nedokážeme, ale až si věc promyslíme, jdeme a diskutujeme. Zatím jsme vždy řešení našli.
Obrázek uživatelky
profil
zastáváme s manželem názor....když je nějaký spor, jít si o něm popřemýšlet do druhé místnosti, to neznamená, že bychom se urazili a nemluvili spolu protože to nedokážeme, ale až si věc promyslíme, jdeme a diskutujeme. Zatím jsme vždy řešení našli.
Obrázek uživatelky
profil
taky nemluvím,neumím se hádat,mám pocit,že v afektu říkám věci,které bych v normálním stavu nikdy nevyřkla a pak se na sebe zlobím,že se neovládám.Mlčení je pro mě jistější.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles