Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výtvarná výchova

8. 10. 2011 | Vaše příběhy
Školu jsem jako děcko mívala ráda. Těšívala jsem se do školy a někdy jsem nemohla ani dospat. Ale přesto ne všechny vzpomínky jsou světlé. Byla jsem vzorná žákyně – ano, někdo tomu říká šprt, ale já si to nemyslím. Byla jsem premiantkou na základce i gymplu a jsem na to hrdá.

Ráda jsem četla, ale že bych se nějak moc učila, to ne. Naopak měla jsem plno dalších aktivit – hrála jsem od 1. třídy házenou, jezdila hrát na flétnu, to mi ale v kombinaci s házenou dlouho nevydrželo. Házená mi zabírala veškerý volný  čas.
                                                                                                                        
Měla jsem ráda všechny předměty, i když hudební výchova a výtvarka byly ty méně oblíbené. Zpívat umím, ale falešně:-). A to jsem zpívala ve sboru, ale asi se to tam ztratilo.                                                                   

No a kreslení – tak na to jsem talent neměla a nemám.  Nemám fantazii, a pokud mě náhodou něco osvítí, neumím to přenést na papír. Prostě každý má talent na něco. Jak říkám, nejsem dokonalá, ale jsem spokojená. Vzpomínám si na hodinu výtvarné výchovy na základce, asi 5. třída. Měli jsme si přinést obrázek zvířátka a nakreslit ho podle předlohy. Přinesla jsem si pohlednici zrzavého koťátka.

Moc jsem se snažila a musím říct, že se mi to tenkrát moc povedlo. Má spolužačka vedle mě neměla obrázek, a tak nakreslila také to koťátko. Velký rozdíl mezi našimi výkresy nebyl. Byla jsem hrozně hrdá na svůj výtvor. Pan učitel nás ke konci hodiny obcházel a známkoval naše díla. Podíval se na výkres spolužačky a dal jí jedničku. Poté kouknul na můj výtvor, řekl něco o obkreslování a dal mi dvojku. Tenkrát jsem plakala a bylo mi to moc líto. Prostě ne vždy vítězí pravda a spravedlnost. A tak jsem na výtvarnou výchovu úplně zanevřela a rozvíjela se v jiných oborech. Škoda, třeba jsem mohla být velká umělkyně.

Chytra - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
... pak má v sobě dětská dušička zmatek a pocit křivdy
Obrázek uživatelky
profil
To by mi také vadilo
Obrázek uživatelky
profil
Já výtvarku taky moc ráda neměla, zejména proto, že jsme měli paní učitelku, která cítila potřebu přetvářet každé dětské dílko ke své spokojenosti. Tzn, jsem začala něco kreslit, ona přišla a začala mi do toho čmárat. Tak nějak celkově mě to znechutilo.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
je to taká oddychovka pre školáka
Obrázek uživatelky
profil
Někteří učitelé jsou fakt blb.i. A děti z toho potom mají ještě hodně dlouho trauma. V první třídě nám paní uč. předkreslovala písmenka do sešitů. Pamatuji si, že tehdy její malé psací "a" nebylo nahoře dotažené. Tak jsem to napsala přesně podle ní. A ona mi všechna "áčka" opravila a dotáhla. Co si potom má malé dítě myslet???
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles