Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kašlete? Možná je to alergie na domácího mazlíčka

22. 07. 2009 | Nemoci
Kterékoli domácí zvířátko může vyvolat alergickou reakci. Ta může mít mírný až těžký průběh, k němuž se mohou připojit další zdravotní komplikace. Alergii na zvířátka vyvolávají bílkoviny, které se uvolňují z mazových žlázek zvířecí kůže. Tyto bílkoviny jsou uvolňovány spolu s odumřelými částečkami kůže. V hojném množství se nacházejí ve zvířecích slinách, výkalech a vlasových koříncích.

Nejčastější projevy alergie na domácí zvířátka zahrnují:
kašel a sípání
chrapot a škrábání v krku
                                      opakující se záněty průdušek
                                  svědění očí se zarudnutím a otokem
                                        rýma, ucpaný nos a kýchání

Kašlete? Možná je to alergie na domácího mazlíčkaJinými příznaky mohou být chronická bolest hlavy způsobená nahromaděním sekretu v dutinách, infekce, a dokonce průduškové astma.

 

Kde vězí příčina?

Na vině jsou nejčastěji ony zrádné odumřelé částečky kůže, které mohou být menší než částice prachu a pylů. Produkují je nejenom kočky a psi, ale i ptáci, lidé a ostatní savci. Některé mohou zůstat volně ve vzduchu i několik hodin a je opravdu těžké se jich vyvarovat a zbavit.

 

Jak je to s alergií na kočku

Mnoho lidí si mylně myslí, že alergii způsobuje zvířecí srst. Ale například u koček je protein způsobující alergii obsažený ve slinách. Když se kočka lízáním čistí, pokrývá slinami svou srst, na které se vyskytují odumřelé částečky kůže. Tyto částečky zaschnou a poté se vzduchem dostanou do dýchacích cest toho, kdo alergií trpí. Věděli jste například, že kočičí alergeny se vyskytují i na Antarktidě, kde nežije jediná kočka?

 

Co s tím?

Pokud domácího mazlíčka již vlastníte a alergie se u vás vyskytla, nezbývá než svůj byt pravidelně alergenů zbavovat. Také dodržujte rady lékaře a poctivě užívejte protialergické léky. Jenom tak se vám podaří udržet alergii na uzdě.

 
Zdroj: Pylová služba.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Stále jsem kuckala, ale ne z domácích zvířat. Také mám alergii.
Obrázek uživatelky
profil
to my to nemusíme řešit..máme yorkaSmajlík

a kámošce řekli že má alergii na chipsy, arašídy, jakýkoliv oříšky a na mlíko...a de do školy a koupí si chipsy nebo buráky nebo arašídy a nikdy ji nic není tkže to nebude tak horký....
Obrázek uživatelky
profil
Také se má domácí mazlíček pravidelně koupat ve speciálním přípravku, který ničí roztoče, ale zase moc často to být nemůže.
Obrázek uživatelky
profil
Dnes má alergii skoro každý. Nám řekli, že má dcera alergii na psa a prach a že se nemá pohubovat v bytě kde se zrovna vysává a uklízí.To by mohla žít ve sleníku a co by dělala, až bude bydlet sama. Lékaře jsem neposlechla pokojíček si musela uklízet její tělo se stím popralo alergie ste trva ,už to není tak intenzivní ona přehnaná péče taky škodí.možná, že si někdo řekne špatná matka,ale to si najme ulizečku která jí bude v dospělosti doma uklízet to je přece nesmysl.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles