Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Probiotika: Ochrana proti virům a škodlivým bakteriím

28. 09. 2009 | Nemoci
Lidské tělo je nepřetržitě ve válce s viry a bakteriemi, které způsobují nejrůznější onemocnění. Náš imunitní systém nás před tímto nebezpečím ochraňuje, záleží na našem zdravotním stavu, zda se infekcí nakazíme nebo ne.

Riziko infekcí lze snížit

Jedním z významných objevů soudobé lékařské vědy jsou užitečné bakterie, které otevírají novou kapitolu obrany proti infekcím a řadě ostatních nemocí. Bakteriální kmen Lactobacillus Rhamnosus GG (LGG®) chrání náš organismus před viry a škodlivými bakteriemi několika různými způsoby. Klinické studie prokázaly, že osoby užívající LGG® onemocní méně často a rychleji se uzdravují z již existujících, např. respiračních nemocí. LGG® má příznivý účinek také na alergické symptomy, neboť reguluje odezvu imunitního systému.

BříškoUžitečné bakterie?

Většina lidí s myslí, že viry a bakterie jsou v našem světě vetřelci. Skutečnost je jiná: Žijeme v „moři“ virů  a bakterií. Naštěstí je většina těchto bakterií neškodná, a co víc, dokonce prospěšná. Jako příklad lze uvést několik set typů bakterií žijících na střevní sliznici, které hrají důležitou roli v metabolismu a potlačování patogenů. Vědecký výzkum v posledních dvou desetiletích odhalil, že existují bakteriální kmeny, jejichž konzumace má blahodárný účinek na zdraví. Tyto bakterie se nazývají probiotika.
Nejdůkladněji prozkoumaný kmen probiotik je Lactobacillus Rhamnosus GG (LGG®) , jehož příznivý účinek na lidské zdraví je prokázán řadou klinických studiích.

LGG® posiluje imunitu organismu

Studie s dětmi v mateřské škole prokázala, že pravidelná konzumace LGG® snížila absenci dětí z důvodu nemoci, četnost a závažnost komplikací infekcí dýchacích cest a omezila potřebu léčby antibiotiky. LGG®, která kolonizuje střevní sliznice, má příznivý účinek na celý organismus a imunitní systém. To potvrdila i závěry švýcarské studie, která posuzovala souvislost mezi konzumací LGG® a výskytu potencionálně nebezpečných bakterií v nosní dutině. To ale není všechno: jiné studie dokázaly, že pravidelná konzumace LGG® urychluje zotavování po průjmech způsobených viry, může pomoci zotavit se z průjmů způsobených antibiotiky a zabránit „cestovnímu průjmu“. Další studie rovněž ukázala na příznivý vliv konzumace LGG® na některé alergické symptomy.

Rodina venkuJak účinkuje LGG®?

Imunitní systém vytváří speciální látky proti patogenním bakteriím a virům. Úkolem těchto látek je zabíjet vetřelce kdekoli v těle, kam se dostanou krevním oběhem. LGG® podporuje produkci těchto látek, které se účastní zabíjení patogenů, což zvyšuje obranyschopnost organismu.

LGG® „bojuje“  za naše zdraví
třemi způsoby.
1.    Přilne k střevní sliznici, čímž snižuje přilnavost některých škodlivých bakterií ve střevech
2.    Produkuje sloučeniny, které zpomalují růst některých jiných bakterií
3.    Spotřebovává část živin, které by jinak využily škodlivé bakterie ke svému množení

Díky výše uvedeným účinkům LGG® se patogeny mohou méně rozmnožovat a způsobují onemocnění v menším rozsahu. Již dlouho víme, že zdravý životní styl a náležitý příjem vitaminů a minerálů je nezbytný pro naše zdraví, ale v kombinaci s probiotiky LGG® můžeme udělat pro ochranu svého zdraví mnohem více. Zejména maminky dětí, které navštěvují různá kolektivní zařízení a jsou často nemocné, uvítají multivitaminový přípravek s minerály obsahující LGG®.

Lékárny tyto  přípravky prodávají ve speciálním balení, které zaručí uchování bakterií Lactobacillus Rhamnosus GG živých.

Zdroj: Multi-tabs

Sixtie
ChytraŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Jsou určitě dobrá, když je tak chválí i paní
Vrtulka01
Obrázek uživatelky
profil
asi si dovedete představit, jak to ve střevech musí vypadat, když se tam tráví potrava, zbytky se usazují, střeva se zanášejí a vytváří se plno bakterií. Moje máma měla problémy se střevy - nafouklé břicho, zácpu a bolesti. Poradila jsem jí probiotika a skutečně jí zabrala. Teď je bere pravidelně 1 tabletu denně aby předcházela infekcím a nemocem a cítí se fajn. Můžete to zkusit taky jestli chcete

http://online-nakup.blog.cz/1001/zdrava-streva-pomoci-probiotik-pulrocni-kura
Obrázek uživatelky
profil
Taky zacnu bojovat.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
myslím si že za pokus by to stálo,stavit se v lékarně a pořídit siSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
No Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles