Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Bylinky pro krásné vlasy

25. 05. 2011 | Péče o vlasy
Zdravé, dobře ošetřované vlasy dávají vyniknout kráse každé ženy. Nejlepším prostředkem v péči o vlasy jsou bylinky. Poradí si s každým vlasovým problémem, který vás tíží, například s řídkostí vlasů, s lupy, přílišnou mastnotou nebo vysušením. Vlasy nejen uzdraví, ale také regenerují. Dodají jim krásný působivý vzhled a pěknou barvu. Můžeme je používat ve formě oplachů, zábalů a olejíčků.

Využití bylinek

Nejznámější bylinka používaná ve vlasové kosmetice je kopřiva. Je nejlepší bylinkou pro růst vlasů. Pokožku vlasů prokrvuje a regeneruje, je účinná také v boji s lupy. Vlasy posiluje a zamezuje jejich vypadávání. Lopuch je další bylinka, která je považována ve vlasové kosmetice za velice účinnou. Má výborné stahující účinky, omezuje tvorbu mazu, hodí se především pro mastné vlasy. Je dobrá při léčbě lupů.

Olej získaný z kořene se používá při vypadávání vlasů. Rozmarýn podporuje prokrvení pokožky, vlasy jsou lépe vyživovány a zlepší se i jejich vzhled. Dobře působí na mastné vlasy. Odvar z rozmarýnu se vmasíruje do pokožky vlasů. Levandule - tato krásně voňavá bylinka uklidňuje podrážděnou pokožku hlavy a ovlivňuje tvorbu vlasového mazu. Zmírňuje svědění pokožky a celkově porost regeneruje.

Šalvěj - stejně jako rozmarýn - je známá pro své čistící a stahující účinky. Je výborným vlasovým kondicionérem. Používá se hlavně proti lupům, na mastnou pokožku hlavy. Je účinná také při vypadávání a šedivění vlasů. Podběl výborně pečuje o pokožku hlavy. Obsahuje vysoký podíl výživných látek, který dobře působí při vypadávání vlasů, zlepšuje jejich kondici. Dodává jim sílu a lesk.

Měsíček se nejlépe hodí k ošetření podrážděné pokožky vlasů, změkčuje ji a vyživuje. Působí protizánětlivě a zjemňuje pokožku hlavy. Bazalka je bylinka, která podporuje růst vlasů a usnadňuje jejich rozčesávání. Bříza pomáhá při vypadávání vlasů, omezuje tvorbu lupů a mastnoty. Lipový květ dodá vlasům hustotu a pěkný vzhled. Heřmánek působí desinfekčně, zklidňuje pokožku hlavy a zvyšuje lesk vlasů. Máta pokožku desinfikuje a  zabraňuje tvorbě lupů.

Bylinky si vybíráme podle toho, jaký vlasový problém nás trápí.
Nejčastěji je používáme k oplachování vlasů. Příprava bylinkového odvaru je jednoduchá: 5 polévkových lžic bylinek zalijeme vroucí vodou a necháme 20 minut louhovat. Potom odvar scedíme a použijeme na vlasy.

Bylinkový olejíček

Všechny uvedené bylinky vlasům prospívají. Můžete si z nich udělat vlasovou kúru pro krásný vzhled a bohatost vlasů. Budete na ni potřebovat: hrst sušených bylin  (bylinky si musíte vybrat podle toho, jaký máte vlasový problém) a 200 ml olivového oleje. Všechny suroviny smícháme dohromady a uzavřeme do vzduchotěsné nádoby a necháme uležet na chladném a tmavém místě. Přípravek necháme tři týdny uležet, aby byl účinný a kvalitnější. Vlasový olejíček očistíme od bylinek a nanášíme na mokré vlasy. Necháme 20 minut působit, poté opláchneme.

Matka příroda nám nabízí velkou škálu bylinek. Záleží jen na vás, pro kterou se rozhodnete. Každá bylinka každému typu vlasové pokožky neprospívá. Při výběru si dávejte pozor na alergické reakce některých bylinek. Určitě si vyberete tu pravou, která vám pomůže udržet zdravý a bohatý vzhled vašich vlasů.


Marta – čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
tu šalvěj vyzkoušímSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji děvčata.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
moc pěkné, není nad přírodní produkty a rady našich babičekSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
máš to hezky napsanéSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
olejíček možná vyzkouším. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles