Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chcete krásnou postavu? Zkuste pilates

28. 09. 2009 | Péče o tělo

Jedním z nejpopulárnějších cvičení je v současné době pilates. Zpočátku se prosadilo mezi hollywoodskými hvězdami, jeho velkými propagátorkami byly například Madonna nebo Jennifer Aniston. Dnes je standardní nabídkou téměř všech fit center. Co je na něm tak zvláštního?


Klidné cvičení

Pilates není tak rychlé jako například aerobic a zároveň je pro většinu lidí přijatelnější než třeba jóga, která se příliš zaměřuje na filosofii. Proto si ho vybrala například studentka práv Denisa. „Na aerobicu jsem nesnášela hlasitou hudbu a to, že se pořád poskakovalo. Jóga mi zase připadala hrozně nudná a moc mě nezajímaly ty věci kolem. Kamarádka mi doporučila pilates a musím říct, že to je ideální cvičení pro mě,“ říká.


Nemusíte se zabývat filosofií

pilatesPilates je velmi podobné józe, v mnoha věcech připomíná power jógu. Díky tomu, že se nezabývá filosofií a nenese s sebou žádné učení, je však západnímu člověku, který nehce žít jogínským způsobem života, daleko bližší. Přesto nejde o pouhé cviky pro tělo, pilates patří do skupiny cvičení body and mind, které posilují tělo i mysl. Podstatu cvičení totiž tvoří to, že se člověk na cvičení soustředí a uvědomí si, na co cviky působí. Další důležitou součástí pilates je hluboké dýchání.


Zdravotní účinky

Přestože se pilates stalo populární v posledních několika letech, bylo vymyšleno už ve dvacátých letech minulého století Josephem Pilatesem. Jeho hlavním cílem bylo vytvořit zdravotní cvičení, které by pomáhalo například zotavení po zranění. Proto je pilates velmi vhodné mimo jiné v boji s bolavými zády. Soustřeďuje se totiž zejména na hluboko uložený břišní svaly a zádové svaly. Ty pomáhají zejména ke správnému držení těla.


Pilates spíše tvaruje postavu

Pilates není vhodné pro ty, kteří chtějí rychle shodit nadbytečné kilogramy. Spíše než k hubnutí totiž přispívá ke zpevnění celého těla a k posílení svalové hmoty. Člověk tedy při cvičení výrazně nezhubne, ale zlepší se mu postava. Důležité je cvičit pravidelně, alespoň dvakrát týdně. V takovém případě se výsledky stoprocentně dostaví.


Lepší sex?

pilates-cviceniKromě účinků na svaly břicha a zad některé cviky pilates zpěvňují svaly pánevního dna, což může podle některých teorií pomoci ženám, které mají problém otěhotnět. Kromě toho se ženám s pevnými svaly pánevního dna bude lépe rodit. Ženy, které děti zrovna neplánují, určitě ocení, že si díky pevnějšímu svalstvu lépe užijí sex.

Nejdříve ve fitcentru

I když se pilates dá cvičit doma a na internetu i v knížkách a časopisech existuje spousta návodů na cvičení, mělo by se nejdříve pilates cvičit ve fitcentru s dobrým trenérem. Jako u všech zdravotních cvičení je totiž důležité cvičit jej správně, jinak hrozí víc škody než užitku. Díky tomu, že se pilates rozšířilo, není problém najít fitcentrum, kde se cvičí. Hodiny navíc nejsou ani příliš drahé.


 Zdroj: Kde sportovat.cz

Simbelmine
ChytráŽena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Chcete krásnou postavu? Zkuste pilates :

Chcete krásnou postavu? Zkuste pilates
Chcete krásnou postavu? Zkuste pilates
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
ja som bola viac za kalanetiku
Obrázek uživatelky
profil
je super cviceni pro vsechny vekove kategorie, na kurz se mnou chodi i tehule s dost velkym pupikem a pani, ktere hadam kolem 80ti let. Pro ty, kdo maji problemy se zacpou doporucuji, ja musim po hodine vzdycky nejdriv domu, jak mi to rozhybe strevaSmajlík. Ale musim rict, ze hodne zalezi na kvalite lektorky, poprve jsem byla pred lety u jine a pilates me vubec nenadchlo. Az kdyz jsem vyzkousela dalsi cvicitelku, podlehla jsem. Je to i fajn relax, takze se na hodinu vylozene tesite, netreba se premlouvat, aby clovek vyrazil do telocvicny.
Obrázek uživatelky
profil
Cvičení pilates se mi líbí, ale ještě jsem nesehnala cédéčko, takže prozatím necvičím, ale připadá mi velice vhodné a myslím si, že má výsledky okamžité.
Obrázek uživatelky
profil
jen kdyby se chtělo
Obrázek uživatelky
profil
Jo jo, pilates je sice strašně super pro tělo celkově, ale třeba mě, jako akčnější typ, to moc nebavilo. Když už, tak klasický aerobik, jelikož je to rychlejší
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles