Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vlasové trendy pro letošní podzim

10. 11. 2009 | Péče o vlasy

Co nového přinesou podzimní trendy do světa vlasové módy? Jednoduché, nedbalé styly účesů, které dominovaly v poslední sezóně, ustupují složitějším vlasovým kreacím. Vlasy mají letos více podtrhovat náš celkový vzhled spolu s životním stylem.


Nové trendy odrážejí kontrastní témata jako je město vs. venkov, technologie vs. příroda, třpyt a jednoduchost, svázanost vs. svoboda nebo mužský vs.  ženský faktor.  Móda a krása zůstávají opět zrcadlem doby, ve které žijeme.

Maximální kontrast
Maximální kontrast je založen na pocitu svobody i svázanosti v jednom stylu. Vlasy jsou u hlavy utažené a v jejich délce volné a uvolněné.

zdrave-vlasyRetro budoucnosti
Tento styl účesu je inspirovaný sci-fi osmdesátých let a zavádí do módy prvek femme fatale. Klíčem tohoto stylu je tvar, výška a kontrola nad účesem.

Rocková romance
Rocková romance je inspirována slavnými rockovými groupies šedesátých a sedmdesátých let jako byla Pamela des Barres nebo Linda McCartney. Vlasy jsou rozcuchané, volné a působí jako byste právě vstala z postele, ale přitom jsou tak sexy.

Neo uzly
Na pohled jednoduché, ale přitom velmi spletité drdoly, to jsou neo uzly.


Výběr správného odstínu pro dosažení zdravě vypadající barvy

Dlouhodobý trend barvení směřuje k přirozeně vypadajícím odstínům, které jsou téměř k nerozeznání od přirozené barvy vlasů. Nikdo nemusí vědět, že vlasy jsou obarvené. Místo toho by měly vlasy vypadat zářivě a svěže a podílet se tak na celkovém zdravém vzhledu, aby jejich majitel vyzařoval zdraví zevnitř i zvenčí.

Přirozená zdravá barva představuje podstatu trendu „Luxe Hair“ s krémově blond, bohatě měděnými a oslnivě černými odstíny, skvělou volbu pro dosažení luxusního vzhledu. Barva by měla vypadat přirozeně, nikoliv uměle. Dnes se používají barvy, které jsou maximálně o 1-2 odstíny tmavší nebo světlejší, než je vaše přirozená barva vlasů.

Mým hlavním tipem pro výběr barvy je rozhodnout se, co od své nové barvy očekáváte. Překrýt šediny, prosvětlit nebo ztmavit vlasy. A také je třeba zjistit, jaký odstín bude vyhovovat tónu vaší pokožky. Jste teplý nebo studený typ? Pokud je vaše obočí příliš tmavé, pak vám budou slušet studené odstíny, a pokud je světlé, měla byste použít teplejší odstíny barvy.

fenovani-vlasuVyberte si odstín barvy v obchodě, kde si můžete vzít balení barvy do ruky a zjistit, jak odstín barvy vypadá vedle vaší pokožky. Přiložením ruky ke vzorníku barev  zjistíte, že některé odstíny zvýrazňují červené a žluté tóny vaší pokožky. Pokud zaznamenáte červené/růžové tlumené odstíny, vybírejte béžové/popelavé odstíny, které budou vyhovovat studenému typu vaší pokožky. Zaznamenáte-li žlutý tlumený odstín, zvolte teplé odstíny, například zlatavé nebo karamelové.

Pokud si barvíte vlasy poprvé, nezapomeňte na test kožní alergie. Ten proveďte na malé testovací ploše pokožky 48 hodin před barvením. Současně si udělejte test na pramenu vlasů, abyste zjistila optimální dobu působení a výsledný barevný odstín po barvení a případně si mohla koupit jiný odstín.

Zdravě vypadající barva vyžaduje pečlivou aplikaci, aby byla rovnoměrná a působila přirozeně. Vlasy rozdělte na čtyři části a každou jednotlivou část  pak postupně obarvěte, směrem nahoru a dolů, jako když se seká trávník! Barvu vmasírujte do vlasů, nezapomeňte použít rukavice a nechte ji působit.

V případě dlouhých vlasů můžete konce vlasů zatočit do drdolu, ten zabalte do fólie, abyste zachytila teplo a zajistila rovnoměrnější obarvení konečků.

7. den po barvení vlasů: Doporučuje se minimální údržba
Vlasy si myjte podle potřeby, používejte šampon a balzám, určený specielně pro barvené vlasy. Tyto výrobky totiž obsahují ochranné a pečují složky, které jsou mimořádně prospěšné.
Není zapotřebí žádná další péče. Nechte své dlouhé vlasy volně rozpuštěné ve stylu „super-Luxe“ a užívejte si komplimentů, které obdržíte díky svým právě obarveným, zdravě vypadajícím vlasům!

zastrihovani-vlasu23. den: Doporučuje se přerušit úpravu vlasů
Tento týden se pokuste dopřát vlasům přestávku od intenzivního vysoušení/rutinní úpravy, prováděných ve třech předchozích týdnech. Šedivé vlasy jsou hrubější a vyžadují silnější, účinnější způsob úpravy. Nadměrná úprava mnohem víc naruší kutikulu, což může vést k poškození vlasů. Během této přestávky v úpravě vlasů byste se měla pokusit mýt si a česat vlasy šetrněji a mít na paměti, že byste je mohla poškodit, kdykoliv se jich dotknete. Toto je další užitečný způsob, jak si zachovat zdravý vzhled vašich vlasů!

30. den: Posilujte dobrou kondici vaší barvy
Zahajte týden ošetřením vlasů. Když začnou obarvené vlasy odrůstat, vlasy u kořínků mohou zcela zřetelně kontrastovat se zbytkem vlasů, v závislosti na tom, jak odlišná je vaše přirozená barva. Než si vlasy znovu přebarvíte, můžete to zamaskovat tím, že budete vlasy udržovat nadýchané a načechrané.

Například pokud stáhnete vlasy do ohonu, nebude to působit lichotivě a odrůstající vlasy u kořínků tím naopak zvýrazníte. Použijte proto raději volnější cop, směřující spíše nahoru, než dozadu.

Případně můžete použít účes inspirovaný modelkou Kate Moss, delší ofinu, kterou lze nosit na jedné nebo na druhé straně. Můžete také vyzkoušet pěšinku „cik-cak“, která bude minimalizovat viditelnost odrůstající barvy nebo oživí váš styl a posílí vaše sebevědomí.

36. den: Čas na přebarvení!
Vaši parmanentní barvu je třeba přibližně po šesti týdnech oživit. Pokud jste spokojena s barvou, kterou jste si dříve zvolila, při opětovném použití ji nanášejte pouze na neobarvené části, tedy vlasy u kořínků a odrostlé části. Pět minut před ukončením doby působení pak barvu vmasírujte do vlasů po celé délce až ke konečkům. V případě, že máte dlouhé vlasy, je možné, že budete potřebovat dvě balení barvy.


Zdroj: Wella Professionals.cz


Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Ještě si počkám, nežli mi narostou vlasy po nemoci, stejně mám vlasy jemné stále, myslela jsem si, že se mi zlepší jejich kvalita, ale mám je stále stejné.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles