Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nebreč! To se zahojí.

27. 03. 2009 | Nemoci

Zná to každý rodič: hrozivě vypadající pád, pár vteřin zlověstného ticha než začne strašlivý křik, oči se rychle zalévají slzami a „největší bolest na světě“ je tu. Odřená kolena k dětství prostě patří.

 

Začínající teplé jarní období láká děti k nejrůznějším výpravám za dobrodružstvím. A jak už to tak bývá, každý „správný dobrodruh“ si z podobné akce odnese nejeden šrám v podobě odřeného kolena, boule na hlavě či škrábnutí. Děti si nejčastěji způsobí zranění venku, v neznámém prostředí a bez dozoru.


Nebreč. To se zahojí!Jejich touha po neobyčejném zážitku a hrdinství je nevyčerpatelná, přiměje je vylézt na ten nejvyšší strom, prozkoumat záhadné opuštěné stodoly a půdy, ale možná rizika si už neuvědomují. Děti se velice snadno nechají zlákat k nebezpečným činnostem, při kterých si mohou ublížit. Rodiče se cítí bezradní. Není v jejich silách dokonale ochránit své dítě před všemi nástrahami okolního světa. 

 

Nebezpečí zranění můžeme snížit poučením dětí o případných rizicích, která jsou s tou či onou aktivitou spojená. Mnohem důležitější ovšem je, mít vždy v záloze dostatečný „arzenál“ účinných ochranných pomůcek (helma, chrániče a rukavice), v ideálním případě na děti dohlédnout – ani to ovšem nemusí být dostačující. Děti se mohou dostat do potíží díky své zvídavosti a zbrklosti. Nezanedbatelný podíl má i fakt, že se u v dětském věku fyzické a duševní schopnosti teprve vyvíjí, proto mají děti reakce mnohem pomalejší a jejich zorné pole je užší než u nás dospělých. Těžiště těla u dětí je umístěno mnohem výše než u dospělého, proto děti tak snadno ztrácejí rovnováhu a častěji padají.

 

Předejít drobnějším úrazům dětí je téměř nemožné i přes největší opatrnost. Když už se to ale stane, je dobré vždy vědět, co s tím, aby malý hrdina trpěl co nejméně a následky byly co nejmírnější. Na boule a skřípnuté prstíčky stačí přiložit chladivý obklad, který zastaví další otok. Povrchová zranění jako je odřené koleno, škrábnutí nebo říznutí nejdříve opláchněte pod tekoucí vodou a přestříkejte léty osvědčeným plastickým obvazem ve spreji, který ránu nejen vydezinfikuje, ale i vytvoří transparentní ochranný film. Ošetření je snadné a rychlé, tudíž malému nezbedovi v návratu k dalším dobrodružným výpravám nic nebrání.

 

Zdroj: AKUTOL

 

Notburga

ChytráŽena.cz

 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Tak v tomhle doufám, že bude po mně a po anžovi. My máme oba práh bolesti dost vysoko a on zatím vypadá, že taky. já se spíš děsím jiný věci - mě e z každý odřeniny na nohách vyloupne lepší či horší ekzém a léčím to jak magor...
Obrázek uživatelky
profil
U nás jak neni vidět krev, tak je to dobrý, ale běda jak se oběví kapička krve, tak to je řevu,ale většinou to neni tak hrozný jak to podle pláče vypadá.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles