Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Krásné vlasy jsou naší korunkou krásy

3. 11. 2009 | Péče o vlasy

Máte barvené nebo často rovnané, či fénované vlasy? Vlasy po trvalé? Melírované vlasy? Jsou Vaše konečky roztřepené? Vlasy nemají svůj okouzlující lesk, lámou se a jsou bez života? Tak právě Vám jsou určeny následující rady pro péči o zničené a poškozené vlasy vnějšími faktory.


Umývání vlasů

Vlasy bychom správně měli navlhčit vlažnou vodou, vmasírovat vhodný šampon, promasírovat celou pokožku hlavy, nechat chvíli působit a vlažnou vodou opět opláchnout. Velkou chyby děláme, pokud vlasy při mytí cucháme a dřeme o sebe. Šampon bychom měli pouze lehce do vlasů vetřít, nikoliv je „žmoulat“ o sebe.

zdrave-vlasyVysvětlení je jednoduché – při tomto zacházení se vlasy mechanicky ničí. Svrchní vrstva se odštěpuje a vlas se ztenčuje. Vlasy nikdy neoplachujeme horkou vodou! Pokožka hlavy se více mastí a druhý den vypadáme, jako bychom vlasy ani nemyli.

Po umytí vlasy lehce vysušíme ručníkem – stejně jako u předchozího umývání – vlasy o sebe nedřeme, pouze lehce vlasy otíráme. Nedoporučuje se vlasy fénovat, ale nechat volně uschnout. Samozřejmě se někdy fénování nemůžeme vyhnout. V tomto případě dbáme na to, ať odstup mezi teplým větrem a naším vlasem je nejméně 20 cm. Pokud by to bylo méně, vlas se opětovně ničí z vnější strany. Může dojít ke krepatění a lámavosti.


Žehlení vlasů

Ne každá z nás je spokojená s přirozeným tvarem svých vlasů. Některá je chce mít vlnité, některá je vlnité má a pro změnu chce vlasy krásně rovné. Dnes už si už naštěstí můžeme pomoct žehličkami. Naneštěstí pro naše vlasy. Žehlení probíhá při vysokých stupních. Rozsah většiny žehliček se pohybuje od 100 stupňů až do 200 stupňů.

A to našim vlasům opravdu nedělá ani trochu dobře. Pro krásu se ale musí trpět. V tomto případě ale netrpíme my, ale naše vlasy. A je to nutné? Pokud si vlasy žehlíte pravidelně, je nutností používat zvláštní stylingové přípravky vhodné pro žehlení. Tyto přípravky se snaží o přílišné nevysušování našich vlasů, menší lámavost, dodávají vlasům lesk a hebkost.

zehleni-vlasuOvšem ceny přípravků jsou bohužel trošku vyšší. Abych Vás příliš žehlením nestrašila a neodradila od této úpravy vlasů, můžu Vás uklidnit. V současné době jsou na trhu dostupné žehličky, které odpovídají našim potřebám, vlasy tak moc neničí a není nutno je požívat příliš často.


Vyživující masky

Abychom naše vlasy udržovaly zdravé, silné a krásné je třeba dopřát jim určitou péči. Teď se již nebavím o vhodném šamponu, či kondicionéru. Je důležité vlasům dodávat nezbytné vitamíny, které jsou obsaženy v nejrůznějších maskách. Masky si můžete udělat i z ingrediencí, které máte doma a nebo koupit v obchodech.

První varianta je zřejmě více přístupná, ale pracnější. V neposlední řadě můžeme zmínit i vitaminové přípravky, které podporují růst vlasů a zvyšování odolnosti vůči vnějším vlivům. Většinou mají kombinovaný účinek i na kůži a nehty.

O vlasy bychom měli pečovat. Jsou stejně jako nehty naší vizitkou. A muži se rozhodně otočí za ženou, která svými zdravými vlasy oslní zrak všech přítomných.


Simbelmine
ChytráŽena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
dobre umyte a spravny strih
Obrázek uživatelky
profil
to bola oblubena hlaška mojej mamky
Obrázek uživatelky
profil
Z dvacetif centimetrů si vlasy rozhodně nesusím, protože mám krátké a zplihlé, takže si je kartáčem u fenu rovnou drchám.
Obrázek uživatelky
profil
Je mi 14 let a vlasy si žehlím každý den Smajlík... Nemám je vlnité, jen takové - bez tvaru... Ani rovné, ani kudrnaté... Problém je v tom, že na vlasy nepoužívám žádný stylingový přípravek na žehlení Smajlík a mám vlasy zničené a strašně moc řídké a to jsem je měla vždycky nejhustší z rodiny Smajlík. Už jsem si kolikrát řekla, že si vlasy prostě žehlit nebudu, ale je to už jako kdyby nějaká droga a prostě si ty vlasy musím vyžehlit, jinak neodejdu z domu... Co by mi pomohlo k navrácení hustoty vlasůSmajlíkSmajlík?
Děkuji za Vaše reakce...
Obrázek uživatelky
profil
Žehličku na vlasy používá už přes čtyři roky ,jako ochranný sprai používám but wella nebo loreal a vlasy mám hezké, nezničené.Dříve se mě vlasy štěpily ale ted už ne ,tak si myslím že tyto vlasové přípravky jsou opravdu dobré a dostatečně chrání vlasy.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles