Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Korfu - smaragdový ostrov

19. 11. 2010 | Vaše tipy
Ostrov Korfu patří spolu s ostrovy Ithakou, Kefalonií, Kythirou, Lefkadou, Paxosem a Zakynthosem mezi Jónské ostrovy. Jedná se o nejsevernější ostrov tohoto souostroví. Korfu, místními nazývaný také Kerkyra, často bývá označován jako smaragdový, zelený, perla Jónského moře nebo i ostrovem císařovny Sissy.

Ostrov má rozlohu 592m2, počet obyvatel pak přes 100 000, v letních měsících ovšem nepočítaně. Na ostrov je možné doplout trajektem z italského Brindisi nebo pak, jako většina turistů letecky, některým z charterových letů. My, stejně jako zmíněná většina turistů, jsme se vydali na Korfu letecky. I když jsme neletěli poprvé, byl to zážitek, už jen proto, že korfské letiště má jednu z nejkratších přistávacích drah v Evropě.

Cílem našeho pobytu bylo letovisko Barbati, které se nachází na úbočí pohoří Pantokrator. Hotel se sice nacházel v kopci, ale odměnou za denní sestup a výstup k moři nám pak byl překrásný výhled z pokoje. Zapůjčili jsme si na 3 dny auto a rozhodli se poznat ostrov na vlastní pěst. Jedním z našich výletů byla okružní jízda kolem ostrova. Prvním místem, které jsme navštívili, bylo samozřejmě hlavní město. Nemohli jsme vynechat náměstí Esplanáde, jedno z největších řeckých náměstí, od něj je to jen kousek do centra města. Pokračovali jsme ke klášteru Vlacherna, který leží mimo rušné centrum a sousedí s Myším ostrovem a zmiňovaným kerkyrským letištěm. Navštívili jsme letohrádek císařovny Sisi Achilleion, a pokračovali do Paleokastrici. Tady jsme si zaplatili loďku a vydali se prozkoumávat blízké jeskyně. Další výlet jsme podnikli směrem na sever.

A vzali jsme to cestou – někdy spíše necestou - přes samotný Pantokrator. Na jeho vrcholu se nachází malý klášter, odměnou nám byly i nádherné výhledy do kraje a na sousední Albánii. A pokračovali do letoviska Sidari, kde byl naším cílem tzv. Kanál lásky. Cestou zpět jsme udělali další koupací pauzu, tentokrát v Kassiopi, kde kromě klasické pláže je možnost slunit se i na skále - příroda si zde opravdu vyhrála a vytvořila plata na opalování. Poslední den, kdy jsme měli auto k dispozici, jsme prozkoumávali pláže v blízkosti Barbati.

Dovolená nás naprosto uchvátila, průzračné moře, oblázková pláž v Barbati (skvělá na srovnání ztuhlých zad), příjemní a milí lidé. Ten, kdo neumí anglicky, nebude mít v Barbati problém s češtinou - v řadě restaurací jsou na brigádě čeští studenti. No a co typického kromě olivového oleje a oliv si z Korfu odvézt domů? Zkuste Koum Quat - likér s typickou chutí zakrslých pomerančů.

Autor:Chezzie

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1…   3   4   5   6  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
hezky napsané. Znám to tam dobře, několikrát jsem byla v Ipsosu a letos v Sidari.
Obrázek uživatelky
profil
poutavě napsanéSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Také jsme letos byli na dovolené na Korfu. A byli jsme nadšení - mořem , jídlem, lidmi, květinami...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles