8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak na zdravé vlasy

18. 05. 2009 | Péče o vlasy

Zdravé a dobře ošetřované vlasy, dávají vyniknout kráse každé ženy.
Proto je důležité o ně pečovat. Zdravé vlasy poznáme podle toho, že jsou pružné a po celé délce neporušené, všude stejně hrubé a také vybarvené. Pravidelně nám vlasy narůstají 1-2 cm za měsíc.
Zdravé vlasy máme děnně kartáčovat, a to od zátylku směrem k čelu.


Mastné vlasy - příčinou mastných vlasů je nadměrná aktivita mazových žláz. Když máme mastné vlasy není to problém samých vlasů ale také problém pokožky. Nadměrné maštění může být následkem dědičnosti, hormonální poruchy či nesprávnou výživou. Vlasy si můžeme umývat denně, časté mytí vlasům neškodí.

Při umývaní vlasů je třeba si dávat pozor aby voda nebyla příliš teplá,
platí to také o fénování, nebo dlouhém pobytu na prudkém slunci. Zvyšuje to
činnost mazových žláz. Pro ošetřování mastné pokožky na hlavě velmi dobře působí zábaly, které si můžeme lehce připravit doma sami.

Žloutkový zábal - Jeden žloutek smícháme s lžičkou lihu a lžičkou vody. Směs vmícháme po prvním umytí do pokožky hlavy, necháme působit 10 minut, potom vlasy opláchneme. Žloutek obsahuje cholesterol, který tlumí nadměrnou tvorbu mazu.

  • Zábal z vaječného bílku - Z 1-2 bílků ušleháme tuhý sníh, který vetřeme dovlasů a do pokožky hlavy. Zábal necháme působit tak dlouho, dokud celý neuschne. Potom vlasy opláchneme vodou a umyjeme sírovým mýdlem.
  • Zábal z heřmánkového květu - dvě lžíce heřmánkového květu, přelijeme 0,5 dl vody a necháme stát asi 4 hodiny. Potom přecedíme a tekutinu zamícháme dosněhu z bílku. Dále pokračujeme stejně jako při předešlém zábalu.
Zábaly necháváme působit asi 15 minut. Na vlasy, které se rychle mastí
dáváme zábal jednou za 10 dní. Vlasy po těchto zábalech budou působit
bohatým dojmem.

Suché vlasy- Suché vlasy poznáme podle toho, že jsou na dotyk drsné, lámavé a bez lesku. Příčinou může být příliš suchá pokožka hlavy, kdy mazové žlázy produkují velmi málo tuku.
Suchý vlas může být poškozen také díky hormonálním poruchám, nebo venkovním vlivům, prachu, suchý vzuch, dým atd.
Suché vlasy můžeme umývat tak často jak potřebujeme, ale nejlépe šampóny s přísadou oleje nebo vaječného výtažku. Po umytí suchých vlasů je dobré použít vlasový olej.

  • Zábal olejový - ohřátý olej si jemnou masáží vtíráme do pokožky potom hlavu zabalíme do teplého ručníku, necháme působit půl hodiny a potom vlasy umyjeme vhodným šampónem.
Dále je dobré na suché vlasy používat vlasovou vodu s výtažky kopřiv nebo  
březovou vodu s olejem.

Když máme vlasy poškozené dáme si vlasy odborně ošetřit v kadeřnictví vhodnými přípravky. Kdo chce mít vlasy po poškození co nejdřív zdravé, musí se na určitý čas zříct účesů upravených do různých drdolů a uzlů, nemají se používat zastrkávací hřebeny a různé sponky .
Vlasy si můžeme zavázat do copu jen občas a to jen bavlněnou šňůrkou.

Zdravé a krásné vlasy jsou korunou krásy každé ženy.

Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
mate nejake skusenosti se zabaly na mastne vlasy a take jak na ne?Na ty zabaly
Obrázek uživatelky
profil
Ze si mám dávat na mastné vlsy žloutek s lihem a vodou, to jsem nevěděla.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles