Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 kroků k lepší hydrataci pleti

6. 08. 2014 | Péče o tělo
Pokud chcete mít krásnou a svěže vypadající pleť. Tak ji musíte zajistit především důkladnou hydrataci. Obzvláště v letním období naší pokožce udělá nejlépe dostatečné „zavlažování“, protože špatně hydratovaná pleť je bez života, jasu a hlavně má sklon k vráskám. Poradíme vám 5 tipů, jak dodat vodu do vaší pleti.

Pít, pít a zase pít


Základem krásy je voda. Měli byste proto pít minimálně 2 litry vody denně. Pokud tělo nedostává vláhu z pitného režimu, začne si jí brát z naší pleti a ta je pak dehydrovaná, popraskaná a tvoří se na ní vrásky. Do pitného režimu se nepočítají sladké limonády ani káva. Nejlepší je čistá voda nebo neslazené bylinkové čaje.

Nebojte se kyseliny


Ale pouze té přírodní ve formě – kyseliny hyaluronové. Ta zajištuje hloubkovou hydrataci pokožky tím, že na sebe aktivně váže vodu a pomáhá tak k jejímu zpevnění a viditelně ji omlazuje. Používat ji můžete samotnou v séru nebo v krému či v make-upu. Pokud trpíte hlubšími vrásky je vhodná jako výplňový materiál např. k odstranění nosoretních rýh. Na rozdíl od botoxu po aplikaci kyseliny hyaluronové nepřijdete o mimiku.  Kromě pleti na obličeji je vhodná její aplikace také na hřbet ruky, kůže zde často bývá velmi vysušená a poškozená.

5 kroků k lepší hydrataci pletiPromašťovací krémy


Pokud trpíte na opravdu suchou pleť, tak kromě běžných hydratačních krémů sáhněte po speciálních krémech a gelech, které obsahují emoliencia. Jsou k dostání ve formě promašťovacích krémů, které hydratují, dokáží v pleti uzamknout vodu, zvláčňují a dokonale chrání pokožku před vnějšími vlivy. Jsou vhodné po celý rok. Krém si ale nenanášejte ve velkých vrstvách, aby mohla pokožka volně dýchat.

Hydratace z domácích zásob


Vláhu pokožce můžete dodat i za pomoci pleťových masek. Pokud mají v drogerii již zavřeno, zkuste prozkoumat ledničku a udělat si masku z domácích zásob. Výborná je směs jogurtu, nastrouhaného jablka, medu a vloček. Tato maska krásně hydratuje a stahuje póry. Místo jablka můžete přidat také banán nebo avokádo. Vláhu vám dodá i směs jogurtu a nastrouhané brambory s pár kapkami olivového oleje.

Omezte party život


Občas si vyhodit z kopýtka není na škodu, ale příliš bujarý večerní život se nehezky podepíše i na vaší pleti. Především pak alkohol a cigarety jsou pro pokožku přímo pohromou.  Alkohol odvádí z  pleti vodu a vysušuje ji. Navíc způsobuje zčervenání a popraskání žilek, a to vše vede k předčasnému stárnutí. Pokud se chystáte na večírek, tak alkohol prokládejte čistou vodou. Podobnou pohromou pro pleť jsou cigarety a cigaretový kouř. Nikotin zhoršuje prokrvení kůže a dehydratuje pokožku. Cigaretový kouř zase ubírá tak potřebný kolagen, který zpevňuje pokožku. Často tak dlouhodobého kuřáka poznáte podle výrazných vrásek v obličeji. Především pak kolem úst.

Zdroj, foto: Krasa.cz

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !