Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se staví sen 3. 3. 2023

3. 03. 2023 | Televizní tipy
Tomáš má dva syny, Ondru a Tomáše, na které je už dva roky úplně sám. Po 18 letech soužití se svou partnerkou mu po zdánlivě banálním zákroku v nemocnici zemřela na celkovou sepsi organismu. Tomáš samozřejmě celou situaci stále prožívá velice bolestně. Ale pro své kluky chce jen to nejlepší, a tak do další osudem poznamenané rodiny přijíždí nejostřílenější dvojice designérů František s Kamilou, aby rozzářili nejen dětské oči radostí. Od toho tu přece oblíbený pořad Jak se staví sen je!

Jak se staví sen – 3. 3. 2023:


Tomáš je profesí kuchař a věnuje se této práci celý život, v posledních dvou letech je pro něj
ale vykonávání tohoto zaměstnání těžké, ne-li nemožné. Když mu to časový harmonogram kluků
dovolí, tak chodí na brigády do restaurace, kde dříve pracoval. Nyní může totiž pracovat jen brigádně, stará se především o syny. Pomáhá mu teta a babička. Ty ho také do pořadu přihlásily.
Sám neměl život jednoduchý. Má 80letou babičku, která ho vychovávala, ta ale na tom není zdravotně nejlépe, a tak s její pomocí nemůže tolik počítat. Mají ještě dědečka (tatínka zesnulé přítelkyně), který občas přijede kluky pohlídat, ale také na tom už není dobře. Po narození Tomáše se jeho rodiče rozvedli. Vlastní maminka se ho zřekla a od té doby ho vychovávala
babička. Jeho jedinou rodinou tak jsou babička a teta.

Jak se staví sen 3. 3. 2023Momentálně žijí z přídavků na děti (vdovský důchod nemá, jelikož s partnerkou nebyli sezdáni). Jeho představa do budoucna je, že se vše s prací zlepší, jakmile budou oba kluci chodit do školy.
Tomáš činnosti kolem chodu domácnosti zvládá, jelikož v době, kdy byli ještě čtyři, přítelkyni
pomáhal. Jeho velkou výhodou je, že umí vařit – a kluci potvrzují, že táta vaří skvěle. Tomáš zase tvrdí, že kluci jsou jeho hnací motor – navíc to jsou parťáci, kteří moc nezlobí. Všichni tři jsou zapřísáhlí slávisti a každou volnou chvilku věnují fotbalu – kluci ho rádi hrají před domem. Sledování TV přenosů jim také nikdy neuteče, ale na fotbalovém zápase byli pouze jednou. Slávisti jsou i v hokeji, ale fotbal má pro ně větší kouzlo. O víkendech často jezdí za Tomášovou babičkou. Rádi jezdí na výlety do přírody. Občas si zajdou zafandit na hokej i basket.

Všichni tři se shodnou na tom, že nejhezčí z barev je červená a bílá. Také si uvědomují, že
být fanouškem Slávie není jen tak, není to záležitost přechodná – je to na celý život. Malý Ondra má rád např. i Krtečka nebo Šmouly. Starší Tomáš má rád matematiku a tělesnou výchovu. Tatínek má v oblibě rockovou muziku, kterou si pouští i při vaření. Co se týká bytu a jeho zařízení, tak s tím si Tomáš sám neporadí – vše je tak, jak to maminka kluků opustila, všechno spíš chátrá. Tomášovi rekonstrukce určitě pomůže i kvůli tomu, že mnoho věcí mu jejich starý život připomíná – v bytě na hypotéku totiž společně žili 10 let. Vše je původní, nikdy neproběhla žádná rekonstrukce. Jeden pokoj v bytě funguje jako spací a druhý jako hrací. Kluci by si přáli, aby se z hracího pokoje stal jejich dětský pokoj. Co vše zvládnou Kamila s Františkem za pouhých 5 dnů?

A jak se na proměnu dívají designéři Kamila Douděrová a František Kobližka?


Hodnocení designérů: „Byla to naše poslední letošní proměna v této sérii a nazvali jsme ji pracovně ,červená tečka‘ za natáčením. Věděli jsme od začátku, že plníme sen slávistickým fanouškům, upozadili jsme sami sebe a hledali způsob, jak vkusně pojmout slávistický design v interiéru, aby to nebyla jen sbírka reklamních předmětů. Což se doufám povedlo. Rodina byla nadšená a oko designera neutrpělo újmu. :-) Jinak byt byl před rekonstrukcí ve stavu takřka dezolátním. Největším kamenem úrazu byla elektřina, která byla v hliníku, s nedostatečnými jističi, aby na ně šla napojit nová kuchyňská linka s novými spotřebiči. Vzhledem k nedostatku času jsme se rozhodli neposouvat a neměnit polohu osvětlení, pouze jsme vyměnili stropní svítidla.

Styl proměny je velmi moderní, s jasným slávistickým konceptem. Základ interiéru ale tvoří dřevo, bílá, šedá s akcentující červenou barvou. Červenou jsme použili netradičně na zárubně dveří či na hvězdné rozetě u lustru. Jako zajímavost a elegantní prvek jsme navrhli dřevěné roštové panely, které podtrhují přírodní materiály a souvislost s dřevodekorem v kuchyni či na nových dveřích. Kromě slávistických předmětů jsme motiv hvězdy v logu použili ke zvýraznění stropních svítidel v podobě plastové červené hvězdy a zároveň jsme nechali ,slávisticky‘ odekorovat drumbeny, což jsou vlastně taburetky, stolky a hudební nástroje v jednom. V dětském pokoji jsme si pak hráli s myšlenkou sportovního pokojíčku. Proto jsme napnuli před okno záchytnou síť a umístili na zeď basketbalový koš či fotbalové branky na psací stoly namísto nástěnky.“

Premiérový díl Jak se staví sen uvidíte v pátek 3. 3. 2023 ve 22.00 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak se staví sen 3. 3. 2023:

Jak se staví sen 3. 3. 2023
Jak se staví sen 3. 3. 2023
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !