Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nebezpečný opilec se zbraní v ruce, falzifikátor hledaný Interpolem a další příběhy

8. 04. 2019 | Televizní tipy
Čtyři případy, čtyři lidské osudy každý všední den. Reální policisté, případy ukazující skutečný život a volání o pomoc. Příběhy z každodenní policejní praxe, ať už se jedná o drobné přestupky, ale i větší konflikty nebo podezření z trestných činů, přináší divákům pořad Policie v akci. Některé případy mohou sloužit jako varování, jak se nenechat podvést a okrást, i jako návod na to, v jakých situacích se na muže a ženy zákona obrátit. Jiné příběhy vyvolávají úsměv, končí dobře či nápravou. A jsou i případy, kde není jiná možnost než pachatele zatknout a odvést na služebnu. Páteční díl vždy nabízí to nejlepší z Policie v akci. Sledujte, jaké díly získaly největší pozornost.

Nejzajímavější případy tohoto týdne:

Čtyři případy, čtyři lidské osudy každý všední den. Reální policisté, případy ukazující skutečný život a volání o pomoc. Příběhy z každodenní policejní praxe, ať už se jedná o drobné přestupky, ale i větší konflikty nebo podezření z trestných činů, přináší divákům pořad Policie v akci. Některé případy mohou sloužit jako varování, jak se nenechat podvést a okrást, i jako návod na to, v jakých situacích se na muže a ženy zákona obrátit. Jiné příběhy vyvolávají úsměv, končí dobře či nápravou. A jsou i případy, kde není jiná možnost než pachatele zatknout a odvést na služebnu.
Páteční díl vždy nabízí to nejlepší z Policie v akci. Sledujte, jaké díly získaly největší pozornost.

Nejzajímavější případy tohoto týdne:


Nebezpečný opilec se zbraní v ruce, falzifikátor hledaný Interpolem a další příběhyOpilec s pistolí

Na linku 158 volá v pozdní noční hodinu vystrašený muž. Uvádí, že je hospodským v jedné restauraci v Praze. Vysvětluje, že když chtěl před nějakou dobou hospodu zavřít, poslední host jej přinutil výhrůžkami, aby mu stále naléval alkohol. Prosí policii o pomoc, kdy muž je na něj agresivní a má z něho strach. K prověření oznámení je vyslána autohlídka policie. Policisté jdou do hospody, kdy vidí, jak zde spí jeden podezřelý muž. Tento je opřen o stůl a prostě spí. Policisté se snaží muže probudit, ale toto jim moc nejde. Hospodský je překvapený, že muž usnul, jelikož ještě před pár minutami byl velmi čilý, opilý a agresivní. K muži hospodský moc chodit nechce. Po chvíli policistům sděluje, že se muže bojí, když po něm i vystřelil z pistole. Policisté se diví, co to hostinský říká a moc mu nevěří. Taky je jistě hostinský trochu pod vlivem alkoholu.

Hostinský se brání, že nic nepil a policistům ukazuje díru ve stěně s tím, že po něm muž i vystřelil. Muž se v tomto okamžiku probírá, kdy pod tělem na stole jak spal je vidět i krátká střelná zbraň. Muž se automaticky chápe pistole a ve svém alkoholovém opojení s touto pistolí mává před sebou. Policisté na nic nečekají a proti muži zakročí. S mužem se krátce přetahují o zbraň. Muž ještě stačí ze zbraně vystřelit, kdy střela jde jiným směrem, jak se jí policisté snaží dát do bezpečného prostoru. Hospodský se kryje a krčí se na bobku, snaží se schovat.  Muž je nakonec zadržen, zbraň muže je už v rukou policistů.

Policisté se ptají oznamovatele, proč jim takovouto důležitou skutečnost neřekl. Oznamovatel na toto sděluje, že měl strach a muže se bál. Chtěl jen, aby z hospody už konečně odešel. Opilý muž na policisty křičí, že slaví narozeniny a všechny postřílí... Muž je silně pod vlivem alkoholu. Opilý host je podezřelý z více trestných činů. Policisté konají hlásnou službu k operačnímu středisku, na místo žádají příjezd kolegů z výjezdové skupiny k provedení ohledání místa činu. Hospodský policistům děkuje, že mu zachránili život a že mu pomohli ze svízelné situace. Zároveň se omlouvá, že je na mužovu zbraň neupozornil. Byl zřejmě v ještě v šoku, z toho, co vše se událo, že na tak důležitou věc ve stresu zcela zapomněl.

Hotelový host

Na linku 158 volá recepční hotelu/penzionu, že jí přijde jeden z hostů podezřelý. Má podezření, že muž používá falešný občanský průkaz.  Byla by ráda, aby policie přijela tuto skutečnost ověřit, jelikož se obává, aby s mužem nebyli nakonec ještě nějaké další potíže. Když hlídka dvou policistů vstoupí do hotelu, vydávají se rovnou k recepci, kde na ně již čeká/mává mladá žena. Jedná se o recepční, která vypoví, že podezřelý muž, kvůli kterému volala, si nejen nebyl podobný na občance, kterou jí předložil při zapisování do seznamu hostů k evidenci, ale také platí pokaždé jinou platební kartou. A max do 500 Kč.

Recepční uvede, že muž zrovna sedí v hotelové restauraci. Policisté najdou muže, dle popisu od recepční, jak opravdu sedí v restauraci. Když k němu přistoupí a vyžádají si od něho doklady, je z toho muž podrážděný a chce vědět, za jakým účelem a co provedl. Policisté mu vysvětlí, že jde o běžnou kontrolu, nebo si vymyslí jinou záminku, aby muže nijak nevyplašili. Podezřelý muž policistům uvede, že nemá průkaz u sebe, ale na pokoji. Když policisté nedají, vyzve je, aby na něho počkali, že si pro občanku do pokoje zajde. Je nemile překvapený, když ho chtějí policisté doprovodit. Snaží se je odradit, říká, že to snad není nutné. Policisté se ale stále nenechají odbýt a muže následují.

V hotelovém pokoji muže pak naleznou několik různých dokladů totožnosti, z nichž některé jsou nahlášené jako odcizené a dokonce i střelnou zbraň. Na jednom z dokladů je ale očividně vyfocen podezřelý muž. Policisté po důkladné prověření identity tohoto dokladu zjišťují, že jde o Interpolem hledaného muže – cizince, který mluví plynule česky. Muž je Interpolem hledán kvůli mezinárodní trestné činnosti právě v oblasti falšování dokladů, krádeží a obchodem se zbraněmi. Ve chvíli, kdy policisté muži oznámí tuto skutečnost a informují jej o jeho právech, muž se hlídku snaží uplatit. To mu ve výsledku ještě přitíží. Policisté muže zajišťují, volají posily a kolegy na zajištění důkazů.  A dále postupují policisté dle zákona.

Sledujte od 8.4. na TV Prima. Každý všední den v 16.50


Zdroj, foto: Prima


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !