8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Alergická rýma podporuje krvácení z nosu

27. 07. 2009 | Nemoci
Trpíte alergickou rýmou? Pak si dobře hlídejte její léčbu. Pokud ji totiž zanedbáte, hrozí vám častější krvácení z nosu. Při neléčené alergické rýmě probíhá v nosní sliznici alergický zánět, který vede k poruše její stavby a ke zvýšené tvorbě sekretů. Sliznice je překrvená, propustnější, křehčí a snadněji zranitelná. To vede ke snadnějšímu a častějšímu krvácení z nosu.

Alergie jde ruku v ruce s dalšími problémy


Kanadští lékaři provedli studii, které se zúčastnilo 557 dětí. Ukázali, že pětina dětí s nosními příznaky a pozitivními kožními alergologickými testy trpí opakovaným krvácením z nosu. Z těch, kteří mají pouze nosní příznaky, krvácí jen 9 % a z těch, kteří mají pozitivní pouze kožní testy, jen něco málo přes 3 %. Téměř třetina z těch, kdo doma mají kočku nebo psa, krvácela častěji. Naopak ti, kteří nemají ani příznaky, ani pozitivní testy, krvácejí jen ve dvou procentech. Výsledky studie tak potvrzují, že alergická rýma vede k častějšímu krvácení z nosu.

Alergická rýma podporuje krvácení z nosuK léčbě alergické rýmy se používá mnoho léků. Pro ty nejzávažnější případy jsou určeny nosní spreje obsahující kortikoidy. U 5–10 % takto léčených pacientů jsou pozorovány vedlejší účinky, jako jsou suchost nosní sliznice, tvorba krust a také větší sklon ke krvácení z nosu.

Tyto nežádoucí účinky jsou ale většinou vyvolány pouze nesprávným podáním nosního spreje, kdy je vstřikován přímo proti nosní přepážce. Správné podání má být k boční straně nosní stěny tak, aby se lék rovnoměrně rozprostřel na celou sliznici. Při správné technice podání spreje se tomuto nežádoucímu účinku lze vyhnout, a bude-li rýma na léčbě pod kontrolou, sníží se i četnost krvácení.

Zdroj: Bez - alergie.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Moje děti krvácely z nosu hodně často. Lékařka je posílala vždy na leptání nosní sliznice, ale bylo vždy vše ještě horší. Takže měli asi po mně alergickou rýmu. Jenomže o tom jsem se dozvěděla, až když mě začal léčit můj syn ve středním věku. Potom věřte lékařům. Doknce jsme byli jednou na návštěvě u sestry, syn spal tak tvrdě, že byla louže krve na polštáři. Vůbec se neprobudil. Navíc sestra měla zrovna nové polštáře, tenkráte bývaly péřové, takže plno škody.
Obrázek uživatelky
profil
Na nic nejsem alergická,často mi teče z nosu krev,tak co s tím?Rýmu mám celý rok.
Obrázek uživatelky
profil
Alergii zlepšuje pobyt na horách u moře nebo v solné jeskyni. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles