8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Léčivá aromaterpie, kouzlení s vůněmi

11. 01. 2012 | Péče o tělo
Aromaterapie nabízí příjemné působení přírodních vůní. Vonné oleje jsou vyráběny destilací nebo lisováním za studena. K získání rostlinných silic se používají různé části rostliny, květy, stonky, kůra, větve, kořeny i listy. Je velice příjemné, když se bytem line vůně z aromalampy. Vůně nám pomáhá zlepšit náladu, ale také povzbudit obranyschopnost organismu a najít ztracenou energii. Aromalampu nechte působit v místnosti, kde trávíte nejvíce času. Krásně provoníte místnost a pročistíte vzduch. Příjemnou relaxací jsou také aromaterapeutické koupele i masáže, které pomáhají uvolnit stres i napětí.

Masáže olejíčky pomáhají podpořit imunitní systém. Působí protizánětlivě a přináší úlevu jak při vnitřních problémech, tak při kožních onemocněních. Pro masáž smícháme pár kapek éterického oleje se dvěma lžícemi olivového oleje. Také si můžeme udělat koupel - napustíme si vanu, do které dáme pár kapek oblíbeného éterického oleje, který si rozmícháme v trošce mléka, aby se nám pěkně rozptýlil.

Můžete si udělat  koupel nohou, olejíček přidáváme stejným způsobem jako do vany. V období viróz je účinná inhalace. Uleví od nepříjemných pocitů z nachlazení a rýmy. Příprava je jednoduchá, do mísy nalijeme horkou vodu a pár kapek léčivého oleje, například eukalyptový, a pod ručníkem inhalujeme.

Horké obklady z olejíčků se dobře osvědčily při zánětech kloubů a revmatizmu a při svalových obtížích. Přikládáme je na bolavé místo asi na 20 minut.

Olejíčky a jejich léčivé účinky

Olejíčky s uklidňujícím účinky. Levandule je kouzelná rostlinka, která pomáhá při nespavosti, bolestech hlavy, migrénách i problémech s dýcháním. Její vůně příjemně zklidňuje a dodává pocit uvolnění. Uklidňující účinky má také růžové dřevo, narcis, bergamot, muškátový oříšek, grep, santalové dřevo, růže, rozmarýn a další.

Všechny bylinky pomáhají při úzkosti a depresi. Mandarinka na dětskou psychiku. Uvolňuje napětí, pomáhá při nespavosti, reguluje zažívání. Na zažívání a žaludeční nevolnosti pomáhá šalvějový olej, heřmánek, máta, meduňka, pomeranč a vanilka. Všechny bylinky pomáhají při žaludečních nevolnostech a podporují chuť k jídlu. Santalové dřevo je účinné při chronických zánětech močového a pohlavního ústrojí.

Rozmarýnový olej na záněty pokožky a vyrážky. Krásně voní a má velmi příznivý vliv na organismus. Rozmarýn je výborný na pleť. Přidává se do parní lázně. Na kožní problémy se používá také levandule a čajovník /tea tree/. Bolest zad uvolní koupele masáže a teplé obklady z máty, levandule, zázvoru a eukalyptu. Bolest v krku a nachlazení odstraní inhalace, kloktání eukalyptu, levandule, čajovníku, šalvěje, máty, citrónu. Od bolesti zubů nám pomůžou obklady a masáž z máty. Také můžeme přikládat tampón napuštěný hřebíčkovým olejem a čajovníkem /tea tree/. Přímo na zub, nebo dáseň. Hřebíčkový olej působí také při paradentóze. Čajovník a levandule se používá na afty.

Voňavé olejíčky nás příjemně osvěží a pomáhají nám podpořit imunitní systém, hlavně v zimním období.

Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
miluju ,a hodně používám-jen manžel občas brblá,nebo sfoukne svíčku Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji děvčata za komentáře.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tiež rada používam aromalampu, najradšej má citrusové vône a eukalyptus.
Obrázek uživatelky
profil
napsaný článek, jsi šikulkaSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
to pěkně napsanéSmajlíkale já to nemůžu ,právě z důvodu jak píše weendy
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles