Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Jak ušetřit na kosmetice?

21. 09. 2010 | Krása

Kosmetické přírodní produkty jsou drahé a v podstatě žádný produkt není stoprocentně bez konzervantů. V jednom obchodě s francouzskou přírodní kosmetikou jsem objevila takový krém. Připravuje se přímo a poté se skladuje v ledničce. Jeho cenu nemá smysl snad ani uvádět. Nejen proto jsem začala doma zkoušet všemožné produkty, masky na vlasy, na pleť, které si mohu vyrobit doma. Značně ušetřím a ještě vím, co přesně používám.

Rozhodla jsem se tedy sepsat rady a recepty na výrobu domácích kosmetických produktů, které fungují.

Domácí depilační pasta:

Věřím, že jste o ní již slyšeli. Není jednoduché ji připravit, ale povedla se a to za cenu balení cukru a citronu. Receptů je na internetu dostupných vice. Doporučuji tento:

9 plochých lžic cukru, 2 lžíce vody, 2 lžíce citr. šťávy

Vše vaříme, ale nenecháme úplně zhnědnout jinak nám z toho vznikne karamel, musíme tedy včas odstavit a vypracovat ze směsi “těstovitou” hmotu. Tu můžeme poté nahřát a trochu rozpustit v mikrovlnné troubě, osvědčilo se mi ale pracovat s pastou přímo.

Domácí peelingová maska na pleť

Peelingové masky jsou drahé, často příliš řídké nebo neúčinné. Tato maska je vhodná především na nos a tváře pro vyčištění pleti a alespoň částečné odstranění černých teček.

1 lžíce želatiny v prášku, 1 lžíce mléka (podle požadovaného množství můžeme ingredience násobit) zamícháme a necháme chvíli v mikrovlnce – po dobu asi 10 sekund. Měli bychom získat tekutou hmotu, kterou na pleť nanášíme ihned, jakmile směs trochu vychladne. K nanášení můžeme použít starý štětec na make-up.

Dvě masky v jednom vejci na pleť

Tuto masku ještě nemám vyzkoušenou, ale je založená na stahujících účincích bílku a vyživujících účincích žloutku. Oddělíme bílek od žloutku a naneseme na pleť. Pokud máme mastnou s rozšířenými póry doporučuji použít bílek, pro výživu žloutek. V obou případech pouze počkáme ,dokud na pleti vejce nezaschne a smyjeme teplou vodou. Poté pleť ošetříme kvalitním krémem.

Petulla
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
take babske triky su to, prečo nie
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles