Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 21.05. 2024
Dnes má svátek Monika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Léčivá aromaterpie, kouzlení s vůněmi

11. 01. 2012 | Péče o tělo
Aromaterapie nabízí příjemné působení přírodních vůní. Vonné oleje jsou vyráběny destilací nebo lisováním za studena. K získání rostlinných silic se používají různé části rostliny, květy, stonky, kůra, větve, kořeny i listy. Je velice příjemné, když se bytem line vůně z aromalampy. Vůně nám pomáhá zlepšit náladu, ale také povzbudit obranyschopnost organismu a najít ztracenou energii. Aromalampu nechte působit v místnosti, kde trávíte nejvíce času. Krásně provoníte místnost a pročistíte vzduch. Příjemnou relaxací jsou také aromaterapeutické koupele i masáže, které pomáhají uvolnit stres i napětí.

Masáže olejíčky pomáhají podpořit imunitní systém. Působí protizánětlivě a přináší úlevu jak při vnitřních problémech, tak při kožních onemocněních. Pro masáž smícháme pár kapek éterického oleje se dvěma lžícemi olivového oleje. Také si můžeme udělat koupel - napustíme si vanu, do které dáme pár kapek oblíbeného éterického oleje, který si rozmícháme v trošce mléka, aby se nám pěkně rozptýlil.

Můžete si udělat  koupel nohou, olejíček přidáváme stejným způsobem jako do vany. V období viróz je účinná inhalace. Uleví od nepříjemných pocitů z nachlazení a rýmy. Příprava je jednoduchá, do mísy nalijeme horkou vodu a pár kapek léčivého oleje, například eukalyptový, a pod ručníkem inhalujeme.

Horké obklady z olejíčků se dobře osvědčily při zánětech kloubů a revmatizmu a při svalových obtížích. Přikládáme je na bolavé místo asi na 20 minut.

Olejíčky a jejich léčivé účinky

Olejíčky s uklidňujícím účinky. Levandule je kouzelná rostlinka, která pomáhá při nespavosti, bolestech hlavy, migrénách i problémech s dýcháním. Její vůně příjemně zklidňuje a dodává pocit uvolnění. Uklidňující účinky má také růžové dřevo, narcis, bergamot, muškátový oříšek, grep, santalové dřevo, růže, rozmarýn a další.

Všechny bylinky pomáhají při úzkosti a depresi. Mandarinka na dětskou psychiku. Uvolňuje napětí, pomáhá při nespavosti, reguluje zažívání. Na zažívání a žaludeční nevolnosti pomáhá šalvějový olej, heřmánek, máta, meduňka, pomeranč a vanilka. Všechny bylinky pomáhají při žaludečních nevolnostech a podporují chuť k jídlu. Santalové dřevo je účinné při chronických zánětech močového a pohlavního ústrojí.

Rozmarýnový olej na záněty pokožky a vyrážky. Krásně voní a má velmi příznivý vliv na organismus. Rozmarýn je výborný na pleť. Přidává se do parní lázně. Na kožní problémy se používá také levandule a čajovník /tea tree/. Bolest zad uvolní koupele masáže a teplé obklady z máty, levandule, zázvoru a eukalyptu. Bolest v krku a nachlazení odstraní inhalace, kloktání eukalyptu, levandule, čajovníku, šalvěje, máty, citrónu. Od bolesti zubů nám pomůžou obklady a masáž z máty. Také můžeme přikládat tampón napuštěný hřebíčkovým olejem a čajovníkem /tea tree/. Přímo na zub, nebo dáseň. Hřebíčkový olej působí také při paradentóze. Čajovník a levandule se používá na afty.

Voňavé olejíčky nás příjemně osvěží a pomáhají nám podpořit imunitní systém, hlavně v zimním období.

Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Poučný článekSmajlík
Já mám aromalampu i do odpařovače na topení někdy také dávám
Obrázek uživatelky
profil
i pár kapek olejíčku do odpařovače na topení. Krásně to provoní pokoj. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles