8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Divoké sáňky

21. 12. 2011 | Vaše příběhy
U babičky na vesnici vypadá zima pohádkově jako z Ladových obrázků, a proto jsme se rozhodli strávit Vánoce tady. Seděli jsme u kamen, hřáli si zmrzlé ruce u sálajícího tepla a pili meltu jako za starých dob. Byla velká chumelenice a sníh začal dělat závěje na parapetu okna. Pozorovali jsme poletující vločky a nechali se unášet kouzelnou atmosférou. Mysleli jsme na dobu, kdy jsme jako děti běhali celý den venku a jezdili na bobech a sáňkách.

Na půdě se dá najít ledacos a my jsme tam objevili staré sáňky, které pamatovaly hodně zim. Dneska už je pozdě, ale zítra je půjdeme vyzkoušet, co ještě vydrží. Už jsme se nemohli dočkat rána, až vyrazíme a užijeme si sněhu dosytosti.

Kopců je v tomto kraji dost a tak jsme si mohli vybrat místo na dovádění v čerstvě napadaném sněhu. Sluníčko svítilo na čerstvý sníh, který se třpytil jako diamanty a oslňoval nám oči. Vylezli jsme s funěním na kopec, chvíli se rozhlíželi a pak nedočkavě obsadili sáňky a šup a už jsme si to frčeli dolů. Pěkně jsme se rozjeli a krajina se jen míhala. Najednou jsme nabrali přímo kosmickou rychlost a já se snažila alespoň brzdit podpatkama. Kozačky byly spíš do města, než na sáňkování a já to nějak nedomyslela. Brzdila jsem urputně, ale neúspěšně. Sjeli jsme ze stráně a hupsli přímo do potůčku a převrátili se. Byli jsme všichni na jedné hromadě a když jsem se zvedla, špatně se mi chodilo. Zjistila jsem, že jsem si při brždění ulomila podpatek. Vydali jsme se zpátky po stopě a hledali ho. Za chvíli ho vidím, nadšeně zvednu a volám: už ho mám! První nadšení vystřídalo leknutí, držela jsem místo podpatku kus kravského h....

Po dalším pátrání jsem ztracený podpatek našla, rodina se dost bavila a dobírala si mě. Všichni jsme byli promáčení z potoka a já kromě toho ještě pajdala. Vraceli jsme se pěkně zrychtovaní za babičkou, která zavzpomínala, jak v mládí na těchto sáňkách zažili něco podobného. Na Silvestra se vydala celá parta sáňkovat, měli s sebou hodně dětí a nálada byla skvělá. Usadili se na sáňkách, pořádně se rozjeli a užívali si jízdu jako blesk, ale dole zjistili, že jedno dítě chybí. Davídek zůstal viset v roští a smál se. Nikomu se nic nestalo a Silvestr oslavili jak se patří.

Sáňky jsme uklidili zpátky na půdu, babička nám uvařila grog a potom jsme zalehli do peřin. Dneska se budeme dívat na sníh už jenom z postele.


setury - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
moc děkuji za komentáře, ráda jsem vás pobavilaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
a veselé....SmajlíkDada to napsala i za mne...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hovorí sa, že h.... znamená šťastie. Možno ti ten "úlovok" pomohol násť stratený podpätok.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles