8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bosu aneb Cvičení, které vás osloví

22. 02. 2012 | Fitness
Možná jste o BOSU už slyšeli, možná se Vám úspěšně vyhýbalo, jako i mně až do minulého víkendu, kdy jsem se se sestrou vypravila do nově otevřeného sportovního centra v našem městě. Původně jsme chtěly jít na hodinu pilates, ale jakmile jsme se dozvěděly, že na jisté cvičení na BOSU, které je vždy hned obsazené, jsou volná ještě dvě místa, nebylo už pochyb, že to slavné BOSU musíme také vyzkoušet.

Přestože jsme se trochu obávaly, co nás čeká, vyrazily jsme do šaten a těšily se na lekci. Byly jsme příjemně překvapené. BOSU je vlastně nafukovací kopule, která plní funkci běžného schůdku v aerobiku, ale udržet rovnováhu na bosu je mnohem těžší. Během cvičení zapojujete každý sval vašeho těla. Nemusíte mít ale obavy, že byste cvičení nezvládali. Pokud půjdete na lekci pro začátečníky, budete sice cvičit do svižné hudby, ale jen jednoduchou sestavu s pár prvky, které se neustále opakují. Cvičení, zvané BOSU CARDIO, je ideální pro všechny, kteří chtějí shodit pár kilo, protože spálí velké množství kalorií. Důležité je chodit cvičit pravidelně, 2x – 3x týdně, abyste dosáhli kýžených výsledků.
Pro méně odvážné typy, nebo pro ty, kteří si chtějí jen vytvarovat postavu, nabízejí sportovní centra také BOSU CORE. Jde o cvičení na stejných nafukovacích kopulích, ale cvičí se na pomalou hudbu a nikoli cvičení aerobní, ale posilovací. Stejně pravidelně jako BOSU CARDIO, byste měli chodit cvičit i BOSU CORE.

Kromě pevné postavy, Vám cvičení může pomoct i odstranit bolest zad a šíjových svalů. Lektor(ka) bude obtížnost lekcí postupně zvedat a vy tak budete neustále zvyšovat svou kondici a množství svalové hmoty.

Cvičení trvá přibližně 45 min (záleží na sportovním středisku),  cena jedné lekce se pohybuje kolem 70 Kč. Doporučuji  vzít si s sebou dostatek pití, sportovní oblečení a ručník (pořádně se totiž zapotíte). Informujte se včas ve sportovním středisku, jestli se nemusíte na hodiny BOSU zarezervovat. Jak už jsem psala, jde o populární a velmi efektivní cvičení, o které neustále roste zájem. Je vhodné pro všechny věkové kategorie, pokročilé i začátečníky. Určitě Vám cvičení BOSU vřele doporučuji.

Já ani sestra jsme rozhodně nelitovaly, že jsme ho vyzkoušely a už teď se těšíme na další hodinu. Pokud byste rádi BOSU vyzkoušeli, ale nechce se vám chodit několikrát týdně do sportovního centra, nebo nemůžete z jiného důvodu, zjistila jsem, že si můžete BOSU Balance Trainer sami zakoupit. Cena sady i s pumpičkou se pohybuje od 4000 Kč.

Verunkasss - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
může být dobrý,musím vyzkoušet
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles