8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Já a cykloturistika

28. 09. 2011 | Vaše příběhy
Vždy jsem ráda jezdila na kole, rychle, často jsem zkoušela jezdit bez držení  řidítek a velmi často jsem si natloukla. Naštěstí jsem vždy jen měla odřeniny a modřiny. Někdy jsem málem narazila do stojících aut, ale asi při mně stálo sto andělíčků, já zavřela oči a nějak jsem se vyhnula. Maminka vždy říkala, že je ráda, že nejezdím na motorce.

Jednou v létě přijela sestřenice se svým manželem do Jindřichova Hradce a těšili se na projížďky na kole. Jeden den měli namířeno na zámek Červená Lhota, je to asi 17 kilometrů od Hradce. Já jsem tehdy měla prázdniny, bylo mi asi 17 a neměla jsem do čeho píchnout. A tak mne vzali s sebou. To byla jízda. Sice jsem měla horské kolo, ale ne terénní. A mí průvodci vybrali cestu lesy, někdy jsme jeli úplně mimo stezky - hrůza - pařezy, výmolky.

A k tomu bylo vedro – na zdechnutí. Do hodiny a půl jsme dojeli k zámku. Byla jsem totálně vyšťavená, jazyk na bradě, pot všude. A juchů – na prohlídku. Jenže, chytráci, zapomněli zámky na kola. Pro mne to byla ale spása. Nabídla jsem se, že u kol počkám, ať jdou na prohlídku sami. Sedla jsem si do parku a tupě civěla na lodičky. Až jsem usnula. Po poledni se vrátili a my jsme šli společně do blízké restaurace na knedlo vepřo. Zámek je zrenovovaný, vypíná se na skalnatém ostrově. Často se zde konají svatby a je to velmi romantické.

Nazpátek se mi jelo výborně, s plným bříškem jsem byla spokojená. Doma jsem zjistila, že jsem někde cestou u pařezů ztratila kšiltovku. Byla to má jediná značková, proplakala jsem kvůli tomu den. Nakonec mi  taťka koupil novou.

Vícekrát jsem už se svými průvodci nikam nejela a raději proháněla své kolo po Hradci.

Doporučuji Vám navštívit zámek Červená Lhota, je nádherný.


Chytra - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
...SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles