Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Titanové zubní implantáty dokáží zázraky

25. 09. 2008 | Nemoci
Celé generace zubních chirurgů hledaly vhodný materiál pro zubní implantát, který by úspěšně nahradil chybějící zub. Zkoušel se porcelán, platina či zlato, ale žádný materiál nebyl ideální. Dnes je ideální prostředek již objeven v podobě titanu, který organismus velmi dobře přijímá.

Díky titanovým implantátům může moderní stomatochirurgie nahradit ztrátu jednoho i několika zubů. „Implantáty úspěšně nahrazují zubní kořen. Jedna jejich část je zasunuta do kosti, druhá slouží jako pilíř k nasazení korunky nebo můstku. Titanový implantát je biotolerantní, odolný vůči korozi, a přestože má nízkou hmotnost, je také tvrdý a pevný,“ vypočítává výhody moderních implantátů stomatochirurg Radim Horák z Kliniky GHC Praha.

Zavádění implantátů se provádí při lokálním znecitlivění, výjimečně se používá celková anestezie. „Musíme obnažit kostní tkáň, do které implantát vkládáme, a pak podle jeho rozměrů a tvaru vytvořit kostní lůžko. Po vložení implantátu operační ránu sešijeme,“ popisuje průběh zákroku MUDr. Radim Horák a dodává, že zavedení jednoho implantátu trvá přibližně 30 minut.

titanové zubní implantátytitanové zubní implantáty














Vývojovou novinkou je možnost okamžitého zavedení implantátu po vytržení zubu, při níž pacienti oceňují především psychologické hledisko, neboť vzápětí po vytržení nemocného zubu získávají nový zub a nemusejí se na veřejnosti ukazovat bez chybějícího zubu.

Pokud má pacient zájem, všechny zákroky stomatologické chirurgie  včetně mnohočetné extrakce zubů, resekce či operace cyst je možné provést v analgosedaci. „Ošetření v analgosedaci znamená pro pacienta zákrok bez bolesti a stresu, v lehkém spánku za pomoci lékaře anesteziologa, který podá kombinaci analgetika se sedativem do žíly,“ uzavírá Radim Horák z Kliniky GHC Praha a potvrzuje tak moderní trend stomatochirurgie bez bolesti.


Zdroj: GHC Praha

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Jeden zoubek přijde na 390 euroSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jeden zoubek přijde pěkně draho - je to více než 10 tisíc korunek českých
Obrázek uživatelky
profil
Velice zajímavé a lákavé, ale těžko si asi normální pracující na takové "zoubky" našetří.Prý jeden přijde na 10 tisíc korun.Nebo ne?
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles