Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Škrabadla pro kočky

30. 12. 2007 | Zvířátka
Škrabadlo je nejdůležitější věc v bytě pro vaši kočičku. Kočka potřebuje své drápky pravidelně obrušovat, proto by v každém bytě, kde jsou chovány kočky, nemělo škrabadlo chybět. Jinak si kočička najde místo škrabadla nějaký nábytek (a to by se vám určitě nelíbilo).

Při škrábání si kočička brousí drápky a také zanechává za sebou pachové znamení (značkuje si teritorium).

Základní typy kočičích škrabadel:

1. základní sloupek - toto škrabadlo je velmi jednoduché, jedná se o dřevěný sloupek potažený sisalem (silný provaz), sloupek může být připevněn k podložce a ozdoben rolničkami.

2. stupňové škrabadlo - několik dřevěných sloupků potažených sisalem a spojených plošinami a různými výčnělky.

3. vysoké škrabadlo - tato škrabadla jsou zhotovována na zakázku a mohou dosahovat výšky až 3,5 m. Vedou od podlahy až ke stropu, kde jsou ukotvena. Vybavení škrabadla je podle vašich požadavků - domečky, plošiny, sloupky, kruhy, jeskyně apod. Škrabadla jsou potažena sisalem nebo obalena kobercem.

Škrabadla pro kočky Škrabadla pro kočky














Pokud nejste zrovna domácí kutil, vyplatí se Vám škrabadlo pro kočku koupit. Někteří majitelé koček však nedají dopustit na prkénko obalené kobercem, se kterým si jejich kočka nejvíce vyhraje.

Jak naučit kočičku šrábat na škrabadle?

Vždy musíte vaši kočičku nejprve naučit škrábat na škrabadle, abyste brzo nemuseli kupovat nový nábytek. Ale je to jednoduché, není čeho se bát. Vezměte kočičí tlapku do ruky a jemným pohybem přejíždějte packou od shora dolů po škrabadle, zašrabejte na škrabadle svojí rukou a kočka začne také škrábat (ovšem pamatujte na povahu kočky - když prostě zrovna nechce, tak nebude). Vždy, když kočka začne škrábat Váš nábytek, důrazně ji napomeňte slovem NE, přeneste ji ke škrabadlu a ukažte, kde má škrábat. Škrabadla pro kočky Po několika dnech kočka už bude škrábat na škrabadlu - nutno vytrvat, pokud přestanete, můžete začít od začátku!

Je možnost také zakoupit škrabací rohy na nábytek, které upevníte tam, kde kočka nejvíce škrábe. Některé kočky ovšem škrábou nábytek pouze proto, aby upoutaly vaši pozornost, a jakmile si jich všimnete, běží na škrabadlo.

I když si kočka drápky pravidelně obrušuje, je někdy nutné, hlavně u koček žijících v bytě, občas drápky zastřihnout. Můžete to provádět sami, ale pokud si nejste jisti, požádejte o to vašeho veterináře.

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Dostala jsem kočku už roční a ačkoli má doma škrábadla dvě (měla i tři), ačkoli jsem poslechla rady moudřejších (dávala ji na to,když hrabala, sama jsem škrabala + s její packou) - nikdy jsem je na ně nenaučila - jedno kobercové má na tulení a druhého si prostě nevšímá - ani když ji k němu donesu... Koupila jsem ze zoufalství i nějaký sprej, co jim prý voní, když to škrabou a nic... Má ráda ratan (na škrabání), tak jsem jí koupila pelíšek a dala jsem jí svůj košík na houby, krom toho ještě demoluje stojan na kytky - jsem ráda, že se vybíjí na tom a odháním jí už jen od nábytku SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles