8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Probuzení bez škrábání v krku

28. 10. 2008 | Nemoci
Snižte riziko nákazy chřipkou – chraňte se pastilkami s dostatkem zinku a vitamínu C, které výrazně zvýšíte imunitu nosohltanu, protože právě zinek brání virům v pronikání do buněk sliznice nosohltanu.

V tomto sychravém období se zvýšeným výskytem rýmy a kašle, kdy na nás ze všech stran útočí bacily a hrozí chřipkové epidemie, je nejdůležitější především prevence.

Jak zinek, tak vitamin C, příznivě ovlivňují naši imunitní soustavu a zejména sezónně zlepšují obranyschopnost proti nachlazení a chřipkám. Kombinováním obou látek lze dosáhnout značně lepšího účinku, než užíváním každé z nich zvlášť.

Probuzení bez škrábání v krku Zinek je unikátní biogenní prvek, který má v těle celou řadu funkcí – od regulace správného působení inzulínu, až ke stimulaci mužského pohlavního hormonu a potlačování zánětů pleti. Zinek je nezbytný pro správné fungování bílých krvinek typu T, které bojují proti bakteriím a virům, jenž se dostávají do našeho organismu. Hladina zinku v těle však různými vlivy (cigaretový kouř, alkohol i zvýšená konzumace cukru) klesá. Vždyť nejednou onemocníme chřipkou anebo rýmou právě jejich zásluhou. „Po tabletách se zinkem bychom měli sáhnout vždy po každé větší oslavě nebo hostině. Když se vrátíte poněkud rozjařeni z nějaké zábavy, banketu či plesu, nezapomeňte na pastilku se zinkem a vitaminem C, kterou nechejte dlouho rozpouštět pod jazykem, než doma spokojeně usnete. Uvidíte, že se ráno neprobudíte s protivným škrábáním v krku,“ doporučuje odborník na výživu Ing. Ivan Mach, Csc.

Zkraťte dobu nastuzení na polovinu!
Bylo zjištěno, že pastilky se zinkem, podávané osobám s rýmou, zkrátily její léčení na polovinu. Necháme-li přípravek se zinkem zvolna rozpouštět v ústech (nejlépe pod jazykem), posílíme tím obranyschopnost sliznic horních cest dýchacích natolik, že se můžeme úplně vyhnout chřipkám a nastuzení v právě probíhajícím kritickém podzimním období. Když ucítíme, že na nás něco „leze“, lze zcela zastavit počínající infekci užíváním pastilek se zinkem, obsahujících obvykle ještě vitamín C. To je aktuální právě v probíhajícím období plískanic či očekávané zimy „na blátě“, kdy jsme nejvíce ohroženi chřipkovými epidemiemi, rýmou a nastuzením. Proč bychom tedy ještě více nepodpořili svoji imunitní schopnost?


Zdroj: www.pharmanord.cz

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Na bolest v krku jsem si oblíbila pastilky Herbalmed z lékárny. Fajně se cumlají, skvěle chutnají a ještě lépe pomáhají Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkpokud mohu dámy, doporučila bych vám rozcucat normální acylpyrin a pomalu ho spouštět do krku a chvíli nezapíjet a nechat působit - opravdu to pomáhá,pouze jej nedoporučuji těm, kterým dělá špatně na žaludek nebo mají na něj alergii, ale jinak skutečně zabíráSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
vyzkouším, mám s tím také potíže..
Obrázek uživatelky
profil
hodně často trpím bolestmi v krku,ale nemůžu si dovolit být nemocná, protože mám před maturitou.Proto používám vit.C s postupným uvolňováním a nejvíce se mi osvědčil Orofar
Obrázek uživatelky
profil
tak jdu to taky vyzkouset tak snad to bude dorý.íky za radu.docela často mě bolí v krku.SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles