8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zdraví z přírody - bylinky na ženské problémy

5. 01. 2012 | Péče o tělo
Bylinky voní, léčí a také chutnají. Už od dob našich prababiček se používaly jako všemocný lék na různé neduhy. Dnes se rádi k bylinkám vracíme. S jejich pomocí zklidníme různé záněty, pocuchané nervy a utlumíte bolest. Každou z nás občas potrápí typické ženské potíže.

Pomocí bylinek můžete některé projevy během menstruace a menopauzy zmírnit. Počínaje bolestivou menstruací, některé bylinky upravují cyklus, tlumí také potíže spojené s klimakteriem, pomáhají při bolestech hlavy, působí dobře na trávení a při odvodnění. Celkově se po bylinkách cítíme lépe. Nemusíme hned užívat léky. Ne nadarmo se říká, že lékař léčí, ale příroda uzdravuje! Nejčastěji se bylinky podávají ve formě čaje.

Můžeme je také použít k obkladům a také ke koupelím. I s bylinkami musíme zacházet opatrně. S množstvím to ale nikdy nesmíme přehánět, některými bylinkami se můžete také předávkovat, nejlépe je konzultovat jejich užití s lékařem. Třeba takový rozmarýn, patří mezi ty rostlinky, kterými se dá předávkovat.

Bylinky vyvolávají alergické reakce, zejména nám dobře známý heřmánek.  
Na menstruační potíže a také na problémy spojené s menopauzou je určená celá řada bylinek, které pomáhají odstranit nepříjemné potíže, které nás v tomto období provázejí. Odvary z bylin můžete pít z jedné bylinky a také namíchané v bylinkových směsích. Při bolestivé menstruaci můžete pít čaj z majoránky. Pravidelné pití meduňkového čaje může odstranit nepravidelnosti menstruačního cyklu a pomáhají při menstruačních bolestech. Meduňka je výborná bylinka na nespavost.

Kontryhel obecný patří mezi nejlepší ženské bylinky. Je účinný při menstruaci, tlumí také potíže spojené s menopauzou, pomáhá ženám v šestinedělí, zlepšuje kvalitu mateřského mléka. Působí proti zadržování vody v těle. Je dobrý na záněty v podbřišku a výtoky. Můžeme si z něj připravit čaj, ale také sedací koupel. Šalvěj je další výbornou ženskou bylinkou, která je podobná ženským hormonům. Pomáhá proti návalům horka a bolestem během menstruace a menopauzy. Tlumí nadměrnou menstruaci. Měsíček a chmel se pije při silné a bolestivé menstruaci. Bazalka pomáhá při bolestivé menstruaci,  upravuje výkyvy cyklu a pomáhá odstranit potíže během menopauzy.

Sporýš lékařský tlumí problémy menstruačního cyklu a je účinný jako prostředek proti těžkostem v přechodu. Patří mezi výborný lék proti bolestem hlavy. Zlepšuje funkci vaječníků. Pelyněk pravý odstraňuje poševní výtoky. Rozmarýn pomáhá při trávení, migrénách a bolestivé menstruaci.
Oman pravý vhodný při menopauze. Léčivé látky jsou obsaženy v jeho kořenech. Z omanu pravého se připravuje nejen čaj, ale také víno. Hluchavka bílá se doporučuje při bolestivé menstruaci. Dobře známý heřmánek, který má blahodárný vliv na ženské orgány, uklidní menstruační bolesti a je dobrý po regeneraci po porodu.

Lékořice, řebříček a jetel luční, bylinky, které pomáhají odstranit nepříjemné menstruační potíže, ale také potíže v menopauze. Bylinka řebříček pomáhá také při zánětu močových cest.

Udělejte si doma zásobu bylinek, které vám pomohou odstranit nepříjemné potíže spojené s menstruací nebo s menopauzou.



Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz
 

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji děvčata.
Obrázek uživatelky
profil
moc hezké čteníčko....a poučné..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
článek a velice poučnýSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Skvělý článek a skvělé řešení při různých zdravotních obtížích. Určitě lepší řešení než chemie od farmaceutických firem.
Obrázek uživatelky
profil
moc zajímavý a hezky napsaný článekSmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles