Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Láska prochází žaludkem, zdraví střevem!

21. 10. 2008 | Péče o tělo

Jistě už znáte mediální hvězdy posledních let zvané probiotika. Odborně jsou definována jako živé bakteriální kmeny, které se po konzumaci zabydlí a následně množí v lidském střevě a svou přítomností mu prokazují neoddiskutovatelnou službu v podobě vytváření ochranné bariéry proti nežádoucím patogenům ( virům, bakteriím, kvaisnkám ). Dále podporují trávící pochody a ovlivňují tvorbu i vstřebávání některých vitamínů a vápníku. Probiotika též napomáhají zmírňovat příznaky alergií a atopického ekzému. Tím však úžasný výčet jejich kladných vlastností nekončí, neboť také působí preventivně při infekcích močových cest a pohlavního ústrojí.


laska prochazí žaludkemANTIBIOTIKA - udatný zachránce i bezohledný ničitel - zapřisáhlým nepřítelem zdravé střevní mikroflóry jsou zejména fyzický a psychický stres, urputné průjmy, špatně volená strava, operativní způsob porodu ( děti narozené císařským řezem mají vyšší riziko narušení střevní mikroflóry ) a také užívání antibiotik. Antibiotika byla v době svého objevení darem z nebes. Hravě si totiž poradila s doposud mnohdy osudnými těžkými bakteriálními infekcemi. Rafinované mikroorganismy se však postupem času stávaly stále odolnějšími a žádaly si nové a účinnější "dryáky". Spotřeba antibiotik narůstala, k čemuž úspěšně přispívalo i jejich podávání v situacích, kdy to nebylo nezbytně nutné. Naše odolnost v takovém případě bere za své a stáváme se často snadno dostupným soustem pro rozmanité infekce.


KAM CHODÍ JOGURT, NECHODÍ LÉKAŘ - jak tedy organismu pomoci, aby byl opět schopen postavit se nemoci čelem? Jednou z nejjednodušších metod obnovy přirozené střevní mikroflóry je užívání přípravků a potravin, jež jsou jejich zdrojem. Na prvním místě stojí zmiňovaná probiotika, tedy především zakysané mléčné výrobky / jogurty, kefíry, podmáslí apod. ) konzumované nelépe nalačno v kombinaci s vlákninou. Dobrou službu střevní mikroflóře vykoná i kvašená zelenina - "pickles".

V našich končinách samozřejmě nelze opomenout kysané zelí a rychlokvašené okurky. Zajímavých výsledků dosáhneme i konzumací tzv. zelených potravin - sladkovodní chlorelly nebo mladého ječmene. Stále populárnější jsoui výrobky s obsahem tzv.oligosacharidů, především inulinu. Ten se v přirozené formě vyskytuje např.v artyčoku, čekance, česneku nebo cibuli.


Veru
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Mám dobrou zkušenost s výrobkem Nutra bona
symba od jedné české firmy.Celý život mám problémy se zažíváním a tento probiotický
koktejl mi pomáhá.
Obrázek uživatelky
profil
plně souhlasím,nyní jsem změnila měsíc stravu,je to znát,cítím se lépe
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles