Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se staví sen 24. 2. 2023

24. 02. 2023 | Televizní tipy
Vendula sama vychovává dvě děti, protože loni před Vánoci ovdověla. Předtím byla téměř šťastná. Pokud manžel nepil. Po svatbě se jim narodily postupně dvě dcery – Gábinka (7 let) a Tereza (1,5 roku). Manžel zrekonstruoval dětský pokoj a koupelnu. Také nakoupil potřebný materiál na renovaci zahrady, ale tu už nestihl udělat. Dle slov paní Venduly měli vše, co potřebovali, prostě taková normální rodina, až na manželovo pití… Na tuhle proměnu a nastartování nového začátku se skvěle hodí designérská dvojice Marek s Andreou.

Jak se staví sen – 24. 2. 2023:


Vendula je momentálně na mateřské dovolené a bere sirotčí i vdovský důchod. Před mateřskou
pracovala jako administrativní pracovnice v obchodě. Deset let byla vdaná. Manžela si vzala jako hodného, milého a starostlivého muže, který toho moc nenamluvil. Po svatbě se něco změnilo – manžel jí začal ukazovat svůj problém s pitím. Vendula postupně přišla na to, že v čase, kdy je její manžel výřečný, je to právě doba, kdy je opilý. Nikdy ale nebyl agresivní vůči ní ani vůči dětem. Po celou dobu manželství řešili jeho problém s alkoholem – vždy slíbil, že s tím něco udělá, ale změna mu vždy vydržela maximálně 14 dnů.

Jak se staví sen 24. 2. 2023Po dobu manželství se přesto dokázal o rodinu velice dobře starat. Několikrát si paní Vendula říkala, jak mají krásný život, obzvlášť po tom, co se jim narodily dvě dcery. Jediné její přání bylo, aby manžel něco udělal se svým pitím. Jednou večer ležel manžel na gauči, byl přikrytý dekou a paní Vendula ho opět prosila, aby s tím něco udělal. Manželova odpověď zněla, že s tím něco udělá – a udělal! Druhý den napadlo tolik sněhu, že ho musela paní Vendula u domu odklízet. Když viděla, že k ní jde policie, tak jí bylo jasné, že se něco přihodilo. Policie přišla i s psycholožkou a paní Vendule oznámili, že je její manžel mrtvý. Oběsil se ve firmě, kde pracoval, bylo mu pouhých 43 let. Shodou okolností zemřel také její tatínek i dědeček, vždy začátkem prosince – všichni tři v předvánočním obdobím.

Dům patří Vendule a dcerám. Stále splácí hypotéku a do pořadu se přihlásila sama. Podařilo se jí nechat udělat novou střechu, kterou zaplatila ze sbírky, uspořádanou sousedy v jejich obci. Potřebovala by a zároveň by si přála novou kuchyň, jelikož ta stávající je 25 let stará – navíc nemá žádný úložný prostor ani řádnou pracovní plochu. Kuchyň by potěšila i její dcery, které jí rády v kuchyni pomáhají. Má ráda přírodní styl, ale nic extravagantního. Přála by si hodně úložného prostoru a kuchyň do tvaru „U“. Ostrůvek, který tam má, jí nevyhovuje. V budoucnu by chtěla dva pokojíčky pro své dcery, ale až časem, kdy budou větší a samostatnější. Tak co naši šikovní designéři za pět dní stihnou – kuchyň, ložnici či ještě něco navíc?

A jak se na proměnu dívají designéři Andrea Hylmarová a Marek Povolný?


Hodnocení designérů: „Celá tato proměna byla zaměřena zejména na odstranění stávajících závad a nekvalitního provedení. Bylo celkem jasné, kam směřujeme a jak dosáhnout cíle, ale až v průběhu realizace po provedení sond jsme řešili, zda se zvolila správná cesta.
Největší výzvy v této proměně byly dvě. První byla podlaha. Původní představa, že na pevný podklad budeme aplikovat nivelační stěrku a následně pokládat podlahu, se po rozkrytí stávající skladby rozplynula. Bohužel jsme se dostali až na sypký materiál, a tudíž se muselo vymyslet alternativní řešení v podobě suché pokládky na OSB desky.

Pokud bychom měli více času, vybrala by se veškerá suť a písek v podlaze, udělali bychom betonový potěr, následně stěrku a pak podlahu. Druhá výzva byla zakrýt všechno povrchové vedení plynu, vody, topení a elektriky, které hyzdilo kuchyň a zejména prostor chodby. Vše jsme odřezali, zpětně navařili a zakryli podhledem, sádrokartonovým sloupkem či skříní na míru od truhlářů.

Styl rekonstrukce je současný, nikoliv však sterilní a odtažitý. Záměrně jsme nesrovnávali všechny omítky v interiéru, aby nebylo vše úplně perfektní. I použití cementové stěrky v chodbě toto podtrhuje. Je tam vidět ruční práce a chtěné nedokonalosti. Vše má pak ,živější‘ výraz, než kdybychom vše jen vymalovali barvou. Dalším záměrně ,nedokonalým‘ prvkem je konzolový stolek a police v zádveří, které jsou vyrobeny ze surové oceli bez povrchové úpravy, jen ošetřené bezbarvým lakem. Původní nábytek jsme vůbec nepoužili. Středobodem všeho je kuchyně v příjemných barvách cappuccino a černé. Nad kuchyňským ostrůvkem dominuje velmi výrazný a rozměrný lustr. Zbytek interiéru jsme ponechali neutrální v bílé barvě s černými doplňky.“
Těšte se na unikátní proměnu nové série – bude zábavná, dojemná a plná praktických rad.

Premiérový díl Jak se staví sen uvidíte v pátek 24. 2. 2023 ve 22.00 na Primě.



Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak se staví sen 24. 2. 2023:

Jak se staví sen 24. 2. 2023
Jak se staví sen 24. 2. 2023
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !