Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Krásná a svěží - to je to, oč běží

4. 10. 2010 | Vaše příběhy

Příroda obdaří každého něčím jiným - někdo má krásné a husté vlasy, jiný může sníst co chce a nepřibere, ale co dělat, když nás náš vzhled trápí až moc?

Mnoho věcí se dá zakamuflovat bezvadným a šikovným líčením, s vlasy poradí a pomůže kadeřnice a kvalitní vlasové přípravky, postavu můžeme vylepšit dietou, cvičením a pohybem, ale co s pletí? Pleť o nás vypovídá mnohé a také zobrazuje náš momentální zdravotní stav.

Věděli jste například, že pupínky signalizují špatnou funkci ledvin a plic? Také otoky víček mohou ukazovat na nesprávnou funkci ledvin, ale celkový vzhled pleti ukazuje vlastně celý náš momentální stav - psychický i zdravotní. Vypjatá, hladká a krásná pleť je snem každé ženy, ale jen málo z nás se může pochlubit vskutku bezchybnou a dokonalou pletí. Jsou ženy, které neváhají utrácet za omlazující a drahou kosmetiku a navštěvují i plastické chirurgy.

Stárnutí pleti a vůbec celkovému stárnutí ale  nezabráníme a je poněkud pošetilé, alespoň podle mého názoru - chtít vypadat v padesáti jako dvacítka. Možná nám to někdo uvěří, pokud budeme moderně a mladistvě oblečeny, a budeme mít štíhlou a pružnou postavu -  ale jen do té doby, než se otočíme a pozorovatel zahlédne i náš obličej.

Líčení moc nepoužívám, jen při vyjímečných příležitostech, ale doma mnohdy zkouším doporučované rady z časopisů i od kamarádek. Drahou omlazující kosmetiku nekupuji a mnohdy mě i zarážejí ceny kosmetických výrobků, obzvláště pleťových masek. Doma si můžeme vyrobit lehce pleťovou masku z dostupných surovin. Například tuhle jsem četla návod na Chladivou masku - čtvrt sklenice šlehačky se smíchá se dvěma polévkovými lžícemi ovesné moučky. Hm, říkala jsem si, to by nemuselo být špatné! A taky nebylo, moučku jsem doma neměla, do obchodu zajít se mi nechtělo a tak jsem nakonec s plnou miskou ušlehané šlehačky přemýšlela, co dál... Mňam, byla moc dobrá!  :-)) A co teprve taková maska z čokolády!
Potom jsem přemýšlela o masce zeleninové, zelenina je určitě výborná nejen k jídlu, ale i pro pleť. Mrkev pokožku osvěží, okurka pokožku vypne a dodá vlhkost, rajčata slibovaly v návodu zvýšení pružnosti. Nakonec jsem si udělala zeleninový salát!

Hm, tak co tu ještě máme? Dívala jsem se do lednice a pak mě to napadlo! No jistě, maska z vaječných bílků! Syrové bílky obvykle nejím, ovšem pokud nejsou ušlehané jako sníh a... Kuš! Okřikla jsem tu svou mlsnou a na omytou tvář nanesla připravenou masku z bílků. Krásně chladila, podle návodu se měla nechat účinkovat 20 minut a slibovala zpevňující, výživný a stahující účinek. Budu krásná!

A aby mi maska neodkapávala na oblečení, natáhla jsem se chviličku na sedačku. Dvacet minut relaxace jsem ale nedodržela, probudil mě až zvonek u dveří. Vyskočila jsem a běžela tak, jak jsem byla, ke dveřím. Oknem jsem totiž viděla, že zvoní pošťák. Úplně jsem  ale zapomněla, že na tváři mám zkrášlovací bílkovou masku!

Převzala jsem od pošťáka zásilku a nejdřív jsem nechápala, proč se na mě tak divně dívá. Jenže při rozhovoru o zásilce a pokusu o úsměv mi prakticky i doslova tvář ztuhla. A nejen ztuhla, po návratu domů jsem hned běžela k zrcadlu.

No nazdar! Moje tvář byla... no, jak to říct, zkrátka a dobře, maska za tu dobu řádně vyschla, stáhla mou pleť vskutku dokonale a tvář jsem měla poskládanou snad do tisíce miniaturních i větších vrásek, vypadala jsem prostě příšerně! Mimické pohyby při rozmluvě a pokus o úsměv způsobily, že maska popraskala a vytvořila mi na obličeji mnohočetnou a nevídanou síť vrásek.

Okamžitě jsem masku smyla a musela jsem se smát. Copak si asi ten mládenec pomyslel, když mě uviděl? Příště si určitě při relaxaci raději nastavím budíka!

 

Kacice

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
super článek, pobavilas mě, já masku zkoušela jen jednou, výsledek žádný, tak už to nezkoušímSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ty jsi mě ale pobavila. Já jsem kolikrát přemýšlela si udělat masku, ale ležet jen tak třeba 20min. je hrozná představa. Kdybych alespoň při tom mohla číst, ale nasadit brýle, tak to by nešlo. Maska se tedy nikdy nekoná. Občas jdu do páry, tam se mi uvolní póry,vyčistím pleť pleťovým mlékem, nanesu krém a hotovo.SmajlíkSmajlíkSmajlík
SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Kaci, moc hezké... Smajlík SmajlíkSmajlík

Nevadí, že se pošťák leknul, hlavně, že jsi po umytí masky krásná SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
připomnělo něco podobného - jednou jsem si odstraňovala knír opilcou a neprozřetelně otevřela sousedce - ta z toho měla záchvat smíchu, ptala se mě, jestli jdu na maškarní (je to starší paní a myslela si, že to je lepidlo a že si knír budu lepit!)
Obrázek uživatelky
profil
Super článeček, vtipný, ze života. SmajlíkSmajlík
Alespoň pro mne určitě, jsem taky takový experimentátor, takže se v něm úplně vidímSmajlík
Děkuji za zábavné počteníčkoSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles