Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 01.06. 2024
Dnes má svátek Laura
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vemte děti do pohádky

20. 05. 2010 | Vaše tipy

Jelikož byla naše dcerka ještě hodně maličká, určitě si tuhle pohádku zopakujeme. Ale protože s námi byly další děti, které už měly věk tak akorát. Perníková chaloupka leží, jak jinak, nedaleko Pardubic v lese, v blízkosti hradu Kunětická hora.

Blízko ní je také velice pěkná restaurace s přilehlou loukou, na níž se pasou kozy, ovce a nějaká lama tam snad ležela. Restaurace má pěkně zařízenou zahrádku s houpačkami, klouzačkou a ještě dalším vyžitím pro Vaše ratolesti. No a hned přes ulici je také ranč, kde můžete společně s dětmi vidět, mnozí poprvé, opravdového mustanga, psa dingo, bizony a jiná ne úplně běžná zvířátka.
Rozcestník umístěný nedaleko chaloupky vás pošle „ke všem čertům“ anebo u „úlu pro včelku Máju“. Perníková chaloupka sama o sobě je vlastně docela obyčejná chalupa, ale už v jejím okolí jsou malá místa, která děti zavedou do pohádky. Jako například studánka s živou vodou, sáně pro mrazíka, hrušeň frňákovník apod. Vždy samozřejmě pečlivě popsané.
Při vstupu do chaloupky si napřed můžete vklidu projít chodbou, kde je malá komůrka upravená jako chlívek pro Jeníčka a Mařenku včetně nich samotných. Ani na hladové myšky nezapomněli. Mimo nich je tu ještě akváruim se zlatou rybkou a další útržky pohádek. Samotnou prohlídku, za kterou nechtějí vstupné, ale takzvané perníkovné, je za pouhých 50 Kč.

Nevím, zda je to pravidlem, ale naši prohlídku vedla moc milá slečna, která celý děj a průchod chaloupkou velmi živě prožívala s dětmi a moc šikovně je vtáhla do vyprávění a děje. Je sice fakt, že žádné zázraky tam nejsou, prohlédnete si perníčkové postavy z pohádek a samozřejmě i perníkovou chaloupku z opravdového perníku, pak projdete lesem, který nahrazuje temná místnost, v jejímž rohu se krčí liška, kousek dál spí prý spící kráska, ovšem o její kráse pochybovaly i ty malé děti a zpěv ptáků, který má připomínat les, je pouštěn z reproduktorů. Přesto ale vše působí velmi mile a děti ve věku okolo pěti let se jistě nudit nebudou. Nakonec Vás slečna zavede do místnosti, kde perníková baba peče perníčky, dostanete nějaký na cestu a také si můžete prohlédnout (a vybrané i zakoupit) překrásně zdobené perníčky, které vypadají jako z krajky.

Pak ještě ježíškovo nebe odkud se řídí déšť a podobné sloty a peklo, kterého se děti opravdu bály, když ale první odvážná sjela po klouzačce přímo do pekla k čertovi, většina se k ní přidala.
Myslím, že když nebudete čekat zázraky pro dospělé, ale pro děti, jistě nebudete zklamáni.

Ev6703 – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vemte děti do pohádky:

Vemte děti do pohádky
Vemte děti do pohádky
Vemte děti do pohádky
Vemte děti do pohádky
Vemte děti do pohádky
Vemte děti do pohádky
Vemte děti do pohádky
Vemte děti do pohádky
Vemte děti do pohádky
Vemte děti do pohádky
Vemte děti do pohádky
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Není to od nás až tak daleko. Takže se tam vypravíme. Naše děti milují pohádky, tak se jim to snad bude líbit. Pravda, letos s tím počasím je to spíš na pohádku "Honza za pecí", nebo " O Plaváčkovi" Hezký den, Honza
Obrázek uživatelky
profil
opravdu moc hezké a velice zajímavé vyprávění!!!SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Škoda, že je to od nás tak daleko. To by se těm mým slečnám určitě líbilo.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles