8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Krémy proti stárnutí jsou účinné. Prevenci se ale nevyrovnají

6. 01. 2010 | Péče o tělo
Pro jedny jsou vrásky odrazem životních zkušeností. Jiné se s nimi nesmíří. Jsou drahé pleťové krémy pomocníkem v boji proti vráskám, nebo jde jen o drahou reklamu?


Důmyslný plášť

Naše kůže se skládá z několika vrstev. Nad pokožkou je lehce kyselá tuková vrstva. Je to účinná ochrana proti nezvaným mikrobům. Pokožka je složena z mnoha řad buněk. Aby nás mohla účinně chránit, jsou jednotlivé buňky natěsnány na sebe a pevně spojeny. Pod pokožkou je škára. Její hlavní složkou je mezibuněčná hmota obsahující vlákna elastinu, kolagenu a fibrilinu. Škára vybíhá prstovitě do pokožky. Tak se zvětší plocha, kterou do bezcévné pokožky pronikají živiny. A pod kůží nás hřeje podkožní vazivo, které je bohaté na tuky. To také umožňuje kůži, aby se dobře přizpůsobovala pohybům mimických svalů.


Kůže a zub času

Co se v kůži děje, když se ráno co ráno budíme s čím dál hustší pavučinou vrásek?

S věkem najdeme ve škáře více defektních vláken elastinu, kolagenní vlákna už také nejsou, co bývala. I mezibuněčná spojení pokožky slábnou, a kůže je tak snáze zranitelná. Za tyto děje zodpovídá rostoucí aktivita enzymu metaloproteinázy. Proto se v kůži tvoří jemné vrásky. Proces stárnutí kůže urychlíme sluněním. Daní za opálení budou hlubší vrásky, drsnější pokožka a četnější pigmentové skvrny.


Elixír svěží pleti

Ve studii publikované v prestižním British journal of dermatology se ukázalo, že stárnoucí kůži narušenou sluněním lze pomocí krémů přece jen trochu vyspravit. Vědci testovali krém s obsahem all-trans retinových kyselin (látky strukturně blízké provitaminu A). Tyto látky snižují tvorbu metaloproteináz a dokážou tak opravit síť kolagenních vláken v kůži. Testovaný krém obsahoval dále extrakt z ženšenu, moruše a vlčího bobu. Vědci zkoušeli krém po dobu 12 dní. Poté vědci odebrali vzorek kůže ošetřené krémem a v laboratoři se potvrdil vyšší výskyt vláken mezibuněčné hmoty než v kontrolních vzorcích od stejných dárců.

Stále ovšem platí, že nejlepší (a také nejlevnější) je v péči o pleť prevence. Každodenním čištěním, používáním výživných a hydratačních krémů (na které nesmíte být citlivá) a neškvařením se v poledním slunci na pláži své pleti jen prospějete.

 

Zdroj: Osteoporóza.cz

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Hlavní jsou ryby a zelenina a ovoce,.
Obrázek uživatelky
profil
Je pravda, že ženy, které méně jí, vypadají moc hezky. Jako mladice. Já mezi ně nepatřím. Ale
jistě bude záležet na správné výživě. Krémy
jsou dobrá věc, ale určitě polovina populace
na ně nemá.
Obrázek uživatelky
profil
Průmysl je stroj na peníze, ten kosmetický není vyjímka...
Obrázek uživatelky
profil
Viděla jsem vloni nějaké testy i drahých krémů a zázraky se čekat nedají.
Mně kosmetička doporučuje hodně pít.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles