Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Člověk míní…

3. 05. 2010 | Vaše příběhy

Mám velmi dobrou kamarádku, která se snažila vždy s manželem pomáhat svým dětem, ostatně jako většina z nás. Myslím, že si docela užili v tom dobrém i zlém.

 

Nejdříve se jim provdala nejstarší dcera, doma moc místa nemají, vždyť s nimi bydlí ještě babička, která je poměrně sobecká a půl domku obývá sama, ale nakonec je její věc, protože dům patřil jí, takže má právo na vlastní pohodlí. Sami mají děti tři, tak se mladí rozhodli stavět. Pár roků to přežili, natlačení jako sardinky. Pomáhali mladým finančně i prací a všechno vypadalo růžově, nikomu by nenapadlo, že mladé manželství se rozpadne sotva rok po samostatném bydlení, přitom dokud bydleli s rodiči, nic nenasvědčovalo, že mají mezi sebou nějaké problémy, ale zřejmě krásný a moderní dům není ještě vstupenkou ke štěstí.

 

Starší dcera se domů nevrátila, našla si nového přítele a v krajském městě si koupila byt, dlouho jich však doma méně nebylo, protože se provdala prostřední dcera, dost dlouho bydleli společně a šance na samostatné bydlení byla mizivá, tehdy dostal manžel mé kámošky nápad, že darují mladým garáž a kůlnu, aby si z toho udělali bydlení.

 

Papírování kolem této transakce bylo tolik, až šla hlava všem kolem, jenže všemu vystavil stop stavební úřad, který stavbu nepovolil, protože je na hranici a mladí, plánující rodinu, potřebovali přece jen větší bydlení.

 

Takže se všechno obíhání úřadů opakovalo, mladí museli dar rodičům vrátit a tak se kamarádka dočkala toho, že si na stará kolena přistavovali s manželem malý domeček sami, zadlužili se, práce měli požehnaně a docela s tím chvátali, protože dcera otěhotněla a potřebovali, aby se rodiče odstěhovali a oni si mohli udělat  vlastní úpravy, které také nebyly právě malé a vše chtěli stihnout do narození potomka.

 

Ovšem v druhé půlce domu s babičkou bydlí nejmladší syn, ten se naštěstí zdržuje doma velmi sporadicky, často bývá pracovně celé týdny pryč, zatím se ženit nemíní a tak má stará paní svůj klid.

 

Obdivuji kamarádku, že se na takové řešení dali, ale všechno zlé je k něčemu dobré, mají sice malý, ale velmi moderní domeček, ostatně co dva lidé velice potřebují a především mají všechno nové a tedy jistotu, že mají na několik roků zajištěn klid s údržbou domu. Dalo to práce, jejich rozhodnutí odvážné, protože se většinou lidé neradi vzdávají svých zvyklostí a pohodlí, ale rozhodně neprohloupili. Stěhování bylo sice horší než vyhořet, ale hned bych s nimi měnila, já stále financuji staré a nikdy to nebude nové.

 

Mladí také všechno stihli, vůbec bych již původní bydlení nepoznala a mohou s radostí očekávat příchod potomka. Jen doufám, že všechno snažení nebylo tentokrát marné a samostatný život jim bude lépe klapat než první dceři, která je stále bezdětná, tváří se sice šťastně, jak si užívá diskoték, jízdy na kole, nebo kolečkových bruslích, ale čekám zda ji to bude skutečně stačit po celý život, děti neplánuje ani náhodou, o čemž svědčí, že si koupila pouze dvoupokojový byteček a pokud náhodou se potkáme, já s vnučkami, nedokáže se ani přetvařovat a děti přehlíží jako vzduch.

 

Až se jednou rozhodne oženit nejmladší syn, bude se muset nějak dohodnout s babičkou, ale to již bude úplně jiný příběh…

 

Kamarádka se konečně dočká vnoučátka, po kterém léta touží a určitě ji nebude vadit, že děťátko nadělá nějaký ten nepořádek a věřím, že si užije stejné radosti jaké prožívám já.

 

Doufám, že jejich syn si přivede domů partnerku, se kterou si budou rozumět, snad jim to všem na jednom dvoře bude dobře klapat i když to bude nějakých kohoutů.

 

I když je všechno krásně naplánováno, nemusí vše vyjít, ale řešení se našlo a to je hlavní.

 

Zdenka58 - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
není to nádhodou příběh dotyčné pisatelky???
Obrázek uživatelky
profil
Podle toho jak je to napsane, neni vubec sobecka babicka, ale deti (...potrebovali, aby se rodice odstehovali....). Za druhe, kdyz se jim nelibilo bydlet s maminkou-babickou, tak si mely postavit vlastni uz "zamlada". Myslim, ze s tim pocita kazdy, kdo zustava u rodicu, ze rodice pryc nepujdou. (Jenom teda vnoucata v clanku). A za treti, nevim, proc by nejstarsi dcera nemohla byt stastna na diskotekach, kole ci bruslich....Smajlík Moje mamka zacala jezdit ve svych 47 letech, kdy uz mela dve deti z domu... Je to jako jeji konicek a rika, ze s tihne vic veci, kdyz je rychleji v obchode, na poste....Smajlík A mam spoustu znamych (taky ve veku 30- 45 let) kteri si taky zajedou radi na diskoteku a berou to jako zpestreni at uz tydne, mesice, roku ci zivota obecne.
Obrázek uživatelky
profil
má své příběhy postavené velmi jednostranně, ať je to kamarád Pepa co postavil na nohy cizí firmu, nebo tihle známí, my nemusíme sdílet vaše názory protože neznáme postoje a názory strany druhé..........Vaši známí jsou jistě príma lidi, ale nechápu proč tak vehementně odsuzujete ty ostatní.........v diskuzi tu napíše každý svůj názor jenže vy je ráda všem vyvracíte......ono je umění přijmout názor druhého, názor zcela jiný než je ten váš.......vy prostě babičku znáte odmalička a víte že byla taková či maková, ale vaši kamarádi ti jsou 100% tní ........tak tomu nevěřím, ono, každá mladá , budem jednou stará a ví čert jaká jednou budem, a chce to mít ke stáří trošku úcty........
Obrázek uživatelky
profil
když je babička nechá bydlet ve svém domku, tak si snad na oplátku zaslouží trochu péče, ne? A možná to nebyla super matka, ale vychovala je a nechává u sebe žít i všechny ostatní.
Obrázek uživatelky
profil
Neomlouvejte e, uteče mi taky pár chyb a za překlepy se ani neomlouvám, ty moje chromé prsty jsou pomalejší, než myšlenky.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles