8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ukažte své drápky!

10. 11. 2008 | Péče o tělo

Tomuto článku přecházela péče o nehty:

Krásné nehty krok za krokem


Uhodnete, která z částí těla je nejvíce namáhaná? Jsou to chodidla, obličejové svaly, oči či snad uši? Omyl – jednou z nejnamáhavějších částí těla jsou lidské ruce.

Dělají všechno a jsou téměř neustále v pohybu. Ať umýváme nádobí, píšeme test či si lakujeme nehty, stále se s našima rukama něco děje. Ruce však nejsou pouze namáhány. Jsou také vystavovány, což je fakt, na který mnohé z nás zapomínají.

Máte-li pracovní pohovor, oběd se šéfem, podepisujete-li smlouvu… První pohled padne vždy na vaše ruce a nehty. Proto je důležité, aby působily přirozeným dojmem, byly krásně pěstěné a ve vhodných příležitostech také řádně nazdobené.

 

Za vším hledej Egypt

Touha po krásných nehtech se zrodila již ve starém Egyptě, kde si faraonové prodlužovali nehty kovovými nástavci. Poslední trend upravovaných a především umělých nehtů můžeme zaznamenat v sedmdesátých letech, kdy v Americe propukl boom modelování umělých nehtů. A tento trend se těší velké oblibě dodnes. Od r. 1984 si ženy navíc mohou dopřát gelové nehty, které jsou k vlastním nehtům velice šetrné.
 

Ukažte své drápky!

Zásady pečlivých žen

Co dělat, aby vaše přírodní nehty vypadaly krásně a byly zdravé? Především nesmíte zapomenout na vhodnou a pravidelnou péči o ně, přičemž právě na pravidelnost byste měla klást důraz největší. I pro nehty platí pravidlo, že se na nich dříve či později odrazí váš jídelníček, tudíž  byste měla omezit tuky, cukry a dbát na dostatečný příjem vápníku, zinku, železa a vitamínů v podobě ovoce. A nyní se podíváme na zoubek té správné péči…


1. Manikéři umí divy

U odborníků se vaše nehty budou mít jako v bavlnce. Dojděte si každý měsíc na manikúru a zeptejte se své manikérky na následnou domácí péči. Máte-li slabé nehty, které se snadno štěpí, manikérka by vám měla doporučit zpevňovač nehtů a doporučit vitamíny, které byste měla pravidelně doplňovat. Rozhodně si rady, které dostanete, berte k srdci. Manikéři z vás opravdu nechtějí „pouze tahat peníze“. Z toho, že vám poradí, jí do kapsy nic nejde. Dělají to pro vaši spokojenost.


2. Hydratujte

 

Nejen nehty potřebují vaši péči. Ve hře jsou vaše ruce jako celek. Budete-li mít krásné nehty, ale pokožku rukou jako scvrklé jablko, žádného pozitivního ohlasu se od svého okolí nedočkáte. Naopak – ruce, které nevypadají pěstěně, lidi většinou nutí k tomu, aby si o jejich majiteli udělali nehezký obrázek. A to přeci nechcete. Několikrát denně proto mažte ruce krémem nebo mlékem k tomu určeným. Jakmile budou dostatečně hydratované, jejich pokožka se vypne a zvláční a vy se můžete těšit z ručiček hebkých jako miminko. Chodíte-li často ven, pořiďte si vyživující krém nejlépe s SPF 15.

 

3. Nezanedbávejte okolí

 

Nehty jste si ošetřila, ruce namazala. Ale na kůžičku kolem prstů nezbyl čas. Možná jste si ani nevšimla, že už vám na ni krém, který jste měla na rukách, nevystačil. Ačkoli kůžičku kolem nehtů tvoří jen zanedbatelně malé plošinky, jsou pro celkový vzhled rukou nesmírně důležité. A stejně jako se staráte o pokožku dlaní, loktů či paží, tak byste se měla starat i o ni. Máčejte ji jednou týdně v lázni z olivového oleje a citronu, udržujte ji hydratovanou a vyživenou. Jedině tak máte šanci zbavit se suché, popraskané kůže a nepříjemných záděr. Kůžičku pravidelně zatlačujte nástroji k tomu určenými. Dobře také poslouží bříška prstů (jemně!). Ty mají tu výhodu, že je v nich spousta nervových zakončení a dovedou být k naší kůžičce krásně jemné, pokud jim to tedy přikážete. 

 

4. Bez práce nejsou koláče, ale…

 

Ruce jsou odjakživa tím nejlepším lidským pracovním nástrojem. To sebou přináší různá úskalí – například to v podobě zničených nehtů. Starejte se o své ruce, ať už šijete nebo se rýpete na zahrádce v hlíně. Pokaždé, když se chystáte k nějaké práci, ve které budou hrát vaše ruce hlavní roli, použijte rukavice. Po práci potom věnujte nehtům náležitou péči (například bylinkovou výživnou lázeň). Mnohé z vás si teď jistě klepou na čelo s otázkou: „To si mám po každém mytí nádobí naložit ruce do lázně? A co bych za ten den asi stihla?“ Samozřejmě, že vás nikdo nenutí si každých pět minut ruce pilovat a krémovat. Čeho je moc, toho je příliš. Jestliže zrovna nemáte čas na důkladnou péči o vaše drápky, dopřejte jim během dne alespoň časté zavlažování v podobě pěstícího krému. Budou vám za to vděčné.

 

5. Ve dne v noci

 

Nezapomínejte na noční péči! Přes noc si vaše ruce konečně odpočinou a mají tak možnost do sebe nejlépe vstřebat všechny vitamíny a látky potřebné k tomu, aby byly neodolatelné. Namažte je na noc silnou vrstvou krému a navlékněte si na ně bavlněné rukavičky (nebo staré bavlněné ponožky). Ráno na vás bude čekat příjemně hebké překvapení.

TIP: Jako noční starostlivost výborně zabírá mastný krém smíchaný s trochou medu!

 

6. Pilujte opatrně

 

Jestliže si chcete zničit nehty, stačí málo – například jejich špatné pilování. Používejte jemné pilníky (nejlepší jsou ty skleněné) a pilujte jimi zlehka v jednom směru. Nikdy pilníkem nejezděte po nehtu ze strany na stranu nebo se vám začnou lámat a třepit.

 

gelové nehtyKdyž nás přirozenost omrzí

Někdy se zkrátka stává, že ani ten nejlepší kouzelník nám nevyčaruje takové nehty, po jakých toužíme. Pokud jste se svými přírodními nehty nespokojená, není nic snazšího, než sáhnout po těch umělých. Dnešní svět je k nehtům nesmírně šetrný, a tak se nemusíte bát, že by umělý nehet ten váš nějak poškodil. Ovšem tak jako pro barvení vlasů, bělení zubů a jiných kosmetických zákroků, také pro nošení umělých nehtů platí pravidla, která byste měla dodržovat.

Vsaďte na gel!

Gelová technika je stále oblíbenější. Gelové nehty působí přirozeně a jejich údržba je poměrně snadná. Manikérka použije k modeláři nehtů gel, který díky světlu ztvrdne. Gel se aplikuje v jedné i více vrstvách, podle kvality vašich přirozených nehtů, dále podle tvaru a délky požadovaných nehtů. Tato technika je skutečně nejšetrnější. Modeláž nehtů gelem je záležitost odborníků a vyžaduje šikovné ručičky, proto si ji nemůžete provádět sama. Obraťte se vždy na nehtové studio.

 


Takže, milé dámy, dejte prostor vyniknout své ženskosti,

romantičnosti, divoké povaze či eleganci a zdobte, zdobte, zdobte!


 

Čtěte také pokračování o gelových nehtech:

Chci gelové nehty - HNED !




Navštivte naše FOTOALBUM s ukázkami gelových nehtů a nechte se inspirovat !!

 

 

Alena Rašková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !