Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Komplexní péče o prsa

30. 10. 2009 | Péče o tělo

Operace prsou, ať už se jedná o augmentaci, tedy jejich zvětšení, o modelaci či naopak o zmenšení poprsí, již zdaleka nejsou výsadou modelek či zpěvaček a hereček. Zájem o tyto zákroky rok od roku strmě stoupá a vyhledávají je ženy nejrůznějších profesí i sociálního postavení.


Ne každá žena si však uvědomuje, že samotným operačním zákrokem vše nezačíná ani nekončí. Součástí předoperační přípravy by mělo být mimo jiné i  mammologické a ultrazvukové vyšetření prsu či důsledně vedená vstupní konzultace. Po operaci by zase měly být samozřejmostí pravidelné preventivní prohlídky. Tato služba je však v naší republice spíše ojedinělá a zkušenosti mnohých žen nasvědčují tomu, že bohužel zdaleka ne každá klinika estetické chirurgie zajistí péči svým klientkám i v tomto směru.

V případě operace prsou to znamená, že pacientka nejenže podstoupí zákrok u špičkového plastického chirurga na renomovaném pracovišti, ale je jí také věnována komplexní předoperační plastika-prsou-doktor-urbana pooperační péče. Operace prsou patří k velmi častým a žádaným zákrokům, který však bývá u některých žen doprovázen i jistými obavami, zda vše dopadne tak, jak si představují.

Takové obavy dokáže rozptýlit jednak vědomí, že se svěřují do rukou skutečným odborníkům, a také možnost pohovořit si o zákroku přímo s lékařem kliniky. Snad každá žena si přeje mít přirozeně krásné poprsí. Ovšem definovat, jak mají přirozená prsa vypadat, není snadné. A dopracovat se k nim díky estetické operaci vyžaduje dokonalou přípravu a pečlivý výběr lékaře a pracoviště. 

Obecně platí, že prsa by neměla na první pohled budit pozornost, ať již se to týká velikosti nebo odchylných tvarů. Vložení nepřirozeně velkých implantátů s sebou přináší řadu rizik, jejichž korekce bývají velmi náročné.  Velký implantát klade vyšší nároky na závěsný aparát prsu i kůži. Ty pod jeho váhou povolují a zvláště u žen s tenkou kůží dochází časem k jejich prověšení.

Na začátku je tedy pocit a představa klientky, kterou však může naprosto změnit konzultace s estetickým chirurgem. Při ní se lékař ptá nejen na představu o budoucí velikosti a tvaru prsou, ale také na motivaci k operaci. Může se například stát, že pro ženu, která požaduje zvětšení prsou, je daleko vhodnější modelace. Je na lékaři, aby ženě adekvátně objasnil, proč doporučuje odlišný typ zákroku.

plastika-prsouŽeny s nadměrně vyvinutými prsy často trpí bolestmi zad nebo hlavy a dalšími příznaky. Při redukci prsu se nezmenšuje jen objem tkáně, ale i kožní plášť a zároveň se celý prs modeluje.  Podle rozsahu velikosti prsu a typu kůže se užívají různé postupy redukce. Rozsah zmenšení také určuje velikost jizev, které mohou být zcela minimální, například pouze kolem dvorce až přes vertikální jizvu od dvorce dolů a po klasickou jizvu do podprsní rýhy.

Dalším důležitým faktorem zdárné operace je správný výběr pracoviště. Prim by rozhodně neměla hrát cena, ale spíše reference, důraz na atestované lékaře se zkušenostmi v oboru, ale také zázemí a vybavení kliniky.

Častým nešvarem, který se neobejde bez smutných následků, je podstoupení několika konzultací a následné vyhledání pracoviště s nejnižší cenou. Je třeba si uvědomit, že za nízkou cenou stojí často méně kvalitní materiály, nižší technické vybavení pracoviště nebo jeho personální obsazení, které se na konečném vzhledu poprsí dříve nebo později projeví.


Zdroj: Esthe.cz


Simbelmine
ChytráŽena.cz
 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
ani by ma nenapadlo, že je to taká veda
Obrázek uživatelky
profil
Nyní se již provádí modelace prsou tak, že se přidává tuk z jiné tkáně, nemusí se měnit implantýtyza lO let a ženy mají poprsí bez jizev.
Nežli bych si dala prsa zvětšit, tk budu mít taková jaká mám. Je to věcí zvyku. Alespoň si mohu lehout jak potřebuji. Ženy s velkým poprsím s ležením mají problémy, protože je prsa bolí, což se mi stát nemůže. Takže máme přeci jenom nějaké plus.
Obrázek uživatelky
profil
je dobrá věc pro ty,co nejsou se sebou spokojeny,tzn že žádná prsa nemají..jako já.proto chci jít na plastickou operaci.manžel mi to schválil,ale bylo to především mé rozhodnutí.A rakovinu má každý člověk v těle a jeslti jde nebo nejde na plastiku s tím to nemá souvislost.prostě co se má stát stane se.ovšem neuznám ženy,co prsa mají hezká a nebo alespon nějaká a jdou na plastiku...tj pak hloupost.
Obrázek uživatelky
profil
souhlasím s názory tady, taky bych nikdy nešla na plastickou operaci kvůli diktátu módních časopisů. Skuste si jenom představit, jak by to vypadalo, kdyby všechny ženské vypadali jako stvořené dle modou dané šablony - byly bychom jako klony a ne jako úžasné, jedinečné dívky, dámy, ženy. Úpřimně já také nestojím o napodobeninu, či kopii chlapa podle modnich časopisů. SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Chápu ženy, které po odnětí prsu si nechají udělat nové, či ženy, které si je nechají zmenšit z důvodů bolesti zad apod. Ale naše ,,modelky", které mají pěkná prsa si musejí nechat udělat aspoň o dvě čísla větší, tak to nepochopím. Ano, mají potom více zakázek, ale některé opravdu vypadají spíše jako pornoherečky než modelky. Pokud je to operace ze zdravotních či psychických problémů, proč ne, ale dobrovolně bych pod kudlu nešla.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles