Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejpodivnější fobie člověka – aneb pavouci jsou už out!

20. 02. 2010 | Nemoci

Chcete být in? Přináším Vám pár tipů a rad, jak se zařadit mezi „normální a obyčejné“ lidi, kteří ví, co je trendy a jejich fobie jdou skutečně s dobou! Bojíte se výšek? Zubaře? Pavouků? Ale jděte, tohle jsou přeci fobie, kterými trpěly už naše babičky!!! Dneska „frčí“ třeba Hippopotomonstrosequippedaliofobie !! Že nevíte, co to znamená? Čtěte dál a možná si řeknete: ,,Jo, jdu stále s dobou“ a nebo - ,,Jsem absolutní outsider!"


Alektorofobie

Představte si, že sedíte u babičky na zahrádce, za plotem pobíhají slepice a najednou se zpoza plotu vyřítí člověk s neskutečným řevem! Co byste si o něm pomysleli? „Je to blááázen!“ Ale ne, není. Je pouze nemocný – má totiž neskutečný strach ze slepic (jestli snídá míchaná vejce, je mi záhadou…)

radostEfebifobie

Znáte to – sedíte si poklidně v prázdné tramvaji, přicupitá k Vám vetchá stařenka a dožaduje se uvolnění místa (nehledě na to, že celá tramvaj zeje prázdnotou) Ona chce totiž sedět tady, teď a hned! Být vámi, tak se s ní moc nehádám – může trpět efebifobií – strachem z teenagerů. A víte, čeho všeho jsou lidé schopní, když se bojí? Pozor, aby se ze stařenky nevyklubal Rocky Balboa:)


Fobofobie

Když máte z něčeho strach, je to jedna věc, když máte strach z vlastního strachu, je to věc druhá. Nedokážu si představit, jak takový člověk vůbec může normálně existovat. Takže fobofobie je strach z vlastního strachu. Hm, zvláštní.

Fungofobie

Byli jste už letos na houbách? Docela relaxační „sport“ – houbaření je u nás tradiční oblíbená zábava. Fungofobika však na houbách nepotkáte – má z most

nich panickou hrůzu (možná špatná zkušenost s lysohlávkami, nebo snad muchomůrkou zelenou? To už zdroje neuvádějí)

Gefyrofobie

Kolikrát z médií slýcháme, že sebevrahové si vybrali k ukončení života Nuselský most. Říká se mu pochopitelně také "most sebevrahů". Gefyrofobikům je to však jedno, na most by v životě nevstoupili, protože z něj mají panickou hrůzu. Budou si muset holt najít jiný způsob, jak skoncovat se životem.

Ichtyofobie

Dokážete si představit klasickou štědrovečerní večeři bez kapra a bramborového salátu? Nevím jak vy, já asi ne. Bohužel ichtyofobici si musí najít jinou pochutinku – mají totiž neskutečný strach z ryb (jestli z živých nebo mrtvých není dosud známo)

kabat-s-knoflikyKoumpounofobie

Viděli jste film Knoflíková válka? Jako malou mě strašně fascinovala hromada pestrobarevných knoflíků. Pro některé je ale tento film hororem, na který by se nepodívali ani za úplatu. Mají totiž fobii z knoflíků (a Saw si zřejmě pouštějí jako večerníček) PS: Všem koumpounofobikům se omlouvám, že jsem jim způsobila tímto obrázkem neskutečné doživotní trauma :)


Kruciverbofobie

Luštíte křížovky? A vyhráli jste už někdy něco? Pokud ano, jste šťastlivci! Takovým kruciverbfobikům se tohle stát nemůže. Křížovky totiž zásadně neluští. A proč? Mají z nich strach.


Hippopotomonstrosequippedaliofobie

A co teprve tato fobie? (nechtějte po mě, ať ji píšu ještě jednou) Co myslíte? Z čeho mohou mít lidé strach? (Ne)pochopitelně je to strach z dlouhých slov. Zajímalo by mě, jak se tvářili, když jim bylo u lékaře řečeno, jakou fobií trpí :D


Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Dobrý článok dobré rady.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Člověk má jak vidím spoustu fobií. Já mám strach
z pavouků.
Obrázek uživatelky
profil
Dobrý článek, ale možná bych ubrala smajlíků, ona to pro ty lidi moc sranda není a čeká je dlouhá cesta k uzdravení nebo neskutečně komplikovaný život.
Obrázek uživatelky
profil
Super článeček Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles