Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se staví sen 17. 3. 2023

17. 03. 2023 | Televizní tipy
Jaromír chce své milované partnerce předělat bydlení, protože ví, že jeho čas na tomto světě se krátí. Do jejich vztahu zasáhla nemoc ve chvíli, kdy se poprali s ostatními starostmi a problémy. I přesto je Jaromír pozitivní a nevzdává se. Tato nejdojemnější a emočně nejtěžší proměna připadla na starost designérskému páru Zuzana a Viktor. Jak se staví sen plní sny za každé situace – i to úplně poslední přání.

Jak se staví sen – 17. 3. 2023:


Jaromír býval hasičem a policistou – po dobu své nemoci byl v invalidním důchodu. Po rozvodu se dostal do dluhové pasti, kdy musel splácet velké částky. Našel si další práci a vše splatil. Z prvního manželství má dvě dcery. Jeho velkou vášní je zahrada. Libuše pracovala 25 let v kravíně, aktuálně je farmaceutickou operátorkou. Má dvě dcery – s mladší dcerou má hezký vztah, s tou starší, do jejíhož života zasáhly drogy, se nevídá. Libuše se až do svých 40 let starala o svého tatínka, který onemocněl. Její velkou vášní jsou zvířata – chovají tři psy, poníka a koně.

Jak se staví sen 17. 3. 2023Jednou, když Jaromír pracoval na zahradě, tak mu zavolal jeho insolvenční správce, že všechny dluhy má splacené. Jaromírovi se ulevilo a našel si čas na návštěvu lékaře se svými bolestmi břicha. Následně se dozvěděl, že má rakovinu. Nádor v břiše má už prorostlý až do bránice, a tudíž nebyla možná operace. Měl voperovaný port na chemoterapii. Na začátku natáčení nikdo nevěděl, jak bude jeho nemoc postupovat – byly dny, kdy se cítil dobře, a jiné, kdy měl problém vyjít schody.

Jaromír s Libuškou byli spolu dvanáct let. Jejich vztah začal v září a v prosinci téhož roku se už k Libušce stěhoval. V prvních letech jí pomáhal s péčí o jejího nemocného tatínka. Po jeho smrti se rozhodli dát dům do pořádku a Jaromír začal oddalovat své zdravotní problémy – bolesti břicha. Jaromír kdysi požádal Libušku o ruku, ale ona odmítla a teď se svatbě brání, jelikož jí to nepřijde fér, dle jejích slov by to nebylo správné se vzít v jeho nemoci, když to neudělali předtím. Znají se přitom už od školních let, věděli o sobě a koukali po sobě.

Několik let si každý žil svým životem, oba byli rozvedení a po letech se potkali na seznamce. Ona ho nechtěla – on ji přemluvil a šli na kávu. Začátek vztahu neměli jednoduchý – okolí, převážně jejich rodiny, jim nepřálo. Jaromíra tenkrát nejvíce mrzelo, že právě jejich nejbližší na ně vzájemně hází špínu a jdou proti nim. Podle paní Libušky neměl Jaromír dobrou pověst – miloval ženy. Samotná Libuška si myslela, že není pro něj dost hezká. Hned v počátku vztahu mu řekla, že jestli hledá pouze povyražení, tak ať jde o dům dál. Od začátku ale cítila, že je to hodný člověk.

Pan Jaromír si přál vše dodělat, než zemře. Paní Libuška by si přála, aby si zrekonstruovaný prostor ještě nějaký čas společně užili. Jedná se o koupelnu se sprchovým koutem, chodbu a kuchyň s obývacím pokojem. Konkrétní představu o designu nemají. Během společných let udělali na domě hodně práce (nová střecha, zahrada aj.).

Poté, co se Jaromír dozvěděl o své nemoci, rozhodl se zrekonstruovat přízemí domu, jehož rekonstrukci měli s Libuškou v plánu už delší dobu – záměrem bylo vybudovat si prostor, který by byl bezbariérový a sloužil by k bydlení na jejich stáří. Jaromír s Libuškou se do rekonstrukce pustili, jejich první prací bylo vykopání a vyvezení sedmi kontejnerů suti. Dále udělali podlahy, elektriku, odpady a další hrubé práce. Jednu ze zdí postupně podkopávali do hloubky 70 cm a vybetonovali nové základy. Pořídili si také nová okna. Jasným cílem designérů bude tedy dodělat celý spodní prostor. Na konec této srdceryvné proměny se podívejte sami.

A jak se na proměnu dívají designéři Zuzana Schubertová a Viktor Čikoš?


Hodnocení designérů: „Byla to naše nejsmutnější proměna doposud. Vím, že v každém dílu má rodina kus svého trápení a každý se s ním pere po svém, ale na konci vždy vidíte radost a objetí. Tady byl obrovský smutek nás všech, protože pan Jaromír se závěru proměny nedožil. Náš první dojem z prostoru byl dobrý, shodli jsme se, že proměna se uskutečnit dá. Jarek s Libuškou na domě už před proměnou hodně pracovali, v podstatě jej předpřipravili, vyčistili, vylili podlahy, takže nebyl důvod se obávat. Největší výzvou byla koupelna, jelikož čas na proměnu byl krátký, používali jsme rychletuhnoucí materiály, ale technologický postup se nijak ošidit nedá. Před samotnou proměnou bylo naší podmínkou to, aby Jaromír s Libuškou vylili podlahy předem, což se povedlo. Při realizaci jsme používali vysoušeče, odvlhčovače, aby všechno šlo jako na drátkách.

Styl jsme volili moderní a na přání Jaromíra s černými doplňky. Přál si bílo-černou kuchyň, černé doplňky v koupelně a útulno. Což věříme, že se povedlo. Útulno jsme navodili dřevodekory na podlaze a nábytku, lehčeným obkladovým kamenem na jedné ze stěn, pozitivně žlutou rozkládací sedací soupravou a spoustou rostlin, které vnesou do interiéru život. Koupelna spolu s dveřmi působí nadčasově, volili jsme dokonce černou sanitu. Opět ale s použitím prvku dřeva a zeleně tak, aby výsledek působil moderně a útulně.

Krásně vynikne detail sprchové zástěny, která je ve stejném designu, jako jsou vstupní dveře koupelny, to znamená tenký černý rám a uvnitř tři skleněná pole. Výsledek působí až lehce industriálně. Skříně od našeho partnera nám náš pan truhlář doplnil o vertikální i horizontální police a knihovny tak, aby celek působil jako vestavná skříň. Ze skříně zajímavě vychází také TV stolek a pracovní místo pro paní Libušku, které jsme doplnili taburetem ve stejné barvě, jako má sedací souprava. Žlutá barva se tu a tam objevuje i na drobných doplňcích (žluté holínky, rukavice, žluté narcisky, vázička a talířek od partnera).

Kuchyň je velmi moderní se spoustou moderních spotřebičů, jako jsou myčka, trouba, která umí péct současně až pět různých jídel, aniž by se vůně a chutě smíchaly, dále pak mikrovlnná trouba s grilem, indukční varná deska a černá digestoř. Samozřejmostí je vestavná lednice. Vše působí v kuchyni kompaktně, čistým designem a opět pro zútulnění jsme volili například závěsný květináč na bylinky nebo ručně háčkované košíčky na potraviny. Výsledkem je jedna malá garsonka s obývacím pokojem, jídelnou, kuchyní, příležitostným spaním a prostorná bezbariérová koupelna. V chodbě má paní Libuška spoustu místa pro pelíšky svých pejsků. A jako bonus jsme díky našemu partnerovi vyměnili i vchodové dveře tak, aby celek působil jednotně.“

Premiérový díl Jak se staví sen uvidíte v pátek 17. 3. 2023 ve 22.00 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles