Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Běžkařské trasy

23. 11. 2010 | Fitness

Na běžkách máte během cesty možnost zastavit se na jednotlivých místech a rozhlédnout se po krásách, stejně jako v případě cyklotrasy můžete využít obdobné trasy pro běžky, které jsou v zimě obvzláště kouzelné. Tisíce běžkařských tras se v sezóně zaplní turisty, kteří si užívají aktivní pohyb, čerstvý vzduch a nádherné výhledy. 

 

Tipy na pár krásných běžkařských tras 

 

Krušnohorská magistrála

Tato trasa spojuje všechny nejvyšší krušnohorské vrcholky včetně Klínovce. Sníh je tady pravidelně upravován do široké stopy, a proto je cesta vhodná pro klasické běžkování i takzvané bruslení. Po cestě na běžkách budete míjet několik obcí s možností ubytování i občerstvení.

 

Boží Dar

Okolí Božího Daru je skutečným rájem pro běžkaře. V zimní sezóně je zde udržováno mnoho lyžařských stop, rozbíhající se do všech stran. Celkem si můžete vybrat ze stovky běžkařských cest a pro milovníky sjezdového lyžování jsou v blízkosti ski areály.

 

Bouřňák

Na Bouřňáku lákají lyžaře především sjezdovky, ale jsou zde i běžkařské tratě, které se táhnou v celkové délce sedmdesáti kilometrů. Zimní středisko Sport Centum Bouřňák nabízí také lyžařský běžecký stadion se zázemím pro rekreační lyžaře a závodníky.

 

Krkonoše

Nejvyšší hory Česka milují především příznivci hřebenových túr, nádherné výhledy, prošlapané stopy a hlavně dokonalé zázemí.

 

Šumava

Nabízí běžkařům ideální příležitosti, trasy vedou většinou hluboko v lesích, jen občas se vynoří nějaký nádherný výhled. Krásná příroda v blízkosti národních parků působí jako zimní pohádka.

 

Jizerské hory

JIzerské hory jsou pro běžkaře rájem, mají vše, co milovníci lyžařské stopy milují, nádherné tratě, okouzlující přírodu a hlavně dokonalý servis. Jizerská padesátka se stala legendou.

 

Vysočina

Ráj pro běžecké lyžování na Vysočině, strojově upravované trasy najdete především na Žďársku v lokalitě Žďárské vrchy, pak v Novém Městě na Moravě a okolí, kde si mohou běžkaři projet i závodní okruh, na kterém se v minulých letech jezdily i závody světového poháru.

 

Severní Morava

Na Severní Moravě najdete k lyžování mnoho míst, a to jak pro trénované sportovce, tak pro rodiny s dětmi.  Můžete se vydat třeba na Beskydské nebo Jesenické hřebenové túry s dětmi, třeba na Bumbálky nebo Soláň.

 

Jižní Morava

I na Moravě si mohou přijít milovníci zimních radovánek na své. Krásné jsou vyjížďky po hřebenech Chřibů, Moravským krasem nebo Podyjím.

 

V České republice existuje přibližně 300 různě kvalitních běžeckých tratí. Dělí se na lehké, střední a obtížné. Ty lehké tratě by měli zvládnout i ti největší začátečníci, případně rodiče s odrostlejšími dětmi. Střední tratě jsou vhodné pro sváteční běžkaře, kteří už mají nějaký ten kilometr najetý a hledají kromě zábavy i výzvu. Ovšem obtížné tratě jsou vhodné jen pro zkušené mistry lyží.

 

Markéta

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
na běžky v podstatě kamkoliv, jen kdyby byl parťák SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
je to moc hezky napsaný hned bych tam jela SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
tak si letos nadělíme běžky Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Běžky jsou prima. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
kdovíjak to neumím, ale když vyjde počasí a vylezeta třeba na Zlaté návrší - nemá to chybu, čistá nádheraSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles