8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 01.05. 2024
Dnes má svátek všichni pracující
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nakonec jsem opravdu zhubla

21. 07. 2008 | Diety
Milá redakce,
posílám vám své zkušenosti s hubnutím.

Po dvou porodech jsem hodně přibrala na váze, a ač jsem se snažila zhubnout, vůbec kila nešla dolů. A to ani navzdory tomu, že jsem spoustu nocí probděla u postýlek nemocných dětí, točila jsem se v domácnosti od rána do noci sama, protože manžel pracoval na stavbě a vracel se domů až večer.

Jemu moje kila navíc nevadila, jenže mě ano! A tak jsem se rozhodla zhubnout.
Když bylo dceři 2 roky a druhé rok, vrátila jsem se znovu do práce. Kolegyně samozřejmě mimo témat jako "Co na sebe", kosmetiky, a povídání o chlapech a dětech probíraly hlavně diety a jídlo vůbec. Jediná výhoda u mne snad byla, že nemusím jíst sladké, kafe piju zásadně hořké, ne kvůli dietě, ale protože mi tak chutná. Ale naložit si na talíř malý řízeček a k tomu tři brambůrky se salátem prostě nedokážu. Většinou jsem je ochutnávala už při smažení. A snít třeba čtyři chlebíčky najednou mi nedělalo vůbec žádný problém!
nakonec jsem zhublaPředávaly jsme si navzájem recepty, a také zkušenosti s opravdu, ale opravdu zaručenými dietami. Vyzkoušela jsem snad všechny, a jediným výsledkem bylo, že zvlášť po těch jednostranných, vajíčková, tukožroutská apod. mě akorát tak chytil žlučník, a když jsem stoupla na váhu, ručička ukázala ještě o kilo víc!
Zažívací problémy mě donutily navštívit lékaře, a ten vyslovil podezření dokonce na žaludeční vředy. Musela jsem jít na vyšetření žaludku, což bylo velmi nepříjemné, ale dalo se to vydržet. Lékař zjistil, že mám bakterii Helicobakter pylori, a dostala jsem léky. Gastroenterologem jsem byla také náležitě poučena o tom, jak správně jíst a dodržovat dietu při potížích. Ovšem co je všeobecně známo, a málokdo se tím při hubnutí řídí, je zásada: jíst 5x denně v malých dávkách, omezit sladké, přílohy jako knedlíky úplně na čas vynechat, jíst hodně ovoce a zeleniny, také hodně pít, a hlavně
vynechat alkohol, protože ten obsahuje spoustu kalorií. A samozřejmě pohyb!

Tohle všechno jsem samozřejmě věděla, jenže málokdy dodržela. Měla jsem opravdu velkou chuť k jídlu, pivo jsem si také po dobrém obědě neodpustila, a večery u televize? Manžel moc rád něco chroupal, ale mrkev to tedy nebyla! Většinou brambůrky, oříšky, často jsem dělala chlebíčky a chuťovečky, no co kdyby nás přepadl hlad!
A bylo težké se na něj dívat a odolat. A k dobrému jídlu patří dobré pití, takže vínečko bylo také. A tak se střídaly dny, kdy jsem poctivě držela dietu, vážila a odměřovala potraviny, počítala kalorie a výsledek téměř nulový. A co mě štvalo ze všeho nejvíc, že manžel byl hubený jak tyčka, a mohl sníst cokoli a nepřibral ani deko! "Taková nespravedlnost," říkala jsem si.

Dokonce jsem se přihlásila na cvičení pro ženy, které bylo vždy 2x týdně. Byly tam fajn holky, a nebyla jsem sama, kdo bojoval s nechtěnými kilogramy. Jenže co to bylo platné, po příchodu z tělocvičny jsem byla řádně vytrávená, a jak se říká, vybílila ledničku. Potom jsem už snahu zhubnout vzdala, ona ta nadváha nebyla zas tak hrozná.
A pak jsem jednou narazila na knihu Lenky Kořínkové o dělené stravě. Knížka byla moc hezky napsaná, také v ní byla spousta dobrých receptů, a tak jsem, spíše ze zvědavosti, její dietu vyzkoušela.

Výsledek byl ohromující.

Při vaření jsem vařila jídlo nadvakrát, protože děti odmítaly jíst zvlášť kytičky a zvířátka, to zn. rozdělené jídlo - nemíchat rostlinné potraviny se živočišnými. Maso a zeleninový salát ano, ale bez brambor, a např. párek bez rohlíku nebo maso se zelím bez bramborových knedlíků  by také nesnědly. Mě to ale problém nedělalo, dietu jsem poctivě držela měsíc, a zhubla jsem 5 kg! Takže to byl úspěch, a v životě jsem nikdy nesnědla tolik ovoce a zeleniny! Jenže jsem zjistila, že tahle dieta se nedá držet pořád, dřív nebo později dostane člověk prostě chuť na maso-knedlo-zelo nebo řízek s bramborovým salátem. A tak jsem se snažila aspoň jíst víc zeleniny a ovoce.
Váha se udržovala plus mínus 3 kg nahoru i dolů několik let. Později přišly jiné starosti, než se zabývat nějakým tím kilem navíc, měla jsem před rozvodem, a kila letěla domů sama, ani jsem o to nestála. Později se přidaly i zdravotní problémy, ale takovéhle shazování kil nepřeji nikomu. Jakmile se moje trápení vyřešila, váha se zas vrátila zpět na původní hodnotu. A pak jsem zjistila, že opravdu nejlepší je jíst všechno, ale opravdu menší porce, a  více se hýbat. Nevynechávám přílohy, ani už tělo netrápím střídavými nálety na ledničku a následným hladověním. A výsledkem je, že mám postavu hezčí než zamlada, jen k tomu cvičení se nějak nemohu donutit. Tak aspoň chodím z práce pěšky, je to půlhodinka ostré chůze.
Nejtěžší ale bylo právě nepřejídat se, trvalo mi téměř rok, než jsem se naučila jíst opravdu málo. Dám si klidně i čokoládu, nebo dortík, moc ráda vařím a peču, takže se už  nešidím. Jednou týdně dodržuji ovocný nebo zeleninový den, piju bylinkové čaje, hodně jsem omezila alkohol, a zhubla jsem za rok o 6 kg. Přestaly mě bolet klouby, jen se zády mám potíže.

Samozřejmě vím, že každý jsme nastaveni na jiný režim spalování a také už nejsem nejmladší. Mám radost, že nepřibírám, a jediné co mi "vadilo," bylo to, že jsem musela kompletně vyměnit šatník, vše na mě viselo!

Proto chci vzkázat všem boubelkám:

Jíst vše, ale malé porce
Nepřejídat se
Nespoléhat na různé hubnoucí koktejly a tablety
Pokud to jde, tak se více hýbat
Nehladovět!
Podle mého si tělo  období krize pamatuje, a pak uloží zásoby okamžitě při nárazovém jídle!
A dát si to, na co máme chuť, nevyčítat si případný neúspěch!

A popravdě řečeno, komu se líbí ty vychrtlé modelky, co na nás koukají z obálek časopisů? Podle mého názoru nás mají muži rádi takové, jaké jsme.


Vaše čtenářka Kacice
Chytrá Žena



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Skvěle napsaný článek.
Doporučuji přečíst všem,co chtějí shodit .
Obrázek uživatelky
profil
Svatá pravda,jen se jí držet.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
super clanok
mam podobne problemy..dokonca aj so zlcnikom mam problem...
gratulujem ku schudnutiu a hlavne ku pochopeniu ako sa zdravsie chudne...
Obrázek uživatelky
profil
Gratuluji a je to opravdu hezky napsanýSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Taky by mi stačilo 5 kg, ale je prostě fakt, že se hubne líp těm, kteří mají víc kilo navíc, než těm, kteří chtějí jen pár kilo dolůSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles