Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

ZOO Děčín: ZooŠkola nabízí tři nové programy

20. 09. 2008 | Zvířátka

O tři nové vzdělávací programy se nyní rozšířila nabídka ZooŠkoly děčínské zoologické zahrady. Na své si při nich přijdou jak žáci prvního a druhého stupně základní školy, ale také děti z mateřinek.

 

"První z programů, nazvaný Ptačí stezka, přibližuje žákům 3. až 5. tříd zástupce vodního i exotického ptactva, dravců a ptáků našich lesů. Jde o kombinovanou výuku, která probíhá jak v areálu zoo, tak v učebně," prozradila lektorka Alena Šotolová. 

 

ZooŠkolaDalší z programů je pro určen pro žáky 6. až 8. tříd a zavede je do prostředí Národního parku České Švýcarsko. Ve skupinkách plní společně s lektorem zadané úkoly, seznamují se s ostatními národními parky ČR a nechybí ani krátké odreagování ve formě doplňovačky a puzzle.

 

Poslední z novinek vznikla v rámci mezinárodní kampaně na záchranu obojživelníků. Jmenuje se Vyprávění Žabího prince a na své si při tomto programu přijdou děti z mateřských škol. "Seznámíme je se životem ve vodě i u ní, s jednotlivými stádii vývoje žab. Děti si samy vyzkoušejí, jakou práci dá žábě naklást vajíčka či ulovit něco k snědku. Společně si poslechneme také hlasové projevy jednotlivých zástupců žabí říše," doplnila lektorka.

 

Děčínská zoologická v současné době nabízí již 15 výukových programů pro děti základních, mateřských či speciálních škol i pro klienty ústavů sociální péče. Další nové programy vznikají. Všechny programy nenásilnou formou navazují na výuku přírodovědných oborů ve školách a rozšiřují základní školní osnovy. Úplnou nabídku ZooŠkoly najdete na ZOO Děčín.


 

Zdroj: ZOO Děčín

 

Notburga

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !