Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Minerva - tradiční výstava zdraví a esoteriky

19. 02. 2010 | Krása

Do Nového roku snad každý z nás vstupuje s nějakým předsevzetím. Tradičně se nejčastěji  týkají našich zlozvyků, jako kouření, pití, přejídání a špatného životního stylu, ale ať jde již o cokoliv, po prvním měsíci, kdy jsme ještě byli plni dobré vůle a odhodlání, začínají v únoru již naše síly ochabovat. Chcete to změnit? Přijďte na Minervu a my vám pomůžeme! 27. – 28.  února  od 10.00 - 18.00  vás srdečně zveme na 33. MINERVU – tradiční výstavu zdraví a esoteriky do Michnova paláce na pražské Malé Straně , (Újezd 450/40, v areálu Tyršova domu, poblíž lanovky na Petřín).


Přijďte se poradit a vaše novoroční přání se mohou stát skutečností.
Začátek každého roku je pro mnohé z nás důležitý psychologický předěl, ve kterém se rozhodujeme pro různé radikální změny ve svém životě. V praxi všedního dne, ale pak často není jasné, ze kterého konce nejlépe začít. Často svá novoroční předsevzetí utopíme v drobných neúspěších svého cteni-z-rukyživota a nakonec  na ně raději vlastně zapomeneme. A to bychom vám letos chtěli pomoci změnit. Na Minervě opět potkáte mnoho odborníků, kteří vám svým vhledem pomohou rozmotat často spletitou nit našich osudů a najdou konec,  ze kterého je třeba začít. Takový krok může být často nenápadný, zdánlivě nevýznamný, přesto může změnit  celý váš další život.


Jako jednu z alternativ nových začátků jsme se vám letos rozhodli nabídnout jógu. Myslíte, že jde jen o cvičení, které vám přece ve vašem těžkém údělu nemůže pomoct? Pletete se! Jak dokázaly dnes již tisíce vědeckých studií, účinky jógy zdaleka přesahují naše fyzické tělo, pomáhají člověku nejen ke zdraví, tělesné zdatnosti do vysokého věku a mladistvému vzhledu, ale i k psychické pohodě a vyrovnanosti. Jóga je asi  nejdokonalejší  a za tisíce let také nejpropracovanější cvičební  systém, který pojímá člověka jako celek a vede ho k sebepoznávání - je doslova "uměním života". Snad všechny současné rehabilitační a zdravotní cvičební směry právě z jógy vycházejí . Naučí vás ovládat tělo, následně i mysl a při pravidelném praktikování je velmi účinná na kondici svalů, šlach a kloubů i optimalizaci funkcí tělesných orgánů. Výhodou také je, že ji mohou cvičit všichni: mladí, staří, muži i ženy.


Stále víc výzkumů dokazuje, že pravidelné posilování a používání dechových technik prospěje vašemu zdraví mnohem víc, než si vůbec dokážete představit. Například nedávno zveřejněná studie zjistila, že u žen, které jógu praktikovaly deset týdnů, došlo k výraznému zlepšení symptomů revmatické artritidy. V Texasu zase testovali jógu na pacientech s poruchami spánku. Rozdělili je do dvou skupin, první užívala běžné léky, druhá pravidelně cvičila jógu. Spánek osob z první skupiny se během pár týdnů významně zlepšil, byl delší a hlubší. Pacientům se zdály hezčí sny a během noci se jen zřídka budili. Dobře známé a často popisované jsou také účinky jógy při odbourávání stresu, ale pomůže i s problémy v menopauze.


minervaPřipadá vám na zhubnutí příliš pomalá? Studie, které se v minulých letech zúčastnilo patnáct tisíc dospělých, dokazuje opak. Ti z nich, kteří se půl hodiny týdně věnovali józe, přibrali za rok o půldruhého kilogramu méně než lidé, kteří jógu necvičili. V desetiletých sledováních šlo o rozdíl až osmi kil. Jóga vás totiž naučí znát lépe své tělo a reagovat správně na jeho požadavky. Tudíž snadno dekódujete, zda máte skutečně hlad, nebo vás jen "honí mlsná." Chcete se o této cvičební metodě, jejích zdravotních účincích a možnostech dozvědět více? Přijďte si poslechnout  zajímavé přednášky a vyzkoušet jógu na vlastní kůži na Minervu! Jestli se vám ale do cvičení nechce,  , tak  za zmínku určitě stojí přednáška MUDr. RNDr. Petr Nohela, DrSc. o telluroterapii neboli léčbě zemí a krajinou.


Dozvíte se v ní, jak rozeznávat a vyhledávat místa svatá a „klatá“, jak jednotlivé body v krajině působí na naše zdraví, proč může pramenitá voda léčit, jak tohoto umění využívali dávní šamani a čarodějové a poznáte i nejúčinnější léčivá místa v okolí Prahy. Pokud trpíte depresí či úzkostí, MUDr. Milánek vám poradí, jak tyto duševní neduhy přemoci pomocí metod alternativní medicíny, a věhlasný fytoterapeut Roman Kindl vám zase sdělí zajímavé poznatky o bylinkách. Na výstavě najdete již tradičně mnoho dalších odborníků na klasickou i alternativní medicínu., individuálně s nimi konzultovat své potíže a také absolvovat některé ozdravné procedury, probrat svou životní situaci s astrologem, numerologem či kartářkou, posedět ve stylové čajovně a samozřejmě také nakoupit za zvýhodněné ceny literaturu, zdravotní pomůcky, doplňky stravy, léčivé obrazy a kameny a spoustu dalších  užitečných věciček.

 

Zdroj: Minerva


Simbelmine
ChytráŽena.cz 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Minerva - tradiční výstava zdraví a esoteriky:

Minerva - tradiční výstava zdraví a esoteriky
Minerva - tradiční výstava zdraví a esoteriky
Minerva - tradiční výstava zdraví a esoteriky
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Kdyby mne někdo naučil cvičit jógu, moc by se mi
líbilo. Celý život sním o tom, že ji jednou budu
umět cvičit.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles