8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak jsem se poprvé podívala k moři - na ostrov Rhodos

17. 02. 2012 | Evropa
Ač to zní neuvěřitelně, já, životní smolař, jsem se loni poprvé podívala k moři... Né, že bych tuto dovolenou plánovala, ale s velikým překvapením jsem v jedné soutěži vyhrála 11denní letecký zájezd na Rhodos. A tak poté, co jsem se vzpamatovala z prvotního šoku a nadšení, začala jsem s manželem balit věci...

Již za 10 dní jsme seděli v letadle a mířili si to společně s dalšími cestujícími k řeckému ostrovu Rhodos..

Odlétali jsme koncem září, kdy zrovna počasí v Čechách odpovídalo asi tam 10-15 stupňům... A tak jaké bylo překvapení, když jsme po celých třech hodinách přistáli na řeckém ostrově... Dýchla na nás přímořská teplota vzduchu a přestože již byly noční hodiny, teplota vzduchu byla kolem 25 stupňů...

S kabáty v rukou a připravenými kufry jsme čekali na autobusy, které nás odvezly do hotelu.

Nemusím zde snad ani popisovat, jak jsme si těch 11 dní užili... Bylo to neuvěřitelné.. .Ať už se jednalo o hotel s bazény, o stravu formou all inclusive, vše bylo dokonalé...

Počasí nám přálo celou dovolenou...
Podnikali jsme  každodenní výlety a procházky po hlavním městě Rhodos. Vše se nám tam moc líbilo. Za zmínku určitě stojí i prastarý přístav Mandraki, který dnes slouží jako kotviště jachet a sportovních lodí. Při vplutí do přístavu vás přivítají dvě bronzové sochy jelena a laně, které jsou umístěny na vysokých sloupech a patří k symbolům města i celého ostrova.
Za celou dobu naší dovolené si troufám říci, že jsme prošli každý kout ostrova... Jen škoda, že to tak rychle uteklo a my za pár dní zase seděli v letadle a mířili si to směrem do Prahy.
Dodnes na dovolenou vzpomínám a při prohlížení fotografií z dovolené doufám, že se tam ještě alespoň jednou podívám...

RHODOS


Rhodos je řeckým ostrovem, ležícím v jihovýchodní části Egejského moře. Rhodos leží pouhých 16 km od Turecka, od Athén (hlavního města Řecka) ovšem leží znatelně dál - více než 430 km. Rhodos se svojí rozlohou 1398 km2 patří mezi největší řecké ostrovy. Ostrov se může pyšnit rozmanitou kulturou, krásnými plážemi a přírodou. Rhodos má stejně jako Kréta jednu velkou výhodu nad většinou ostatních řeckých ostrovů - stále je tu co objevovat. Město Rhodos se svým opevněním, baštami a hradem určitě stojí za návštěvu. Nelze se ani divit, že Rhodos UNESCO vyhlásilo za světovou přírodní a kulturní památku. Celkově na ostrově žije kolem 110 000 obyvatel.

Město Rhodos

Město Rhodos, ležící na severním cípu ostrova, může svým návštěvníkům nabídnout krásné pláže, moderní město a spojení gotických staveb s antickými. Gotické opevnění města se sedmi bránami, baštami je mohutné a téměř v celém městě vás bude doprovázet. Mezi nejhezčí antické památky ve městě patří Apollonův chrám a antický stadion. Symbolem města a celého ostrova jsou dvě bronzové sochy jelena a laně v přístavu. Ve starém městě se nachází zajímavá turecká a židovská čtvrť. Ve městě Rhodos žije více než 50 000 obyvatel. V létě k nim přibude velké množství turistů.

Podnebí

Ostrov Rhodos se může pyšnit průměrně více než 300 slunečnými dny v roce. Teplota vody se zde v letních měsících (červenec a srpen) pohybuje průměrně kolem 25°C a může vystoupit ještě výše. Teplota vzduchu se v letních měsících pohybuje průměrně kolem 31°C, ale opět může vystoupit i výše.

Povrch

Jako většina řeckých ostrovů i Rhodos je převážně hornatý, ale
mírněji. Nejvyšší hora ostrova měří 1215 m. Prudké skály jako na řeckém ostrově Zakynthos či Lefkada nečekejte.

speedyy58 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak jsem se poprvé podívala k moři - na ostrov Rhodos:

Jak jsem se poprvé podívala k moři - na ostrov Rhodos
Jak jsem se poprvé podívala k moři - na ostrov Rhodos
Jak jsem se poprvé podívala k moři - na ostrov Rhodos
Jak jsem se poprvé podívala k moři - na ostrov Rhodos
Jak jsem se poprvé podívala k moři - na ostrov Rhodos
Jak jsem se poprvé podívala k moři - na ostrov Rhodos
Jak jsem se poprvé podívala k moři - na ostrov Rhodos
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pěkné Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
fotečka my chceme letos jet do Francie SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkné místečko na dovolenou, hezké fotečky.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Vidíš, že aj na smoliara sa občas usmeje šťastie, len ho treba pokúšať. Myslím, že táto výhra ti vynahradila všetky "nevýhry". Pokúšaj šťastie ďalej, raz sa to zas môže podariť.
Obrázek uživatelky
profil
hned bych se sbalila a jela do teplíčka.SmajlíkSmajlík
Hezký článek.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles