Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se staví sen 10. 3. 2023

10. 03. 2023 | Televizní tipy
Paní Jana se s manželem znala už od první třídy. Vzali se a narodila se jim Terezka, za dva roky Honzík. Během té doby si pořídili starý domeček, který společně začali rekonstruovat. Manžel byl zedník, a tak mu vše zpočátku šlo od ruky. Ale po pěti letech si veškerá dřina a odpovědnost za stavbu a rodinu vzala svou daň. Manžel začal pít – a k tomu ještě přidal i drogy. Jana se rozhodla manžela vyhodit z domu, aby ochránila děti i sebe.

Po roce požádala o rozvod, jelikož se na ni začaly hrnout jeho dluhy. Po nějaké době se její manžel objevil a nastěhoval se ke svým rodičům, ale selhalo mu srdce. Což zejména děti nesou těžce. Jinak v rodině mají hezké vztahy – rodiče paní Jany pomáhají s vnoučaty přes týden, kdy je doprovázejí na kroužky, vyzvedávají je a jedou s nimi domů nebo se s nimi i učí – rodiče zesnulého manžela podnikají s vnoučaty víkendové výlety. Světlo do života jim vnesou skvělé designérky Jarka s Hankou.

Jak se staví sen – 10. 3. 2023:


Jak se staví sen 10. 3. 2023Maminka Jana pracuje v bance. Manžel po drogové závislosti na selhání srdce před dvěma roky zemřel. Momentálně má Jana přítele, se kterým ale nastálo nebydlí. Do pořadu je přihlásila dcera Tereza s pomocí babičky. Terezka je hodně citlivá holčička, která celý příběh s tatínkem nese moc těžko. Sama by si přála novou kuchyň, jelikož tam s maminkou tráví hodně času. Chodí na pohybový kroužek, dramaťák a miluje líčení. Její vysněná kuchyň by měla být v šedém odstínu, ale v tom se s mámou neshodne. Co se týká školy, tak je Tereza jedničkářkou. Podle maminky je Honzík ještě citlivější a celou událost s tatínkem bere mnohem hůř než sestra. Jeho hlavní náplní, kromě školy, je plavání, kterému se věnuje čtyřikrát týdně.

Jana od okamžiku, kdy zůstala s dětmi sama, dokázala na domě dodělat fasádu, terasu, dva pokojíčky pro děti a položit linoleum. Co se týká vybavení, tak je Jana velice skromná, vše si pořídila z druhé ruky. Také vybudovala pro své rodiče vejminek o velikosti bytu 1+1, kde její rodiče mohou přebývat a v budoucnu tam budou i bydlet. Jana si na vše vzala hypotéku a jak sama říká, už víc dělat nemůže. Co se týká rekonstrukce, tak by si nejvíce přála nové podlahy a obývací pokoj. Jejím velkým snem je mít obrovskou sedací soupravu, která by dominovala obývacímu pokoji nejen svou velikostí, ale i výraznou barvou. Jinak má ráda např. dekor dřeva. A na co se vrhnou designérky? Zůstane „jen“ u kuchyně, obýváku a chodby?

A jak se na proměnu dívají designéři Hana Šmejkalová a Jaroslava Hájková?


Hodnocení designérů: „Při prvním setkání s Janou a jejím domem jsme si říkaly, zda jsme tu vůbec správně. Zvenčí vypadal dům ve velmi dobrém stavu, bylo zřejmé, že je o něj dobře postaráno. Dokonce i v interiéru to na první pohled nepůsobilo, že by byl třeba nějaký zásadnější zásah. Nicméně při bližším zkoumání vylézaly na povrch jednotlivé potíže, které nás čekaly k řešení. Výměna zastaralé kuchyňské linky byla jasnou volbou, podlaha v obývacím pokoji také a s tím souvisel celý interiér tohoto velkého prostoru. Vstupní chodbu jsme jen chtěly vyladit, a to původně mělo být vše. S tím jsme do proměny původně šly.

Nicméně velmi záhy vyšlo na světlo, že stav koupelny, byť na první pohled vypadala moderně a relativně nově, je žalostný, a rozhodně budeme muset zasáhnout i zde. Zásadním problémem při proměně byl čas. Vzhledem k tomu, že jsme se rozhodly rekonstruovat celou koupelnu a záchod, bylo našich pět dní z technologického hlediska žalostně málo. Trochu nám hrálo do karet, že ze stavebního a technického hlediska byl dům opravdu v docela dobrém stavu, a nemusely jsme tedy řešit rozsáhlé úpravy elektřiny nebo stavebních konstrukcí. Ale i tak si stavba mákla, aby se vše stihlo včas.

Pro Janu a její děti jsme zvolily moderní a vzdušný interiér s celou řadou uklidňujících přírodních motivů. Hlavní roli sehrál dub v přírodním odstínu, a to jak na podlaze a na obkladu kuchyňské linky, tak hlavně na dominantních interiérových prvcích v podobě lamelových stěn. Ty jsme využily nejen jako dělící polo příčky, ale i k orámování krásné tapety, která je hlavní dekorací obývacího pokoje. V obývacím pokoji a kuchyni, ale ostatně ani v koupelně, jsme z původního starého a nefunkčního vybavení nenechaly nic, snad jenom akvárium, které Janě dělá radost. V chodbě jsme naopak využily celé původní vybavení, které si Jana vyrobila a které krásně ladí se stávající podlahou – tedy věšákovou stěnou a důmyslným botníkovým regálem. Třešničkou na dortu byla potom Janina pracovna, zašívárna, kde jsme původní knihovnu doplnily křeslem na čtení a praktickým pracovním stolem.“

Premiérový díl Jak se staví sen uvidíte v pátek 10. 3. 2023 ve 22.00 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak se staví sen 10. 3. 2023:

Jak se staví sen 10. 3. 2023
Jak se staví sen 10. 3. 2023
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !