8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Podhájska – malé Slovenské moře

8. 05. 2012 | Evropa
Dovolte, abych Vám přiblížila termální lázně Podhájská, které si můžete vybrat za cíl své dovolené nebo výletu. Léčivá termální voda, jejíž účinky již pomohly mnoha lidem, se v takovém složení nachází pouze v Podhájské. Voda z termálního pramene v Podhájské je světovým unikátem s blahodárnými účinky na celý organismus.

Podrobná studie dokázala, že termální voda má hlubší a déletrvající regenerační efekt, než voda z Mrtvého moře. Léčivé účinky mineralizované slané vody pomáhají lidem s problémy pohybového ústrojí, dýchacích cest, při onemocnění trávicího traktu, astma, štítné žlázy, podporuje doléčení zlomenin a zmírňuje bolesti kloubů a další bolesti revmatického původu. Termální voda léčí ekzémy, lupénku a jiné kožní problémy.

Podhájska – malé Slovenské mořeTermální koupaliště je celoročně v provozu a jeho horká voda dosahuje v hloubce 1900 m až 83 °C a v bazénech je od 26 - 38 °C.
V areálu koupaliště se nachází 9 bazénů, tobogán je v ceně vstupného. Dále se zde nachází relaxační centrum – masáže, vířivka a solárium, elektroléčba, vodoléčba, hydromasážní vana.
Voda v Podhájské nejenom léčí a blahodárně působí na organismus, ale taky dobře přitahuje slunce a člověk se hezky opálí.
Délka pobytu v nejvíce mineralizovaném bazénu záleží od diagnózy. Např. lidé postižení lupénkou musí absolvovat koupel v letní sezóně   5-6 hod. denně, v zimní cca 3 hod. Lázně je vhodné navštívit na týdenní pobyt v létě a na dva prodloužené víkendy v zimě a někdo i vícekrát. I když voda nikoho nevyléčí úplně,  pomůže snadněji prožít krizové období.       
Součástí koupaliště jsou stánky s občerstvením, venkovní restaurace a cukrárny a také travnaté terasy, připomínající spíše botanickou zahradu. Pro děti je určeno hřiště s různými prolézačkami a trampolínou.             
V letním kině je vždy v úterý Country zábava, pro mladé se koná diskotéka na fotbalovém hřišti.

Podhájska – malé Slovenské mořeJak v obci Podhájská
, tak i v okolních vesnicích najdete široké možnosti ubytování. Jsou zde penziony s polopenzí, turistické ubytovny, pokoje bez stravy se společnou kuchyní, priváty, chaty… V některých ubytovacích zařízeních jsou pokoje vyprodány na rok dopředu.
Vedle termálního koupaliště bylo otevřeno 3. 4. 2012 moderní wellness  centrum Aquamarin. Má dvě části – Bazénový a Vitální svět.

Návštěvníci mají možnost odpočinout si ve dvou venkovních termálních bazénech – relaxačním a dětském - se silně mineralizovanou termální vodou a pak využít ochlazovací bazén. Vnitřní bazénový komplex tvoří hlavní rekreační bazén s mnoha vodními atrakcemi. Jsou tady např. divoká řeka, masážní trysky, vodopád nebo vodní bar. Součástí vnitřního vodního světa jsou ještě dva vířivé bazény a dětský bazén.

Vitální svět nabízí množství relaxačních procedur pro celkové uvolnění těla a upevnění zdraví. Nabízí komplex saun, vodní peklo, tepidarium, ledopád a další.

Krásné lesy lákají k procházkám, turistické stezky vás zavedou k historickým památkám v okolí obce. Oblast je ideální i pro cykloturistiku.

Blíží se dovolenková sezóna, pokud plánujete strávit dovolenou na Slovensku, obec Podhájská je dobrým tipem pro relax u vody a odpočinek v malebné přírodě.

Vilka - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Vilko, díky za článek a fotečky..my jsme v Podhájské byli asi před 10lety..teď už je to tam opravdu hodně zbudované,už bych tam jela..tehdy jsem byla zklamaná,že tam nic nebylo..jen ten malý bazének s teplou vodou a jeden bazén se studenou, hotel, a staveniště..v kempu,kde jsme mysleli,že se ubytujeme, nebylo skoro nic..
Obrázek uživatelky
profil
Na rekreování v Podhájské nedá naše rodina dopustit už pár let. Vracíme se tam s přáteli každý rok a vidíme každoroční změny v areálu. Pokaždé nás překvapí něco nového. Vyzkoušejte si to sami, doporučujeme!!
Obrázek uživatelky
profil
sme boli tiež v Podhájskej -celý deň svietilo slniečko, bolo fajn. Prekvapilo ma, koľko návštevníkov bolo z ČR - dokonca tam bol zájazd s dôchodcami až 400 km cca 6 hodín cesty.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný a poučný článek Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Vilka,krásne si popísala o Podhájskej a jej okolí.Urobila si mi chrobáka do hlavy.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles